Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Zeljka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zejlka,

domek super idzie do przodu,ale Ci zazdroszczę!!!

Wrócilam z urlopu i własnie przekopałam sie przez wszystkie wyceny-okien, dachu, rekuperacji,ogrzewania itd. koszmar jakiś ceny tak rózne, że nie wiem co robic. W poniedziałek podpisuję umowę z wykonawcą, ale ruszam w lipcu niestety.

A z aparatem trzymam kciuki!!! moja Iga ma 3 lata od 3 msc ssie kciuk- co oczywiscie bardzo nam sie podobało na poczatku, teraz to zgroza. Zgryz do kitu, spi z otwarta buzią, chrapie, zgrzyta zebami, non stop katar !!!

Aparat laduje co chwilkę w innym miejscu!!! Pomalowałam brzeg fluroescencyjnym pisakiem dla dzieci i łatwiej mi go teraz lokalizować.

Pozdrowienia dla twoich facetów.

aga[/img]

Podusie REWELACJA!!! Mi by się takie marzyły w mojej przyszłościowej sypialence!!!1Ale talentow(?) no moze bardziej cierpliwości i czsu by nie starczylo !!! A w sklepach, takiego ardzydziela niestety NIE UŚWIADCZYSZ!!! BRAWO!!No i kabelki!! :p Jestem pełna podziwu!!U mnie, w porównaniu z tym co ujżałam na Twoich zdjątkach, po prostu CHLEW!!Niby kąty zachowane i wszystko "po Bozemu" ale do Was to Bradzo daleko!! GRATULACJE!! Wygląda to to imponująco, nawet wzorcowo!!!

Mencel, dzięki. My w zeszłym roku zaczynaliśmy w czerwcu i do jesieni się udało skończyć stan surowy otwarty, nawet czasu nam zostało nie mało, ale już nie było co robić. Wam się tez uda. A to dobrze, ze wszystko dokładnie przygotujecie bo u nas to z tym średnio było.

Nasz geodeta nam podpowiedział jak to się robi jak szukasz okien, drzwi i całej tej reszty...

Jak już masz jeden kosztorys idziesz do innych zrobić jeszcze i drugi, mówisz im, ze już jeden masz i niech zrobią tak aby cię ich oferta mogła zainteresować (nie pokazujesz im tego pierwszego kosztorysu, tylko dajesz ten sam kosztorys ale ceny sobie na komputerze wywalasz, wiec dostają to samo tylko bez kosztów, koszty już dodają swoje). Jak oni ci dadzą swoje i okaże się, ze są trochę lepszy, to wracasz do tych pierwszych i mówisz, ze dziękujesz bo masz lepsza ofertę, no chyba, ze oni cos opuszczą...I tak latasz, aż dostaniesz to co cię zainteresuje na tyle, ze już się decydujesz na kupno...

Mój mąż w ten sposób latając pomiędzy trzema sprzedawcami materiałów na dach „zaoszczędził” prawie 10.000. O tyle się różniła końcowa oferta od tej pierwszej.

A okna kupowaliśmy w jednej firmie ale za to u nich jeszcze zamawialiśmy parapety wewnętrzne i zewnętrzne, drzwi wejściowe i bramę garażowa i z uwagi na duże zamówienie ceny zrobili się dosyć atrakcyjne... Trzeba kombinować aby cos zawsze urwać z tych cen...

Alfredo, dzięki. Te poduszki to materiał len, już leżał u nas z 10 lat, aż mi przyszło cos z tym zrobić. Ja niestety nie umiem szyć, nawet prostej kreski nie pociągnę, ale w rodzinie jest zdolna babka, wiec dokupiłam tą ozdobna taśmę i dałam zrobić. Pewnie w sklepach tez są takie rzeczy gotowe, teraz to cuda maja w tych sklepach, tylko kasy dużo...A tutaj ja dla niej wyszyłam obrazek, ona dla mnie uszyła poduszeczki i jakoś poszło tanim kosztem...

A elektryka nasza mi się tez spodobała jak już mogłam ja zobaczyć, bo długo nawet na działce nie byłam. Jak mąż decydował się na tego kolegę, to liczył, ze zrobi i da trochę upustu :oops: , bo to znajomy. Dopiero potem wyszło, ze to taki porządny chłopak, ze jak cos robi to albo dobrze albo wcale.

Jejuuuuuuu piękne te poduszki !!1 Uwielbiam takie klimaty !!! sama obkładam się zawsze jakimis poduchami, jaśkami itd. Zazdroszczę 8)

I fajnie, że budowa idzie do przodu, jesteśmy na podobnym etapie. Niestety mój elektryk nie był ani taki dobry, ani przystojny 8) . Co prawda tynkarze jakos narazie na kabelki nie narzekają całe szczęście. I mam nadzieję narzekac nie będa, bo teraz po tej wpadce z piaskiem starają sie z całych sił "dogodzić inwestorce" 8) :oops: (oczywiście bez żadnych skojarzeń :) )