Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PODATEK KATASTRALNY!!!

Recommended Posts

Prace nad podatkiem trwaja...

Jego zasadnosc i stawka sa dla mnie wysoce dyskusyjne...

ALE...

CO W ZWIAZKU Z TYM PROPONUJECIE...

Jako kowalski mam marne szanse na sukces w 'negocjacjach'.

Szaraka mozna odszczelic... trzeba nam tu masowego poparcia... tylko tak mozemy 'negocjowac'... i kazda forma jest dobra...

Trzeba sie zastanowic jak zyskac to poparcie (w koncu to nas wszystkich dotyczy). Wybory przed nami... dobry czas na targi... ALE... tym razem na pismie... cos w rodzaju kontrktu politycznego.... dosc juz bezkarnych balwanow w krawatach!

Opamietania zycze naszym ELITA!!!

CO W ZWIAZKU Z TYM PROPONUJECIE...

Proponuje wprowadzenie podatku, jest to najuczciwszy system w definicji.

Opamietania zycze naszym ELITA!!!

nie naszym, niech się bije w pierś ten kto na nich głosował

Prawidłowo wprowadzony i wyliczony podatek katastralny powinien dać przychody zsumowane w całej Polsce w kwocie równej obecnego zsumowanego podatku. Jeżeli ta kwota wyjdzie wyższa wtedy jest to poporstu następne łajdactwo naszych rządzących mające na celu jeszcze bardziej nam "dowalić".

Sorry, ale mnie ubawiles...

Chyba nie wierzysz ze jeden z najwiekszych kontrakow na system komputerowy i cala szopka z robieniem map lotniczych nic nie kosztuja...

Nie ludzilbym sie ze bedzie to ta sama kwota... ale zmiezam do tego ze jezeli nic z tym nie zrobimy to wcisna nam co beda chcieli...

Nieobecni nie maja racji... wiec ja deklaruje ze ZAPLACE ALE jezeli kwota nie ulegnie zmianie...

Chyba nie sadzisz ze ktos wyda DUZA kase na rewolucje w prawie i administracji zeby zgarnac tyle samo...?

A jezeli ktos argumentuje ze nadwyzka pojdzie na chodniczki drogi czy inna infrastrukture, to ja przepraszam ale jaka ja mam kontrole nad tym na co t pojdzie... ?

Jezeli bedzie mi potrzebny chodniczek do sie zrzuce z sasiadami i napewno wyjdzie taniej i szybciej...

Sadze , ze nie trzeba miec zludzen ! Podatek katastralny zostanie wprowadzony !! Jest to tylko kwestia czasu :cry:

Finanse 3 RP sa na takim ssaniu , ze nawet debilna podwyzka akcyzy na olej opalowy i gaz jest dobra! I w tym momencie jest pytanie - od czego bedzie placony - od powierzchni , czy od wartosci nieruchomosci ?? Jesli od wartosci , to kto to wartosc bedzie ustalal ?? Jakis urzednik ?? :evil:

zal czytac jakie brednie tu wypisujecie

podatek katastralny sprawiedliwy?

ok podatek jest potrzebny aby bylo z czego wypelniac funkcje panstwa

ale jedyny sprawiedliwy podatek jaki moge sobie wyobrazic to np 10 % zarobku

bez ulg

bez przekretow itd

kazdy placi 10 % (albo niech bedzie 90%)

byle byl to jeden podatek i kazdy wiedzial doskonale ile to ma byc i placil

a te wszystkie systemy podatkowe to zlodziejstwo

wymyslone po to (podobnie jak biurokracja) aby oglupic szarego obywatela i stworzyc wrazenie, ze podatki to skomplikowana rzecz na ktorej znaja sie tylko "wybrancy"

i ci wybrancy kasuja on nas potem "oplaty" za doradztwo

kasuja jak ktos sie pomyli przy wypisywaniu do szalenstwa skomplikowanych formularzy itd

dajcie se luz

podatek tak

SYSTEMY podatkowe- nie

Gość M@riusz_Radom

Policzmy

Zarabiam - od mojej pensji odprowadza się podatek

Dostaję wypłatę - jeśli coś kupuje odprowadzam podatek

Jeśli coś zostawię na koncie - odprowadzam podatek od oszczędności

Jesli z tychże opodatkowanych oszczedności wybuduję dom, to nie dość, że odprowadzę podatki od zakupionych materiałów, to potem ktoś mnie jeszcze oskubie jakimś "kastratem" ;)

jedziesz po drodze -podatek itd itp

kurde nie mozna by wreszcie sie przelamac i wybrac kogos kto wprowadzi prosty podatek od zarobku?

niech to bedzie np 50 %

ale niech to bedzie jedyny podatek

i koniec

po co place iles tam podatku od wyplaty skoro to jest za malo i wolaja o wiecej kiedy jestem w sklepie?

niech od razu skasuja ile trzeba i spokoj

nie dajmy sie robic w balona

precz z oszustami!!!!!!!!!!!!!!

przy jednym podatku wszystko by szło do Warszawy ..a tam wiadomo nie jedno juz znikło :wink:

Jeden podatek hm bogaci podatkow nie płacą wiec znowu zaoszczedzą :evil: ...a tak przynajmniej podatki posrednie muszą płacic