Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Zeljka

Recommended Posts

Zeljko,

widzę, ze Cię wzięło na kominek :wink: :D .

Zrób sobie narożny, taki z dwiema szybkami - super efekt, ogień mozna oglądać z dwóch stron, tylko do mycia może niewygodny :( .

Ale co ja Ci będę mówić - masz jeszcze czas żeby zmieniać koncepcję. Póki co, szukaj "natchnienia", bo tyle jest wariantów, że aż można się w tym zagubić, a potem jak przychodzi do wykończenia, to tyle rzeczy się ma na głowie i o tylu sprawach trzeba myśleć....

Teraz to sobie tylko obmyśl gdzie i jak będzie stał.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mi się wydaje że bezpośrednie sąsiedztwo kominka i telewizora to profanacja. :( Ogień ma całkiem inną rolę w "rodzinie, domu" niż telewizor. TV jest dla zabicia nicości, samotności...Taki wypełniacz nudy..

A kominek...Ach.. to miejsce gdzie powinna zbierać się rodzinka( jesień, zima, wczesna wiosna) pogadać sobie, poopowiadać poczytać ...

Latem tą funkcję przejmuje taras, ogród. Takie jest moje skromne zdanie.

Nie było Ci żal jak tak domek na zimę zabezpieczaliście? To tak smutno się robi, jak po intensywnych pracach trzeba chałupkę zostawić na parę miesięcy.U nas też tak wygląda...

Pocieszam się że mam czas na przygotowanie kolejnego etapu prac- wykończeniówka. Zbieram oferty, propozycje i czekam na DOBREGO kupca na moje mieszkanko...

Alfredo, zgadzam się z tobą, że tak miało by być z tym kominkiem i TV. Ale w moim przypadku jest i duże ALE.

Dla mnie TV to jakby kumpel w domu. Ja czasami go włączam i nie oglądam. Po prostu chodzi mi o to aby „ktoś” coś w domu gadał. Bo takich chwil o jakich Ty piszesz jest tak strasznie mało... Mój mąż przeważnie w pracy, a jak wróci do domu.., to znów pracuje. Moje dziecko nie mówi. Ja czasami gadam sama do siebie. i żeby nie TV to nie było by innego głosu w domu...I choć ogień z kominka można oglądać i w ciszy...po czasie znów będzie dokuczać samotność... Na pewno, TV jej nie zwalczy.., ale jak dobrze czasami zmyli i ubierze rzeczywistość w inne szaty... Wiec, dla mnie.., może nawet tak być..., obok kominka... A TV będzie znów robił dla członka rodziny... Bo choć nie odzywa się do mnie, to jednak mówi i przerywa ta ciągła cisze...

A co do tego czy nie było mi żal zamykać chałupę na zimę... Nie, nie było mi żal. Poczułam ulgę, że się udało...A teraz żyje nadzieją, że znów się uda to co planujemy na przyszły rok.

Pozdrawiam i życzę aby ten kupiec jak najszybciej się znalazł...

Nam się nasz brąz bardzo podoba. Właściwie jak zobaczyłam taki dach po raz pierwszy to od razu powiedziałam, ze będzie brąz. Nie wiem czemu ci wiele ludzi odradza taki kolor i jakie maja uzasadnienie, ale mi się ciągle podobają takie dachy.

Na elewacje planujemy jakiś żółty kolor, może trochę wpadający w bez, a może i nie...Nie wiem jeszcze dokładnie. Widziałam kilka rożnych odcieni żółtego i cos z tego pewnie będzie.

Na pewno jakiś jasny ciepły kolor.

Co do ogrodu, teraz mam dylemat co tam zrobić aby było ładnie i bezpieczne dla dziecka....Ale chyba i do tego dojdziemy.., z czasem...

http://www.mmilkovich.photosite.com/~photos/tn/2395_348.ts1130168808974.jpg

Dziś dostałam od znajomych tu w Polsce piękne zdjęcia z Chorwacji. Nie mogłam się oprzeć i wstawiłam kilka na moja stronę photosite. To jedno z nich, reszta na stronie... Już po wakacjach.., ale fajnie sobie o nich przypomnieć...

Ojej Zeljka jak ja tęsknie za Twoją Chorwacją... Byłam tam ostatnio 4 lata temu :(. I te zdjęcia... Ehhh.

I chciałam pogratulować domu : podoba mi sie !!! Moim marzeniem był taki dom. Niestety najpierw mąż i rodzinka, a potem WZ przesądziły o aktualnej bryle i teraz kocham go jakim jest :) i szkoda mi go zamykać na zimę :(. Najchętniej to nie zważając na pogodę działałabym dalej . Rozsądek ( brak kasy :D ) zwycięża i będziemy "zimować".

Ja w Chorwacji mieszkałam w domku ale dużo mniejszym niż ten co teraz budujemy i nam starczyło. O własnym domku nawet mi się nie śmiało marzyć, albo o samochodzie. Ale lata mijały.., a mój mąż bardo pracowity chłop i to jego zasługa.., ten dom.

No dzieki, ciesze sie bardzo, ze sie obrazki podobaja. Już duzo obrazkow usunelam z strony, bo byly tam dlugo i juz myslalam jak ktos chcial to i tak juz obejrzal...A tu prosze, nowy goscie na stronie...

Dzieki serdecznie. Wam tez zycze wszystkiego dobrego.... :p

Cześć Zeljka!

Cieszę się że kłopoty za Wami.

Domek śpi snem zimowym jak niedzwiadek.Na wiosnę obudzi się razem z przyrodą i będzie rozkwitał.

Co do kominków to też mi się podobają wykończone kamieniem,u nas będzie narożny i też zerkam na nie.

Co do swoich obrazów nie usuwaj ich,to miło popatrzeć na nie od czasu do czasu-taka mała uczta dla oczu. :lol: :lol: :lol:

Zeljko, która jesteś dla mnie Zelijką, bo nie umiem wymówić Twojego nicka a jak piszę do kogoś, to tak jakbym trochę gadała, a więc Zelijko kochana, domek jest prześliczny! Bardzo podoba mi się to wejście pod skosem, wygląda super! No i dopiero dzisiaj się dowiedziałam skąd pochodzisz :oops: Nigdy w życiu bym nie powiedziała sądząc po Twoich postach (chodzi mi o język).

A co do kominka, to nam też się podobają takie narożne, z dwiema szybami. Przyglądałaś się im bliżej? Jakie firmy mają takie? Wiem, że na pewno Spartherm, ale jest dość drogi a nam się kasa kończy... :-? :wink:

Dzięki Ci Jagna za to, że mówisz, ze się nie zdradziłam pisaniem, że nie jestem tutejsza. Duże zasługi ma w tym Microsoft Word. Jakbym tak nie sprawdzała swojej pisowni, to zaraz by ktoś pomyślał, co to za analfabeta. :oops: Powiem, że z mowa nie mam kłopotów (w końcu jestem tu już 12 lat), ale z pisownią gorzej. U nas nie ma takich podwójnych liter jak u was i nie musisz się zastanawiać czy takie „ch”, czy takie „h”, czy takie „u”, czy takie „ó” itd. A nawet po tylu latach ja ciągle nie rozróżniam brzmienia „i” od „y” i tu tez nigdy nie wiem jak napisać...

Co do kominków, my jesteśmy jeszcze daleko od tego. Na razie tylko tak się rozglądam ale nie wchodzę w detale. Ja jestem od wyglądu, mąż od funkcjonalności, jakości i ceny. Często wiec jest tak, że to co mi się podoba odpada z innych powodów.

Ale mogę się rozejrzeć po Necie jakie są wkłady i jakie ceny... Pozdrawiam serdecznie.

He he, nasza ortografia jest tajemnicą nawet dla niektórych rodowitych Polaków :roll: Nawet ostatnio jak mi znajoma powiedziała, że nasza ulica mogłaby się nazywać "Melancholijna". Od razu powiedziałam, że raczej by nie mogła, bo mój starszy syn robiłby przynajmniej ze trzy błędy w adresie :lol:

A zdradzisz jak masz naprawdę na imię? Czy to właśnie Zeljka? Jeżeli tak, to jak to się wymawia poprawnie?

Co do kominka, to pojutrze mam zamiar napaść na naszego forumowego Darka B, może on coś doradzi już konkretnie. Dam znać co wymyśliliśmy wspólnie.