piastrans 28.05.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 witam koncze wykanczac ,,Magnolie ,, Archonu , czy ktos z Was zbudował juz dom wg tego projektu?Chetnie dowiem sie jak sie mieszka dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 28.05.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 To bardzy ladny domek,czy mozesz powiedziec mi czy ten koszt przewidywany przez Archon stanu surowego zamknietego sprawdza sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piastrans 28.05.2005 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 nie pamietam kosztu przewidywanego podanego przez Archon(chyba 300 tys)stan zamkniety wyniósł mnie ok 200 tys.(ceramika, drewniane okna, brama garazowa, ocieplenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piastrans 29.05.2005 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 sorry, pomyliłam sie koszt stanu zamknietego surowego 150 tys dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 30.05.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witam ,Właśnie jestem na etapie wyboru projektu i bardzo podobają mi się magnolie, ze względów oszczędnościowych 2 spadowy dach, czy takie magnolie właśnie wybudowałaś?Jeżeli mogę prosić o parę informacji dotyczących ewentualnych zmian w projekciePozdrawiamKasia[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piastrans 30.05.2005 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 czesc kasiaja wybudowałam ,,Magnolie,, z 4 spadowym dachem z garazem jednostanowiskowym.Jestem na etapie wykanczania .Dom wyglada bardzo ładnie i rozmieszczenie pomieszczen tez jest proste.Co do ewentualnych zmian to radze powiekszyc wiatrołap, mozna przeniesc kominek w naroznik(ja mam tak jak w projekcie), podniesc dach o jedna cegłe aby nie tracic powierzchni(skosy), co do łazienki na górze , jest niewielka i warto by ja powiekszyc jesli nie podnosi sie dachu.Ja dachu nie podniosłam ale powiekszyłam łazienke robiac w pokoju nad garazem pokój kapielowy z wanna posrodku-polecam wyglada to super.Ponadto dla mnie wielkosc pokoi jest odpowiednia( tylko w jadalni zamurowałam jedno okno-to pomiedzy wykuszem a wyjsciem na taras)Kuchnia dla mnie tez jest wystarczajaca - mam otwarta na jadalnie z półwyspem , zostawiłam 2 okna.Budowałam scisle wg projektu.Ogólnie dom jest nieduzy , co wg mnie jest jego zaleta, ale to zalezy od indywidualnych potrzeb(liczba osób w rodzinie)pozdrdorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 31.05.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Bardzo dziękuję za odpowiedz Cieszy mnie że mam kontakt z osobą która już ma magnolie . Może jakieś zdjęcia??? Toruń to piękne miasto, kto wie czy nie zrobimy sobie wycieczki do Ciebie jak pozwolisz oczywiście!!! Dorota jesteś w stanie opisać swoje koszty? Mamy dylemat czy budować dach 4-spadowy czy ograniczyć wydatki i postawić 2-spadowy. Znalazłam w necie piękną realizację magnolii jeżeli myślisz nad elewacją to warto zobaczyć. Podaje swój e-mail [email protected] jeżeli chcesz to prześlij mi Swój a wyśle zdjęcia Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piastrans 31.05.2005 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 czesc kasiakoniecznie przeslij mi zdjecia Magnolii , podaje email [email protected] co do kosztów to stan zamkniety surowy wyniósł nas 150 tys.Dalsze koszty ( tynki wew, ocieplenie zew, hydraulika, elektryka, wylewki, schody, cw, + panele , kafle, wyposazenie łazienek, malarz, kominek, meble kuchenne- razem jakies 200 tys zł)Na razie nie bedziemy miec drzwi wew tylko te najpotrzebniejsze(tj. łazienki, pralnia)Mam w planie jeszcze zrobienie elewacji , położenie kostki oraz zagospodarowanie ogrodu( ale to dopiero po wszystkich pracach wewnatrz i na zewnatrz)W wyborze projektu chyba nie jestem w stanie Ci pomóc, sama musisz zadecydowac .Osobiscie uwazam, ze Magnolie z 4 spadowym dachem maja klimat i niepowtarzalny urok - dlatego je wybrałam, ponadto domek jest mały i przytulny.Teraz wiekszosc osób buduje parterówki , chociaz koszt budowy domu parterowego wcale nie jest mniejszy od tego z uzytkowym poddaszem.(o tym samym metrazu, z tych samych materiałów)Polecam forum dyskusyjne Archonu.oczywiscie jak bedziesz chciała zobaczyc dom to nie ma problemu, wprowadzamy sie w połowie sierpnia.zdjec nie mam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Max_Ronin 03.03.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam, poszukuję kogoś, kto już wybudował lub buduje Dom w Tymianku lub Dom w Magnoliach, projekty biura projektowego Archon+. Głównie chodzi mi o zdjęcia jak i o opinie. PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier 15.07.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Co sądzicie o projekcie dom w magnoliach ?? http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f02a7af6302c a tu realizacja tego projektu,: http://images2.fotosik.pl/103/4caba2fa3636ee10.jpg http://images1.fotosik.pl/105/382767becc047424.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 17.07.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Bardzo ładny domek, ale chyba nie wielu forumowiczów buduje dom w magnoliach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.aura 17.07.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47898&highlight=dom+magnoliach polecam opcje 'szukaj'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabryjella 04.12.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Odświeżam temacik Coprawda moje pytanie bardziej dotyczy "Magnolii 2", bo właśnie taki domek będzie budowany To jak są tu osoby budujące ten domek, czy ja będę jedyna Edytowane 27 Lutego 2013 przez Gabryjella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 02.02.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 My jużmieszkamy w Magnoliach 2 Super domeczek! Teraz wybrałabym też ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek_Sotek 28.11.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Czy ktos z forumowiczów jest w trakcie budowy tego pieknego domu?Proszę o porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek_Sotek 29.11.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Właśnie ten projekt wybrałem i nikt z was go nie buduje..chciałbym troche cennych informacji od osób ,które maja lub buduja Magnolie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts