braza 11.07.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Lepszych mi zycz, lepszych!!!! Najlepszych, jeszcze lepszych, super lepszych!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.07.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 jea, braza dzieki wielkie. Buziak rrmi nie przejmuj sie, ja u Ciebie bylam juz 4 razy, teraz daj Ty sie ugoscic. Spryte przywiez i bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.07.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Nie wiedzialam , ze taka skrupulatna jestes . No prosze 4 razy Tak mysle , ze forumowicze to fajni ludzie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.07.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 No tak z cztery razy bylam chyba, mniej wiecej... Dziekuje moim goscia za odwiedziny, bardzo milo bylo Was wszystkich goscic. Dziekuje tez za prezenty. No jade juz po meza. Nefercia nie oddalam Ci tego naczynia co mieso przywiozlas. p.s. tyle jedzenia zostalo, ze jutro moga byc poprawiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.07.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Żeleczko - jedzenie super - dom piekny (no już nie chciałam mówić, ale ja chyba nie dożyję takiego etapu posiadówki na tarasie ) Bardzo mi się podoba styl umeblowania - choć zupełnie "nie mój". Jednak do Ciebie pasuje jak ulał Strasznie się obżarłam Mam tylko wyrzuty sumienia, że nie wiedziałam o ciężkiej, poprzedniej nocy i zamiast dać Ci spokój zaróciłam głowę... Mam nadzieję,że odeśpisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.07.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Żleko - bardzo chcziałam podzękować za gościnę i rewelacyjne jedzonko. Obżarłam się jak mała świnka ale nie mogłam się powstrzymać bo to były takie pyszności :D :D Domek - super Taki cieplutki w środku Bardzo mi się podobał kominek. Mam nadzieję, że nie narobilśmy zbytniego zamieszania naszą wizytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.07.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 No jakiego zamieszania, ja sie bardzo ciesze, ze moglam troche z kims pogadac. Odespac to ja sobie moge zawsze, a bardzo rzadko ktos mnie odwiedza. Ciesze sie, ze wszystko smakowalo. Pamietam aby przepis napisac.., zaraz sie zabieram i za to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.07.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Żeberka w pomarańczachkilo żeberek wieprzowych2 pomarańcze3 łyżki sosu sojowego6 łyżek koncentratu pomidorowego2 łyżki oleju łyżeczka miodułyżka sezamułyżeczka imbiru w proszkuczerwona papryczka czyli Żeberka podzielić na porcje, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 40min.Pomarańcze wyszorować – umyć, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Sok wymieszać z sosem sojowym, olejem, miodem, sezamem, koncentratem, imbirem, 2 łyżkami skorki pom. i posiekana drobna papryka chyli. Żeberka jeszcze cieple posmarować marynata, przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godz. Ja trzymałam przez noc. Potem wyjąć, wyłożyć na blachę razem z cala ta marynatą i upiec. Jak cos jeszcze bylo to dajcie znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.07.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Smakowalo i to bardzo , moj Stary zaluje , ze wiecej nie zjadl Najbardziej mnie cieszy , ze widzialam Stefka w nowym domu i widac , ze Mu sie podoba. Zajrzyj do szamba!!!! , ale pewnikiem mozesz jutro dzwonic i zamawiac wywoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 A ja poprosze jeszcze fasolę i ciasto . dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.07.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Dzięki za przepis proszę jeszcze ten na paprykę i to mięsko mielone Papryka była rewelacyjna Żleleczko droga - robisz super jedzonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 13.07.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Zeljko jak pięknie, gratuluję przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.07.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Dziekuje edittko! Duzo jeszcze do zrobienia ale da sie zyc i bez tego. Kobitki przepisy przygotuje i dam. To mielone to pestka. Bierze sie mieso, daje sol, pieprz, troche cebulki i tyle samo czosnku, jedno jajo, slodka czerwona papryke mielona i pozwalam aby sie przez noc przegryzlo. Potem na grilla albo na patelnie, jak to lubi albo ma. Papryka Papryke umyc, wytrzec i upiec wnagrzanym piekarniku, obracajac aby ze wszystkich stron sie dobrze upiekla. Tem musi byc gdzies ponad albo okolo 220, no i piecze sie tez dlugo, az juz zaczyna pekac i sok z niej wyciekac. z reszta wydac jak ta skorka juz zaczyna tak od papryki jakby odlepiac sie, czy jakos tak. Potem wyjac i od razy do siatki plastykowej i zawiazac aby nie bylo powietrza, Jak juz sie ostudzi to obierac ze skory... Potem jak juz jest obrana i oczyszczona z pestek, to dodawac do smaku co kto lubi. Ja daje oliwe, ocet, sol, pieprz i duzo czosnku. Mozna dodac ser feta, ale nie musi byc. Tez przenocowac aby postalo troche, jest wtedy lepsze... Reszta puzniej bo bateria wysiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.07.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ta papryka jest po prostu reeeeeeeeeeeeewelacyjna :D Mam jeszcze pytanko jak długo pieczesz te żeberka i w ilu stopniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.07.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Fajnie, że spotkanie się Wam dobrze udało. Dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.07.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ale Wam zazdroszczę!!!! Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.07.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 To może w końcu do nas przyjedziesz, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.07.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Bajadera ciacho Ciasto6 białek, 200g cukru, 150g mielonych orzechów włoskich, 3 łyżki maki, 2 łyżki bulki tartej, ½ proszku do pieczenia Białko ubić z cukrem na sztywna pianę, po woli lekko mieszając dodawać resztę składników razem ze sobą zmieszanych.upiec na 180 stopniKrem600ml mleka, 6 żółtek, 200g cukru, 2 budynie waniliowe, 250g margaryny, 100g gorzkiej czekolady W trochę mleka (100ml) wmieszać żółtka z cukrem i budyniem. Resztę mleka zagotować i po woli wlewać ta masę do gotującego się mleka, ciągle mieszając. Jak już jest takie bardzo gęste odstawić z ognia. Potem podzielić na dwie takie same części. w jedna dodac 100g stopionej czekolady. 250g margaryny zmiksować i podzielić na pol. Po polowe margaryny dodać do każdej z części już ostudzonego kremu i zmiksować. Na upieczone ostudzone ciacho dać krem czekoladowy, na to lekko w ciepłym mleku umoczone petit ciasteczka, na to jasny – żółty krem i na to glazura czekoladowa. Glazura100g czekolady3 łyżki wody3 łyżki cukru 8 dkg margaryny Wodę, cukier i czekoladę roztopić na parze i dodać margarynę. Fasola Fasole Jas ugotować w osolonej wodzie. Przecedzić, wodę zostawić. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony por, czosnek, pomidor, paprykę czerwona, paprykę chyli, doprawić wegeta i słodką papryka mielona. Fasole pomieszać z warzywami, dolać tyle tej wody w której się fasola gotowała, aby lekko przekrywala to wszystko.Potem zapiekać to w piekarniku tak aby wodę zredukować do pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.07.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Maluszku zeberka na 220 az sie upieka, z 20-30min... pozdrowka Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.