mdzalewscy 29.05.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Mam elektrykę i kable pociągnięte po ziemi w rurkach, teraz będe kład papę na chudziaka, styropian, itd..., Jak teraz to pape położyć na kable ? Czy wycinaliście papę i wciskaliście ją pod te przewody, jak to dobrze zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekola 30.05.2005 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 A co masz przykręcone te kable do podłoża??? Ja też mamułożone kablle - ale nie w peszlach.Są ułożone luźno. I da się papę pod nie wsunąć. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 30.05.2005 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 A co masz przykręcone te kable do podłoża??? no mam przyłapane w paru miejscach trzeba odpiąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 30.05.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 my zorientowaliśmy się po elektryce w 2 pokojach że jeszcze papa. W zasadzie przypomniał nam o tym kierownik, który przez 3 dni nie był na budowie..... trzeba było odpiąć. Papę zgrzewaliśmy palnikiem, kable by tego nie przeżyły. poza tym pod papę przesmarowaliśmy jeszcze visbitem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 30.05.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 No to ładnie u mnie jest elektryka w peszlach połapane co kilkanaście centymetrów , a pojutrze wchodzą hydraulicy i inatalacja co i cw będzie prowadzona na chudziaku, jak dotąd to myślałem że tylko steropian idzie na chudziaka potem folia i wylewki co mi grozi jak nie dam papy dawałem folie pod chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 30.05.2005 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 co mi grozi jak nie dam papy dawałem folie pod chudziaka ekstremalnie grozi Ci wilgoć i "prawdziwki", ale nie zawsze, to zależy od kilku czynników, np. glebowo-wodnych. Generalnie, według tutejszych speców od wylewek (np. janzar) powinno zawsze dawać się papę na chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 30.05.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 też tak mam, dzięki że ktoś poruszył ten temat. Wydaje mi się że jeśli kable leżą w peszlach to nie powinny być łapane do chudziaka, tylko leżeć luzem. Po co niszczyć warstwę szczelną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturro2525 01.04.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 można nie dawać kabli elektrycznych po chudziaku ale wtedy wychodzi więcej przweodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 04.04.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja mam podobnie.Kable w peszlach (tak zaproponował elektryk) rozprowadzone na papie,ale niczym nie były chwytane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts