kosciel 30.05.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Na tynku cementowo-wapiennym chcę osiągnąć równomierną delikatną fakturkę takiego mini-baranka. No i wyyslilem żeby do farby podkladowej sypać piasek kwarcowy. Na jednej ścianie wygląda to super i wydaje się pod palcami trwałe. No ale nie wiem jak to wlasnie będzie z trwalością "na lata". Czy ten piasek mi się jakoś nie obsypie? Może ktoś stosował taki patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.05.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 receptura farby ma to do siebie, że ma wyważony stosunek komponentów - spoiwa do wypełniaczy i substancji dyspregujących i nawilżających. Dodatek wypełniacza - do relatywne "rozcieńczenie " spoiwa, aż do stopnia, kiedy przestanie trzymać. W związku z powyższym:- zależy co to za farba- ile ma spoiwa - tego Ci nikt nie odpowie- ile utrzyma kruszywa/ wypełniacza - to zależy ile i czego nasypiesz A teraz odpowiedz sobie już sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts