pkm 30.05.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Mam taki problem, mam na działce studnie (płytką- 3m) mam w niej około 70cm wody,i napływ wody nie jest zbyt duży, chciałbym zamontować w studni pompe zanurzeniową, którą pompowałbym wode do zbiornika, mam zbiornik o pojemności 1m3, zastanawiam się jak wysoko powinien być umieszczony ten zbiornik aby moc podlewać ogród np. jakimś rozpylaczem, jakie jest wymagane ciśnienie. mogę umieścić go na budynku gospodarczym wysokim na 3,5m. Dodam że chciałbym zgromadzić tą wode w celu podlewania ogrodu wieczorem, i ogrzaniu tej wody w dzień, mierzyłem ostatnio temp. tej wody, jest 9stopni więc dość zimna. Pozdrawiam, dzięki za wszelkie uwagi Przepisuje ten temat z ,,Wymiany doświadczeń" może tutaj ktoś coś wie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.05.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Wody nie trzeba ogrzewać.1 m3 to mniej więcej do podlania 100-200 m2 trawnika - trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.06.2005 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Podlewanie ogrodu lepiejprzeprowadzać rano, żeby rośliny do wieczora obeschły, wtedy dędą zdrowsze. te wszystkie teorie, że rośliny należy podlewać ciepłą wodą nie mają racji bytu, to jakaś chora teoria. Przecież nie trzeba podlewać roślin po liściach wystarczy podlać ich podstawę i korzenie, ale do południa, a nie wieczorem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts