Sloneczko 27.02.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 W takim razie, trzeba znać nazwę tej fundacji, a jeśli takiej nie ma, może Murator by pomógł, patronując również Stefkowi? http://forum.muratordom.pl/1-podatku-czy-mozesz-wesprzec-dzieci-ktorym-patronujemy,f129.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.02.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dokładnie tak. Pewnie fundacja część kwoty sobie potrąci na koszty operacyjne (np. prowadzenie rachunku, opłaty bankowe) ale i tak znaczna część pieniedzy powinna trafić do rodziców dziecka.Myślę, ze naprawdę warto sie tym zająć. Przecież nie tylko my-forumowicze płacimy ten podatek ale też nasi bliscy, rodziny czy koledzy z pracy. Każdy woli jak wie na co płaci, jak ta wpłata nie jest taka bezosobowa. Mówiąc np. te pieniądze trafią do tego i tego dziecka, potrzebne mu są na to czy tamto itp inaczej to działa na psychikę ludzi. Są bardziej chętni do pomocy i bezinteresowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.02.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Tylko Zeljka musi wybrać jakąś fundację i wpisać Stefka do niej. To może być chyba np. Synapsis, albo Fundacja TVN "Nie jesteś sam" albo coś podobnego. Radością będzie odebranie urzędasom tego 1 % i przeznaczenie go dla Stefka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.02.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 No ja kciuki ściskam ile wlezie. I tak myśle o Was każdego dnia I tak jeszcze zapytam, czy Stefek jest podopiecznym jakiejś fundacji? Cyz np. można na cel np. Jego rehabilitacji, opieki przekazywać 1% podatku dochodowego z zeznań rocznych? Pytam o to, bo jesli dotąd Was to nie interesowało to moze warto się tym zająć? Przecież napewno wielu znajomych mogłoby przekazać ten 1% podatku. Jest, tylko, ze ja od dawna nie zbieram i nie pisze do ludzi -firm. Kiedys jak mial 5 lat zbieralam na takie zagraniczne leki, bylo tego trzy turnusy. Za kazdym razem lekow bylo na 3 m-ce. Teraz nie idzie nam najgozej. Uznalam, ze jak dom budujemy to sa inny - bardzij potrzebujacy. Ale jesli ktos chcial by - to podam na priv. Dwoch kolegow meza tez co roku wplaca ten 1% na Stefka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.02.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Zeljko Jest wielu potrzebujacych , ale naczej jesli przeznacza sie pieniadze dla kogos znajomego. Poza tym sama Wiesz jak ciezko jest Twojemu Mezowi na dwoch etatach i wyjazdach. A w tym czasie Ty sama jestes z duzym chlopcem , ktory potrzebuje bardzo dobrej opieki . Napisalam juz do Ponurego pytanie o to co napisala Sloneczko , ale widze , ze Fundacja jest jednak. Tym lepiej . Mayland Masz super pomysly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.02.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ale jesli ktos chcial by - to podam na priv. Dwoch kolegow meza tez co roku wplaca ten 1% na Stefka. Zeljka, może otwórz swój temat w specjalnym dziale pomocy >>> http://forum.muratordom.pl/prosba-o-pomoc,f126.htm Na razie jest tam niewiele wątków, koniec kwietnia niedługo, a szczerze mówiąc, zawsze lepiej dać osobie znajomej niż poszukiwać wśród wielu fundacji. Rozumiem, że Fundacja wspierająca Stefka jest godna zaufania i pieniądze przekaże na Jego rehabilitację, a nie na nowy samochód prezesa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.02.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 No nie i ona tak cicho sobie siedzi jak myszka pod miotłą No to wrzucaj mi na tego priva skoro nie chcesz tutaj. Ale zauważ, że moglibyśmy założyć wątek na forum, dodać sobie w stopce linka z odwoływaczem i tak wiele innych osób mogłoby również trafić do tych namiarów. PP tak miała z linkiem do strony o Pajacyku. Sama trafiłam na ten wątek własnie przez odnośnik w Jej stopce Wiem, ze inni bywaja w gorszej sytuacji. Ale nie sposób ogarnać wszystkich problemów. Od wieków wiadomo, że najlepiej sprawdza sie pomoc miejscowa, zaradcza i naoczna. Znamy niektóre problemy Waszej rodziny, wiemy, że pomoc nie tylko Stefkowi jest potrzebna ale i Tobie! A gdyby na te laeki starczyło nie na 3 a na 6 miesiecy? To by sie nie przydało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.02.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Mayland Masz super pomysly E tam Czasem mnie olśni a tak poza tym to jak koń pod górkę Ale dziękuję i liczę na Wasze zaangażowanie z tę sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.02.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Mayland Masz super pomysly E tam Czasem mnie olśni a tak poza tym to jak koń pod górkę Ale dziękuję i liczę na Wasze zaangażowanie z tę sprawę Już Ty nie bądź taka skromna Mayland . Też uważam, że pomysł super i chętnie się dołączę . To gdzie mam przekazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.02.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Zeljka, proszę, podaj namiary tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.02.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ja też jestem zdania, ze Zeljka może tutaj zamieścić informacje:1. Nazwa Fundacji2.Adres3. Numer KRS4. Dane identyfikujace Stefka (np. imię, numer czy inny identyfikator) To jest potrzebne do wpisania do zeznania podatkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.02.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Za kazdym razem lekow bylo na 3 m-ce. To teraz bedzie lepiej , napisz tu potrzebne info , a najlepiej zaloz watek Juz sie ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.02.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 O rane, co ja mam mowic. Dziekuje wszystkim.wiec jest tak:Fundacja Dzieciom "Zdarzyc z pomoca"Maja swoja strone internetowa i jest tam podane jak przekazywac ten 1%, z tym, ze w tytule sie wpisuje numer dziecka - Stefka numer jest - konyczynka 267Dobrze bylo by jeszcze za swoim imieniem i nazwyskiem wpisac - (na 267)Kurcze mi sie nie otwiera ich strona, nic nie mam bialy ekran..., a Wam?http://www.dzieciom.pl/Ttaj znalazlam info, ale dobrze bylo by sprawdzic na ich stroniehttp://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=36604 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 27.02.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 mnie otwiera... w samą porę - Pit dostałam nie wiem jak w tej fundacjii to działa - ale przychodzi do mnie wiele kobiet które skarżą się że fundacja nie zawsze "sprawiedliwie" gospodaruje pieniędzmi - bez żadnej zgody przesuwając fundusze z ich dzieci na inne cele... czy to możliwe? Zeljka - a może założysz własną Fundację? Forumowicze - każdy w innej części świata pomogliby ją promować i też niej działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.02.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 - Stefka numer jest - konyczynka 267 Kochana dla jasnosci konyczynka czy koniczynka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.02.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Nie wiem joan. Ja sie nie znam na tym. Jesli chodzi o przesuwanie srodkow, to tez nie wiem, od dawna nie mialam tak wplat tylko pare, to co pisalam. Stefek ma 500zl na rachunku. i to przez prae lat uzbierano. Kiedys zdarzylo sie, ze nie bylo wplaty i musialam siostre meza prosic o dowod wplaty aby udowodnic, ze zostalo wplacone. Ale potem juz bylo ok. No nie wiem, jak ktos wplaci to niech da znac a ja sprawde czy wplata od tej konkretnej osoby byla, jesli nie, to trzeba by sie znowu upominac... sama nie wiem...., inaczej tego nie widze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Tak trafiamy odrazu na Stefka: http://www.dzieciom.pl/267 W zeznaniu nie trzeba wpisywać nr konta bo pieniadze trafia po KRS-ie. Natomiast numer konta napewno przyda sie na wpłaty dodatkowe, poza akcją jednego procenta Jak z wątkeim? Ktoś założy i poda linka? Ja nie mam w tej chwili czasu za wiele bo w robocie siedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.02.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 To ja jeszcze coś ważnego wyjaśnię. Ten 1% wskazujemy w zeznaniu. Zeznania skąłdamy do 30 kwietnia 2008r. Zgodnie z ustawą nasze Urzędu Skarbowe przekażą te pieniedze na konta wskazanej przez nas fundacji i dizecko ale dopiero po 30.04. 2008r!!! Tak to wygląda od tej strony, więc wpłaty bedą widoczne dopiero wtedy na rachunku. Oczywiscie te wpłaty dokonane przez US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.02.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Zalozylam wewatek. Pilnujmy zeby byl w miare mozliwosci na gorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.02.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 rrmi jest Koniczynka Mnie ten "i" i Y" kiedys wykoncza..., tyle lat tu jestem i ciegle nie wiem co i jak... Ten jeden procent to tutaj jest info http://www.dzieciom.pl/1procentopp.html tylko ze w PIT w rubryce : "inne informacje ulatwiajace kontakt z podatnikiem" trzeba podac Imie i nazwysko dziecka z nr. konyczynki 267, nazwe fundacji i ten caly KRS w razie czego Telefon do fundacji 022/833-88-88 bo ja nie wiem czy my tak wolno tutaj "sie reklamowac" Najlepiej u nich sie dowiedziec i bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts