Peterek 30.05.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witajcie, jak w temacie. Chciałem robić boazerię na skosach i suficie poddasza, ale chyba będą panele. Tu mam problem, chciałem między listwy włożyć styropian jako wypełnienie no i oczywiście jako ocieplenie. Byłoby wszystko ok, gdyby nie to, że producenci paneli zalecają pustkę wentylacyjną. Może ktoś z Was zignorował to zalecenie. Strasznie mnie korci dać tam styropian. Dodam jeszcze, że moje skosy od strony zewnątrz wyglądają następująco:dachówkamembrana wysokoparoprzepuszczalnawełna 15cm krokwie 20cmwełna 10cmfolia paroszczelna. Czy ta pustka jest mi potrzebna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.05.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 jak masz ocieplenie z welny 25cm, to jakies dodatki w postaci styropianu miedzy listwami beda zbedne. Pozatym styropian, nie jesta najlepszym rowiazaniem na poddasze, z conajmniej dwuch waznych powodow: - jedza go myszy i inne szkodniki - jest palny (tzn.niby samogasnacy, co znaczy ze palenia niepodtrzymuje, ale jest palny), a przy tym wydziela szkodliwe substancje no i jak wspomniales dobrzy by taka pustke wentylecyjna miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts