Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

autem w cieple kraje (wlochy, hiszpania)- porady, info.....

Gość

Recommended Posts

Bylam kilka lat temu we Francji samochodem.Kraj ladny,sporo do zwiedzania,ale trasa jawi mi sie jako jeden wielki koszmar.Zgubilismy sie po drodze w Niemczech bo nie zjechalismy tam gdzie trzeba,byla noc,nic nie widzialam te nazwy dla mnie w jez.niemieckim wygladaly jednakowo.

NIE pisze sie wiecej na cos takiego,chyba,ze z kims kto zna trase albo samolotem.

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jedna w aucie, tak samo jak trójkąt. W razie wypadku bądź zepsucia auta poza postawieniem trojkąta powinno się założyć coś takiego aby nadjeżdżający samochód nie stuknął nikogo (np gdy zmieniasz koło 8) ).

Lawy dziękuję bardzo :D

Nie zdążyłam się z tymi przepisami jeszcze dokładnie zapoznać i przy okazji zapytałam.

Dobrze, że cała czwórka musi być "zakamizelkowana" w czasie

podróży. :wink:

pozdrawiam

Edzia

Pamiętaj, że już jesteśmy w Unii i jeśli złapią Cię na fotoradar (popularne np. w Austrii), to dostaniesz do domku przesyłkę z mandatem do zapłacenia i nie ma zmiłuj

Oczywiście nie życzę, ale przestrzegam

Pozdrawiam

karol

PS. Opisywanie wszystkich doświadczeń przydatnych dla kogoś wymagałoby napisania wielu kartek, jeśli nie książki. Na ogół brak na to czasu

Chętnie odpowiem jednak na konkretne pytania, jeśli takie zadasz

dopowiem jeszcze, że nie ma ustalonej stawki za kilometr. Zależy to od konkretnego odcinka autostrady. Często też w pobliżu większych miast płaci się zryczałtowaną stawkę za korzystanie z jakiegoś odcinka. Dlatego też, jeśli planujesz konkretną trasę, jesteś w stanie wyliczyć koszty. Jeśli zaś chcesz się trochę powłóczyć masz możliwość jedynie oszacowania kosztów

Karol