Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W MAGNOLIACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

czesc kasia

ja wybudowałam ,,Magnolie,, z 4 spadowym dachem z garazem jednostanowiskowym.

Jestem na etapie wykanczania .

Dom wyglada bardzo ładnie i rozmieszczenie pomieszczen tez jest proste.

Co do ewentualnych zmian to radze powiekszyc wiatrołap, mozna przeniesc kominek w naroznik(ja mam tak jak w projekcie), podniesc dach o jedna cegłe aby nie tracic powierzchni(skosy), co do łazienki na górze , jest niewielka i warto by ja powiekszyc jesli nie podnosi sie dachu.

Ja dachu nie podniosłam ale powiekszyłam łazienke robiac w pokoju nad garazem pokój kapielowy z wanna posrodku-polecam wyglada to super.

Ponadto dla mnie wielkosc pokoi jest odpowiednia( tylko w jadalni zamurowałam jedno okno-to pomiedzy wykuszem a wyjsciem na taras)

Kuchnia dla mnie tez jest wystarczajaca - mam otwarta na jadalnie z półwyspem , zostawiłam 2 okna.

Budowałam scisle wg projektu.

Ogólnie dom jest nieduzy , co wg mnie jest jego zaleta, ale to zalezy od indywidualnych potrzeb(liczba osób w rodzinie)

pozdr

dorota

Bardzo dziękuję za odpowiedz :)

Cieszy mnie że mam kontakt z osobą która już ma magnolie .

Może jakieś zdjęcia???

Toruń to piękne miasto, kto wie czy nie zrobimy sobie wycieczki do Ciebie jak pozwolisz oczywiście!!!

Dorota jesteś w stanie opisać swoje koszty?

Mamy dylemat czy budować dach 4-spadowy czy ograniczyć wydatki i postawić 2-spadowy.

Znalazłam w necie piękną realizację magnolii jeżeli myślisz nad elewacją to warto zobaczyć.

Podaje swój e-mail [email protected] jeżeli chcesz to prześlij mi Swój a wyśle zdjęcia

Pozdrawiam

Kasia

czesc kasia

koniecznie przeslij mi zdjecia Magnolii , podaje email [email protected] co do kosztów to stan zamkniety surowy wyniósł nas 150 tys.

Dalsze koszty ( tynki wew, ocieplenie zew, hydraulika, elektryka, wylewki, schody, cw, + panele , kafle, wyposazenie łazienek, malarz, kominek, meble kuchenne- razem jakies 200 tys zł)

Na razie nie bedziemy miec drzwi wew tylko te najpotrzebniejsze(tj. łazienki, pralnia)

Mam w planie jeszcze zrobienie elewacji , położenie kostki oraz zagospodarowanie ogrodu( ale to dopiero po wszystkich pracach wewnatrz i na zewnatrz)

W wyborze projektu chyba nie jestem w stanie Ci pomóc, sama musisz zadecydowac .

Osobiscie uwazam, ze Magnolie z 4 spadowym dachem maja klimat i niepowtarzalny urok - dlatego je wybrałam, ponadto domek jest mały i przytulny.

Teraz wiekszosc osób buduje parterówki , chociaz koszt budowy domu parterowego wcale nie jest mniejszy od tego z uzytkowym poddaszem.(o tym samym metrazu, z tych samych materiałów)

Polecam forum dyskusyjne Archonu.

oczywiscie jak bedziesz chciała zobaczyc dom to nie ma problemu, wprowadzamy sie w połowie sierpnia.

zdjec nie mam

pozdrawiam

• 9 months później...
  • 4 months później...
  • 4 months później...
  • 1 month później...
  • 2 years później...