agamon 29.10.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 projektant zaprojektował szafkę z zsp. red-pom. gazu w scianie(żółta skrzynka) .Mam budowac w Ytongu 36,5. Jak będzie wmurowana szafka na w/w zsp. to osłabi się przenikalnośc cieplna ściany w miejscu wmurowania szafki? Czy nie lepiej przymocować ją do ściany i obudować? Prosze o wasze opinie. [ Ta wiadomość była edytowana przez: agamon dnia 2002-10-30 13:42 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: agamon dnia 2002-10-30 13:43 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 31.10.2002 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Pewnie będzie lepiej - pamiętaj ,że chyba żółte drzwiczki szpecące elewację będą musiały zostać -ale sprawdź to w odpowiednich normach . Sądzę jednak ,że tyle cm 2 ile zajmie wbudowana w ścianę skrzynka tak strasznie domu wam nie wyziębi- albo niech projektant dorobi dodatkowe ocieplenie pod skrzynką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 31.10.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Kolor skrzynki jest dowolny (można nalepić naklejkę GAZ i już) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.10.2002 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Pamiętaj, że jednym z najcieplejszych materiałów jest polistyren ekstrudowany. Przykładowo zamiast 10cm styropianu dajesz 7cm polistyrenu. Jest jeszcze jedno superocieplenie, ale dopiero jestem w fazie rozpoznania, czy faktycznie takie genialne i czy mnie będzie stać na nie. Rzekomo 0.5cm zastępuje 13cm wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.10.2002 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Aha - w kwestii koloru, to zmuszali mnie do żółtej, ale w końcu kazali iść do kierownika i zgodził się na brąz z żółtym napisem. Jakby się nie zgodził, to wyjaśniłbym mu czemu chce zeszpecić dom, który zaprojektował jego zięć (niby 80 tys. mieszkańców, a ciągle widzę powiązania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 31.10.2002 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 On 2002-10-31 14:05, Frankai wrote: Pamiętaj, że jednym z najcieplejszych materiałów jest polistyren ekstrudowany. Przykładowo zamiast 10cm styropianu dajesz 7cm polistyrenu. Jest jeszcze jedno superocieplenie, ale dopiero jestem w fazie rozpoznania, czy faktycznie takie genialne i czy mnie będzie stać na nie. Rzekomo 0.5cm zastępuje 13cm wełny Jezus, Maria - termos z próżnią w środku?? Napisz co to, sam poszukam w necie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 01.11.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 On 2002-10-31 14:05, Frankai wrote: Pamiętaj, że jednym z najcieplejszych materiałów jest polistyren ekstrudowany. Przykładowo zamiast 10cm styropianu dajesz 7cm polistyrenu. Jest jeszcze jedno superocieplenie, ale dopiero jestem w fazie rozpoznania, czy faktycznie takie genialne i czy mnie będzie stać na nie. Rzekomo 0.5cm zastępuje 13cm wełny Frankai, nie rób z siebie królika doświadczalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.11.2002 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Obiecuję napisać coś jak tylko się dowiem czegoś od dystrybutora. Póki co wspomniał mi o tym architekt. Rafter - nie lubię być królikiem doświadczalnym, ale co byś zrobił mając duże przeszklenie, które musi mieć 8cm słupki stalowe, maskowane drewnem? Jeżeli to faktycznie jest choć w połowie tak dobre jak piszą, to biorę nawet jak będzie 10 razy droższe niż normalne ocieplenie. Ja potrzebuję 1 lub 2 m2 (zależy czy dam z jedej czy obydwu stron słupków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.11.2002 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Frankai, ja też chcę brązową skrzynkę gazową! Czy są przepisy, że musi być żółta, czy naprawdę wystarczy żółty napis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.11.2002 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Luśka - szczerze mówiąc nie wiem jak to jest z przepisami (a może Sanipro zna i te przepisy), ale tak jak napisałem poszedłem do kierownika i ten mi się zgodził. Może też spróbuj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.11.2002 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Pik33, Rafter - w "Wymianie doświadczeń" wątek "Kosmiczne ocieplenie ..." i w "Napiszcie w Muratorze" wątek "Super Polynum ..." piszę o tym ociepleniu. Zajrzyjcie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts