Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak sprawdzi? pochodzenie blachy

Becik

Recommended Posts

Ponad miesiąc temu złożyliśmy zamówienie na blachodachówkę - blacha szwedzkiej firmy SSAB, tłoczona w Polsce. Ze względu na jakieś tam różne nieprzewidziane trudności ( odprawa celna, duża ilość zamówień, problemy z kolorem ... itp...itd....) dostawa się opóźniała i opóźniała, aż w końcu się doczekaliśmy. Po pierwszych chwilach euforii dopadło mnie zwątpienie: czy wyjściem z problemów nie okazało się sprowadzenie jakiegoś chińskiego badziewia? Jak można to sprawdzić? Z góry dziękuję za podpowiedzi. B.

Blach na spodniej stronie posiadają nadruki firmowe, datę produkcji, nr serii.

Te danę powtarzają się na każdym arkuszu w regularnych odstępach.

W razie wątpliwości zapisz nr partii (serii) i datę produkcji i zadzwoń do producenta i podaj te dane w celu sprawdzenia.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Tomaszos dnia 2002-10-30 14:28 ]

Chyba w tej samej firmie zamawiałem blachodachówkę, ponieważ miałem ten sam problem(blacha SSAB). Po ponad dwóch tygodniach oczekiwania dowiedziałem się, że na wybrany typ muszę czekać następne 3 tygodnie, aż ją sprowadzą ze Szwecji. Miałem tego wszystkiego dosyć- deszcz codziennie zalewał ściany, przesiąkając przez stropy,(nie daję foli) - zmieniłem powłokę blachodachówki z matu na połysk, co przyśpieszyło termin realizacji.

Ogólnie nie jestem zadowolony z firmy.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: stanf dnia 2002-10-30 09:36 ]