Żelka 12.03.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Zeljka mieszka w Polsce. W Chorwacji już chyba wiosna na całego. Eeeech... wlasnie dzis u mojej mamy sniegu napadalo i jest zimno jak u nas w Polsce... w tym roku wiosna sie gdzies zapodziala, albo ktos u gory kalendarz zgubil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.03.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 http://img132.imageshack.us/img132/3297/zublop7ns.jpg Proszę bardzo prosto z Gdyni z morskim piaskiem na psychiczne i nie tylko doły - przyjechała i doły zakopała.Buziaki , dużo słońca i usmiechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.03.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Alfredo, kopareczka Kasi sie przyda. Chyba wykupie abonament u Kasi na koparke i na pączki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.03.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Popatrz Kasiu na godz. naszych ostatnich postow... Ale telepatia... Dzieki Kasiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.03.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Zeljka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.03.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Zelijka, przepiękne miałaś widoczki w swoim kraju. Pewnie ciężko Ci znieść tak długą zimę w Polsce? A domek bardzo fajny, życzę szybkiego i przyjemnego wykańczania. No i lepszej, takiej bardziej chorwackiej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 18.03.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Zeljka ten kominek jest taki klasyczny, taki jak nam się z Mirkiem podoba i wykończony właśnie piaskowcem.Ile razy jestem w okolicy ze sklepem z kominkami to je oglądam i piaskowiec najbardziej mi odpowiada(może dlatego że jest matowy,chropowaty).A jezeli kominek będzie miał wkład zamknięty z szybą to i brudzić się tak bardzo nie powinien.Poza tym mieszkanie to nie muzeum i musi być użytkowane, a nie tylko prezentowane.W końcu budujemy dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.03.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Kasiu ten co pokazuje jest wlasnie z marmuru...Marmur lupany a te polki sa z marmuru polerowanego..i mnie ciekawy jak to sie sprawdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.03.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Tabaluga dzieki...No tą pogode to chyba tu wszyscy oczekuja i doczekac sie nie moga... A jeszcze mowili, ze wiosna ma byc hlodna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 18.03.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Tabaluga dzieki...No tą pogode to chyba tu wszyscy oczekuja i doczekac sie nie moga... A jeszcze mowili, ze wiosna ma byc hlodna... ja słyszałam już dwie wersje pogodowe. Według pierwszej ma nie być wiosny- takiej naszej typowej, tylko przymrozki, opady deszczu, potem chłody. Lato również deszczowe i zimne. Druga wersja, bardziej optymistyczna - upalne lato- rekordowe temperatury. Pożyjemy, zobaczymy. Byle zima szybko sobie poszła gdzieś w siną dal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 18.03.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Zeljka dla mnie ten kominek wygląda na wykończony piaskowcem Przyznaję się na zdjęciu nie odróżniam,zresztą za eksperta się nie uważam.Na żywo marmurowe były gładkie i błyszczące a z piaskowca chropowate :roll:Ale ten na zdjęciu jest fajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.03.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Tabaluga dzieki...No tą pogode to chyba tu wszyscy oczekuja i doczekac sie nie moga... A jeszcze mowili, ze wiosna ma byc hlodna... ja słyszałam już dwie wersje pogodowe. Według pierwszej ma nie być wiosny- takiej naszej typowej, tylko przymrozki, opady deszczu, potem chłody. Lato również deszczowe i zimne. Druga wersja, bardziej optymistyczna - upalne lato- rekordowe temperatury. Pożyjemy, zobaczymy. Byle zima szybko sobie poszła gdzieś w siną dal. No to jajo...wiosna do d...Bo nie nadaje sie na tylki.., lato do d..., bo tez nie nadje sie na tynki.. w pierwszym przypadku za zimno, w drugim, za goraco... ale ze mnie marudna baba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.03.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Zeljika, ten marmur łupany to rozumiem, że jest na ściankach pionowych obudowy (że się tak wyrażę)? My też zastanawialiśmy się nad piaskowcem i nasz kominkarz także nam tego materiału nie polecał. Zawsze marzyłam o takim ciepłym kominku z piaskowca. Mamy znajomych, którzy mają kominek z piaskowca od 7-8 lat (specjalnie zadzwoniłam do nich przed chwilą, żeby jeszcze raz zapytać o opinię ). Palą oni w tym kominku ok 2 razy w tyg., obudowa została dopiero w tym roku lekko obkruszona przez któreś z dzieci (rzuciło czymś ciężkim - bałam się pytać o szczegóły ) i generalnie nie jest jakoś strasznie ubrudzona. Podsumowując- zależy na czym komu zależy. Ja mam na ostateczną decyzję jeszcze kilka miesięcy. A widziałaś kominek Ew-ki? Ona ma piaskowiec połączony z marmurem (mam nadzieję, że dobrze pamiętam Ciekawa jestem Twojego wyboru. Pozdrowienia serdeczne Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 18.03.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 My mamy piaskowiec, rzeczywiście się brudzi i trzeba go czyścić (piaskowiec czyści się... piaskowcem, takie tarcie kamienia o kamień). Ale wygląda ładnie. Jak już zakończymy prace wykończeniowe to wyczyścimy i zagruntujemy specjalnym środkiem - podobno mniej się brudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.03.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 A nie masz fotki takiego kominka nie narożnego Podoba mi się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.03.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Niestety Andrzejko nie mam, bo tylko ten byl na ich stronie.Mam w katalogu, ale tam z kolei jest inny marmur...Jesli chcesz to moge zeskanowac i wkleic...http://www.hark-polska.pl to ich strona, mozna sobie katalog zamowic (nieodplatnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.03.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 My mamy piaskowiec, rzeczywiście się brudzi i trzeba go czyścić (piaskowiec czyści się... piaskowcem, takie tarcie kamienia o kamień). Ale wygląda ładnie. Jak już zakończymy prace wykończeniowe to wyczyścimy i zagruntujemy specjalnym środkiem - podobno mniej się brudzi. A ja myslalam, ze to marmur... Faktycznie trzeba czyms zagruntowac, ale marmur tez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.03.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Niestety Andrzejko nie mam, bo tylko ten byl na ich stronie.Mam w katalogu, ale tam z kolei jest inny marmur...Jesli chcesz to moge zeskanowac i wkleic... http://www.hark-polska.pl to ich strona, mozna sobie katalog zamowic (nieodplatnie) Dzięki za info , napewno zamówię sobie Zeljka dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.03.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Nie ma za co...Jak na cos jeszcze wpadne dam znac...Andrzejko, wiesz, ze trzeba wiedziec jaki kominek przed wylewkami, bo chodzi o to jaki duzy fundament pod kominkiem zrobic...Mozna, tez zrobic na zapas..., ale chyba lepiej wiedziec ile tego ma byc, bo pod tym nie robi sie styropianu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.03.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 kominek w moim stylu, bardzo mi się podoba. Dobrze wiedzieć, że piaskowiec tak się brudzi, bo mi też podoba się ten materiał. Ale skoro tak, to chyba będzie marmur. Ale to dopiero za rok. Podziwiam Twój talent- piękne hafty krzyżykowe i te wiosenne motywy.Wiosno przybywaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts