Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Zeljka

Recommended Posts

Zeljka mieszka w Polsce. W Chorwacji już chyba wiosna na całego. Eeeech...

wlasnie dzis u mojej mamy sniegu napadalo i jest zimno jak u nas w Polsce...

w tym roku wiosna sie gdzies zapodziala, albo ktos u gory kalendarz zgubil... :evil:

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zeljka ten kominek jest taki klasyczny, taki jak nam się z Mirkiem podoba i wykończony właśnie piaskowcem.Ile razy jestem w okolicy ze sklepem z kominkami to je oglądam i piaskowiec najbardziej mi odpowiada(może dlatego że jest matowy,chropowaty).A jezeli kominek będzie miał wkład zamknięty z szybą to i brudzić się tak bardzo nie powinien.Poza tym mieszkanie to nie muzeum i musi być użytkowane, a nie tylko prezentowane.W końcu budujemy dla siebie. :roll: :p

Tabaluga dzieki...No tą pogode to chyba tu wszyscy oczekuja i doczekac sie nie moga...

A jeszcze mowili, ze wiosna ma byc hlodna... :evil:

ja słyszałam już dwie wersje pogodowe. Według pierwszej ma nie być wiosny- takiej naszej typowej, tylko przymrozki, opady deszczu, potem chłody. Lato również deszczowe i zimne.

Druga wersja, bardziej optymistyczna :p - upalne lato- rekordowe temperatury. Pożyjemy, zobaczymy. Byle zima szybko sobie poszła gdzieś w siną dal.

Tabaluga dzieki...No tą pogode to chyba tu wszyscy oczekuja i doczekac sie nie moga...

A jeszcze mowili, ze wiosna ma byc hlodna... :evil:

ja słyszałam już dwie wersje pogodowe. Według pierwszej ma nie być wiosny- takiej naszej typowej, tylko przymrozki, opady deszczu, potem chłody. Lato również deszczowe i zimne.

Druga wersja, bardziej optymistyczna :p - upalne lato- rekordowe temperatury. Pożyjemy, zobaczymy. Byle zima szybko sobie poszła gdzieś w siną dal.

No to jajo...wiosna do d...Bo nie nadaje sie na tylki.., lato do d..., bo tez nie nadje sie na tynki..

w pierwszym przypadku za zimno, w drugim, za goraco...

ale ze mnie marudna baba... :wink:

Zeljika, ten marmur łupany to rozumiem, że jest na ściankach pionowych obudowy (że się tak wyrażę)?

My też zastanawialiśmy się nad piaskowcem i nasz kominkarz także nam tego materiału nie polecał. Zawsze marzyłam o takim ciepłym kominku z piaskowca. Mamy znajomych, którzy mają kominek z piaskowca od 7-8 lat (specjalnie zadzwoniłam do nich przed chwilą, żeby jeszcze raz zapytać o opinię :D ). Palą oni w tym kominku ok 2 razy w tyg., obudowa została dopiero w tym roku lekko obkruszona przez któreś z dzieci (rzuciło czymś ciężkim :o - bałam się pytać o szczegóły :wink: ) i generalnie nie jest jakoś strasznie ubrudzona.

Podsumowując- zależy na czym komu zależy. Ja mam na ostateczną decyzję jeszcze kilka miesięcy. A widziałaś kominek Ew-ki? Ona ma piaskowiec połączony z marmurem (mam nadzieję, że dobrze pamiętam :wink:

Ciekawa jestem Twojego wyboru.

Pozdrowienia serdeczne

Agnieszka

My mamy piaskowiec, rzeczywiście się brudzi i trzeba go czyścić (piaskowiec czyści się... :o piaskowcem, takie tarcie kamienia o kamień). Ale wygląda ładnie.

Jak już zakończymy prace wykończeniowe to wyczyścimy i zagruntujemy specjalnym środkiem - podobno mniej się brudzi.

Niestety Andrzejko nie mam, bo tylko ten byl na ich stronie.Mam w katalogu, ale tam z kolei jest inny marmur...Jesli chcesz to moge zeskanowac i wkleic...

http://www.hark-polska.pl

to ich strona, mozna sobie katalog zamowic (nieodplatnie)

My mamy piaskowiec, rzeczywiście się brudzi i trzeba go czyścić (piaskowiec czyści się... :o piaskowcem, takie tarcie kamienia o kamień). Ale wygląda ładnie.

Jak już zakończymy prace wykończeniowe to wyczyścimy i zagruntujemy specjalnym środkiem - podobno mniej się brudzi.

A ja myslalam, ze to marmur... Faktycznie trzeba czyms zagruntowac, ale marmur tez...

Niestety Andrzejko nie mam, bo tylko ten byl na ich stronie.Mam w katalogu, ale tam z kolei jest inny marmur...Jesli chcesz to moge zeskanowac i wkleic...

http://www.hark-polska.pl

to ich strona, mozna sobie katalog zamowic (nieodplatnie)

Dzięki za info , napewno zamówię sobie :p :p

Zeljka dzięki bardzo :p :p :p

Nie ma za co...Jak na cos jeszcze wpadne dam znac...

Andrzejko, wiesz, ze trzeba wiedziec jaki kominek przed wylewkami, bo chodzi o to jaki duzy fundament pod kominkiem zrobic...

Mozna, tez zrobic na zapas..., ale chyba lepiej wiedziec ile tego ma byc, bo pod tym nie robi sie styropianu...

kominek w moim stylu, bardzo mi się podoba. Dobrze wiedzieć, że piaskowiec tak się brudzi, bo mi też podoba się ten materiał. Ale skoro tak, to chyba będzie marmur. Ale to dopiero za rok.

Podziwiam Twój talent- piękne hafty krzyżykowe i te wiosenne motywy.

Wiosno przybywaj.