aries 31.05.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 wiem, wiem...korzystałam kiedyś z "szopa"...przepraszam - wybiegłam myślami już dalej pozdrawiam - ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.05.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 To moze SARSIL, zalecany do kamienia ale do cegly tez sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 01.06.2005 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 dzięki Pitbull Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2005 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Hej W naszej chałupie chcemy w paru miejscach zostawić nieotynkowane ściany wewnątrz, tak aby było widać cegły. Na początek wydłubujemy stare spoiny spomiędzy cegieł, tak na 2 cm. Chcemy założyć noweg fugi i zagruntować. Czy ktoś robił takie manewry i jak wyszło? Pozdrawiam Hadraadae wg mnie - fugi zaciąg białym mocnym gipsem szpachlowym cegłe przeszlifuj kamieniem ściernym całość zamaluj lakierem bezbarwnym ... (bardzo duzo zalezy od jakości cegły ... nie kazda cegła nadaje sie do takiej obróbki ... ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 01.06.2005 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Brzoza - na białe fugi na pewno się nie zdecyduję. Nie lubię zbyt dużych kontrastów. Myślałam o czymś bardziej muropodobnym - albo kolorowe fugi takie jak do klinkieru, np. w piaskowym kolorze, albo po prostu zwykła zaprawa. Natomiast pierwszy raz się spotykam z lakierem bezbarwnym do cegieł - czy ktoś używał takiego cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 ... czy ktoś używał takiego cuda? ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 01.06.2005 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 ... czy ktoś używał takiego cuda? ja A możesz podac nazwę albo producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Hadraadaerobiłem to dość dawno temu cegła ma do dziś ustabilizowana powierzchnia, połysk zmatowiony i nie sciera sie o ile dobrze pamietam - to był zwykły lakier olejny bez utwardzacza ...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts