kgadzina 31.10.2002 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Luśka, Rozpieszczony jak rozpieszczony, ale kobiety chyba wiedzą co najlepiej zagrzewa mężczyzn ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.11.2002 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Oczywiście, że wiedzą! Umycie żonie samochodu !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 01.11.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Ja robię ocieplony nieogrzewany. Zlikwidowałem wszelkie okienka (brak podglądu dla ewentualnego złodzieja i straty ciepła), zamiast tego dałem wentylację w grawitacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.11.2002 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Rafter - wydaje mi się to trochę niekonsekwentne. Skoro nie będzie co miało grzać, to po co ocieplać? Otwierając bramę i tak masz taką utratę ewentualnego ciepła, że szkoda kasy na ocieplenie. Zrozumiem to tylko w 2 wypadkach - oprócz możliwości dogrzenia na życzenie - pomieszczenie może w przyszłości może zmienić przeznaczenie lub garaż przylega do domu i zamiast ocieplać ścianę między nimi ocieplasz garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalbert 01.11.2002 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Z korozją w ogrzewanym trochę przesadzacie. Przy dzisiejszych technologiach fabrycznych konserwacji karoserii to mało istotne. Odpalenie ciepłego silnika to dopiero oszczędność, nie wspomnę o komforcie podczas podroży w cieplutkim samochodziku. Kto się decyduje na ocieplany niech nie zapomni o guliku umieszczonym centralnie do odprowadzenia wody z topniejącego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 01.11.2002 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 On 2002-11-01 13:43, Frankai wrote: Rafter - wydaje mi się to trochę niekonsekwentne. Skoro nie będzie co miało grzać, to po co ocieplać? Otwierając bramę i tak masz taką utratę ewentualnego ciepła, że szkoda kasy na ocieplenie. Zrozumiem to tylko w 2 wypadkach - oprócz możliwości dogrzenia na życzenie - pomieszczenie może w przyszłości może zmienić przeznaczenie lub garaż przylega do domu i zamiast ocieplać ścianę między nimi ocieplasz garaż. Mam D-08 z garażem w bryle budynku. Te trochę styropianu mnie nie zbawi, a nie będę kombinować z grubością elewacji. Gdybym miał wolnostojący garaż to by był nieocieplony i nieogrzewany na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.11.2002 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Adalbert, a co to jest gulik? Bo nie ma to jak nie wiedzieć i zapomnieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 01.11.2002 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Gulik to po śląsku studzienka kanalizacyjna Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.11.2002 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Rafter - no to w takim wypadku postąpiłbym dokładnie tak samo, zresztą różnimy się tylko tym, że ja dam mały grzejniczek, co to wyciągnie na wszelki wypadek +4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 02.11.2002 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 On 2002-10-29 13:57, Marek13 wrote: sól plus ciepło = rdza czyli: rdza minus sól = ciepło !!! Jak już wiele osób napisało: zrób mały kaloryfer w garażu (koszt śmiesznie niski) - zawsze możesz go zakręcić. Znacznie droższa i istotniejsza jest ocieplona brama garażowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZOOLO 02.11.2002 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 JASIU -MASZ RACJĘ .KOSZT MAŁY A W PRZYSZŁOŚCI NIE TRZEBA BĘDZIEPRZERABIAĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 02.11.2002 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 Napisałem sól plus ciepło = rdza. Pzry dzisiejszych samochodach, które mają całkowicie ocynkowane blachy to oczywiście już nie ma wiekszego znaczenia. W garażu przylegającym do domu i tak będzie dużo cieplej niż na zewnatrz. Ogrzewanie w garażu to dodatkowy koszt inwestycji a potem koszt ogrzewania. A straty ciepła w garażu zawsze będą. Garaże stanowią często 10-15 % ogrzewanej powierzchni i mniej więcej taki sam będzie udział kosztów ogrzewania garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 02.11.2002 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 Chyba niekoniecznie. Ogrzewanie garażu może być fakultatywne, w przeciwieństwie do części mieszkalnej domu. W końcu ile dni w roku może być mroźnych poniżej 15-20 stopni? A w garażu cieplutko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 02.11.2002 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 Ja bym tylko chciał, żeby nie mieć rano oszronionej zamarzającej szyby, kłopotów z odpaleniem bo akumulator zamarzł i woda zamarzła w gaźniku, parzącej od mrozu kierownicy i twardego, zmarzniętego fotela. Do tego jazdy na ssaniu całą drogę do pracy. Żeby tak mieć, trzeba mieć w garażu dodatnią temperaturę nawet podczas mrozów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.11.2002 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 Pik33 - w kwestii szyby wystarczy jak szybę czymkolwiek przykryjesz, lub samochód stoi pod dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts