metea 30.03.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 A co z Twoim kominkiem Zelijko zastanawialiście sie juz moze nad ogrodzeniem?Mnie juz oczy bola od patrzenia tego wszystkiego a najgorsze jest to ze nie wiem czego chce.Dzisiaj jestem na etapie kominków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 31.03.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Poczytałam sobie dzinnnik (choć niestety przez wszytskie komentarze nie przebrnełam ) i widze już to skrabnice wiedzy dla siebie. w proównaniu do mnie to Ty już doświadczony budowlaniec jestes Wszystko się wam fajnie układa - kominek powinien wyjść super - dobrze, ze trafiliście na tego fachowca. A co do wyszywania to jestem pod ogromnym wrażeniem. Dobrze, że napisałaś o tych drzwiach Ja własnie myślę o drzwiach Porty i myślałam, że jak zostawię po 5 cm z każdej strony na ościeżnicę to wszystko mi wejdzie. A tu widzę, że nie wiadomo Może napisz przykładowo o ile otrór powinien być większy w stosunku do planowanych drzwi. Widziałam też w Porcie ościeżnice "ruchome" z możliwością dopasowania do otworu, ale one są droższe... Jak widzisz twój dzinnik bardzo pomaga początkującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Zeljko, piękna ta Chorwacja. Aż się cieplej robi na serduchu, gdy się takie cudne widoki poogląda. I tak cichutko się zastanawiam czemu Ty tutaj w tej zimno-burej Polsce zamieszkałaś, mając tam taki krajobraz i ciepłe słoneczko. Ale tam nasze serce, gdzie nasz dom. Niech Ci Mama trochę słoneczka do Polski prześle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.03.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Jesli chodzi o drzwi... To ja nie wiedzialam, ze to jest na przyklad tak... Drzwi Porty oscieznica 'system' potrzebuje otworu "90" - otwor - 980/2060 oscieznica 'prestige' "90" - otwor - 1010/2075 dopuszczalne odchylki wymiarow otworu w murze; szer. +20 mm, wysokosc +10 mm Dlatego lepiej jeszcze zanim mury pojda do gory wiedziec dokladnie jakie drzwi i oscieznice.., aby ptem nie bylo sztukowania... U nas na przyklad wyszlo, ze drzwi wejsciowe trzeba bylo by za duzo skracac i dlatego wybieramy inne drzwi, takie co nie bedzie trzeba skracac...Niby i tak mozna, ale lepiej miec to co sie chce jak juz mozna... Jesli chodzi o kominek, to bedzie musial byc ten na miare bo inaczej nie mozna. Dlatego tez dobrze wiedziec od razu jaki kominek, bo w zaleznosci od tego nawet i komin musi byc inny...No chyba, ze ktos ma tak na srodku sciany i nie liczy sie z wielkoscia kominka...ale jesli chodzi o na przyklad rure doprowadzajaca powietrze do kominka to musi ona tez byc taka a nie inna...Jest tego od chol... i jeszcze trohce...Lepiej od razu pogadac z kims od kominkow niz potem znow dopasowywac sie do tego co nam spiep... robotnicy albo projektant... Jesli chodzi o Chorwacje..., to wyjechalam bo bylam mloda i zakochana... Nie mozna bylo sie oprzec Polakowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Ach ci faceci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 31.03.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 http://img89.imageshack.us/img89/8480/lalka9ga.gifCóż serce nie sługa nie wie co to pany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 31.03.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Niby tak narzekamy na tych mezczyzn, ale ile jesesmy w stanie dla nich poswicic Bardzo dziękuję za informację w sprawie drzwi - wszystko sobie sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.04.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 aha, to co ja podalam, te wymiary to sie liczy juz od gotowej podlogi i gotowych scian.., takich do zamieszkania...Ale to chyba bylo i tak wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 02.04.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Zelijka .....zajrzałam dzisiaj do Twojego dziennika i te widoki z Chorwacji normalnie zwaliły mnie z nog.TO jest coś pięknego....jezeli chodzi o domek to projekt super,bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.04.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 ciesze sie, ze sie podoba. dokladnie tak jest jak na tych zdjeciach... jak kiedys wiatr naniesie do Chorwacji to Plitvice bardzo, bardzo polecam... Moj Slunj tez...,a jak..., to po drodze... http://www.tz-slunj.hr/galerija/index.html http://www.tz-slunj.hr/galerija/index2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 02.04.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 A to wiosna po japońskuhttp://img486.imageshack.us/img486/6800/wiosna1hs.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.04.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Zeljko, Chorwacja jest taka piękna. Nie dziwię Ci się, że tęsknisz, ale i u nasz czasem świeci słoneczko. Wiosna przecież przyszła wreszcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 04.04.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Zejka to tylko się cieszyć z takiego mistrza elektryczności.Ale macie tempo robót.Widać że wiosna dodaje skrzydeł inwestorom.Czekam na zdjęcia!http://img81.imageshack.us/img81/3782/egg163fg.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Zeljka niebudowlanie teraz jaka ta Chorwacja piekna! juz wiem gdzie sie wybiore na wakacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.04.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 nie zartuje...a jak jeszcze dobre tam wino macie... to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 04.04.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Elektryka faktycznie macie pierwsza klasa. tylko pozazdrosic U nas tez miał robic kolega ( z podobnym podejsciem), ale tyle ma teraz pracy, ze nie mam serca go juz mojej przyjacółce z domu zabierać i bedę szukac innego. Obym trafiał podobnie ja ty czekam z niecierpliwością na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 05.04.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Z tymi nazębnymi aparatami to chyba każde dziecko tak ma!!! Co ja się tego cholerswa naszukałam!! Raz nawet w lodówce znalazłam!!! Bo młody chciał w nocy pragnienie ugasić i wyjął zawaligębę coby lepszy przełyk mieć! Odłozył na półeczkę i się chłodziło!!! Rano oczywiście nie pamiętał Tylko że aparat mojego syna był w wściekłym kolorze blue!! To się predzej w oczy rzucał....A teraz , gdy diabelstwa nosić już nie musi, to narzeka że mu niewygodnie w gębie bez ustrojstwa!!! No, tylko się załamać można.... A z postępu prac bardzo się cieszę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 05.04.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Zeljka mój synek też powinien nosić aparat teraz tylko na noc ale co wieczór przerabiam tą samą lekcje.Wychodząc wieczorem z łazienki biorę nieszczęsne pudełko do ręki i 99 razy na 100 muszę wyciągać pociechę z łóżka i gonić do ubrania tego ustrojstwa(co pod nosem mruczę nie nadaje się do publikacji).Czekam na zdjęcia kabelków ułożonych w domku.http://img327.imageshack.us/img327/2420/ebkskt181du.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 06.04.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Zeljka Często patrzymy i nie widzimy, szukamy i nie znajdujemy.Chyba patrzymy i szukamy za daleko itd. a świat jest tuż obok nas.A życie piękne choć nie łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts