Marek40 29.05.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 witam. jestesmy teraz na etapie wybierania projektu. oczywiscie mamy juz wizje przyszlego domu, czesto na zasadzie kompromisu . mam pytanie. jaka wg was powinna byc optymalna wielkosc niektorych pomieszczen w domu. wiem, ze to sa czesto sprawy b. indywidualne ale mnie interesuje wielkosc, przy ktorej mozna juz spokojnie funkcjonowac. pytalem o garaz i dostalem na tym forum kompetentna odpowiedz, wiec mam nadzieje, ze sytuacja sie powtorzy. interesuje mnie: kuchnia (z malym stolem) sypialnia (z garderoba) lazienka (prysznic i wanna, WC, umyw) pomieszczenie gospodarcze (z pralnia) WC pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 29.05.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 według mnie, pomieszczenia 3x4 dają już trochę możliwości kuchnia (z malym stolem) - 12msypialnia (z garderoba) - 12mlazienka (prysznic i wanna, WC, umyw) - 12mpomieszczenie gospodarcze (z pralnia) - 12mWC - 4Salon - min. 25m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 29.05.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Jak wiemy w kuchni sie siedzi najlepiej wiec kuchnia powinna byc funkcjonalna. Teraz nowe projekty budynków maja polaczone kuchnie z solonem moim zdaniem jest to dobre polaczenie. Ja mam Kuchnie wielosci 9,2m2 i polaczona ona jest z salonem 18 m2. Srednai wielkosc sypalni w moim projekcie 11m2, łazienka 5m2 i 8m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek40 29.05.2005 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 u mnie kuchnia polaczona z salonem (tzw amerykanska) nie wchodzi w gre. planuje kuchnie zamknieta i salon z jadalnia. dom z uzytkowym poddaszem, na ktorym bedzie tylko pokoj syna i lazienka + stryszek, wielkosc parteru to 140 m2 + garaz na 2 samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 30.05.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 proponuję bibiotekę techiczną i coś co opracował Pan Neufert (nie znam dobrze pisowni ale wymawia się nojfert). Jest to dobry poradnik o optymalnych wymiaach chyba wszystkiego co dotyczy funkcjonalności w dom. Nie wiem czy to jest jeszcze stosowane ale było i to chyba z powodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.08.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 proponuję bibiotekę techiczną i coś co opracował Pan Neufert (nie znam dobrze pisowni ale wymawia się nojfert). Jest to dobry poradnik o optymalnych wymiaach chyba wszystkiego co dotyczy funkcjonalności w dom. Nie wiem czy to jest jeszcze stosowane ale było i to chyba z powodzeniem PODRĘCZNIK PROJEKTOWANIA ARCHITEKTONICZNO-BUDOWLANEGO Neufert Ernst ISBN 83-213-4265-5, Oprawa twarda, Format 30x21 cm, Tłumaczenie z niemieckiego, Stron 648, Ilustracji 6400 Wydawca: Arkady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.08.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 proponuję bibiotekę techiczną i coś co opracował Pan Neufert (nie znam dobrze pisowni ale wymawia się nojfert). Jest to dobry poradnik o optymalnych wymiaach chyba wszystkiego co dotyczy funkcjonalności w dom. Nie wiem czy to jest jeszcze stosowane ale było i to chyba z powodzeniem PODRĘCZNIK PROJEKTOWANIA ARCHITEKTONICZNO-BUDOWLANEGO Neufert Ernst ISBN 83-213-4265-5, Oprawa twarda, Format 30x21 cm, Tłumaczenie z niemieckiego, Stron 648, Ilustracji 6400 Wydawca: Arkady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts