Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Zeljka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pięknie jak budowa się w domek zamienia..Prawda??/Wasz dom prezentuje się coraz to urodziwiej :p :p Chociaż On zawsze jakoś mi tak na serduchu leżał urodą!!!! Tynków 1000m2 ? Bardzo możliwe. U nas sam parter niecałe 700m2!Co do bałaganu..Fakt, ale to chyba norma na tym etapie!!! Teściu gdy wizytował naszą budowę na tym etapie stwierdził;- Tu jest jak w piekle!!!- A co do niefrasobliwości majstrów( kabelek) to też chyba norma, niestety.....U nas po tynkach malowaniu, w czsie uzbrajania elektryki okazało się że światło w kotłowni to tylko od strony domu można włączyć i wyłączyć :o :o :o Zapomnieli założyć gniazdka w kotłowni, połączyć schodowo z tym w chałupie!! :evil: :evil:

alfredo to mamy podobnie , bo u nas na dole 760m2 tynkow. :p

To mnie pocieszyals z tym balaganem. Tez mam nadzieje, ze potem bedzie coraz lepiej. Choc jeszcze zostalo troche :lol: do roboty...

Ciesze sie Alfredo, ze polubilas nasz dom, bo ostatnio jakis facet byl ogladac roboty naszej ekipy - potencjalny klijent - i jak przyjechal to powiedzial, a co to bedzie jakis zajazd??? :o :o :o No wiecie co? :evil: :lol:

andrezjko masz racje dosyc szybko im to idzie. Jak tylko znow bede na dzialce to sie spytam.

Zeljko :o takie oczy zrobiłam ja zobaczyłam ile u Ciebie już zrobione SZOK, superasko to wygląda, aha jeżeli chodzi o bałagan to się nie przejmuj, moi robotnicy sprzątają po sobie, ale niesetety skarpet, spodni i bluz to naznajdywałam kupę i oczywiście spaliłam :D . Zeljko powiedz mi jaki ty masz metraż domu ??? bo ilość pomieszczeń przyprawiła mnie o zawrót głowy ( sauna, sala ćwiczeń, jakieś gabinety :o ) ja nie mogę miejsca na pralnię wygospodarować :-?

i-ska na parterze jest 170m2 bez garazu i to ma byc do zamieszkania od razu. Gora to kiedys indziej, jak nam sie uda. Na razie u gory zrobimy tylko brudne roboty, tynki, wylewke, ogrzewanie i ocieplenie welna min. Reszta w swoim czasie bedzie (moze jeszcze lazienke od razu, bo to tez brudna robota), ale karton-gips i podlogi i cala reszta to na przyszlosc...

Bo mieszkac bedziemy na dole, gora na rekreacje ma byc. Tam sa jako pomieszczenia odzielone tylko pokoj do cwiczen, garderoba i lazienka, reszta to takie otwarte zostanie. To bylo takie marzenie mojego meza i ma nadzieje, ze kiedys uda mu sie to zrealizowac. Mi na dole wystarczy sprzatania. :lol: Calosc to gdzies prawie 300m2.

Poweim szczerze, ze ja tez nie lubie za bardzo duze domy. Nasz moim zdaniem jest dla nas za duzy. Jak jade gdzies to moja uwage zawsze zwracaja mniejsze i przytulne domy.

Ale u nas to bylo tak; Musi byc parterowy aby bylo wygodniej ze wzgledu na dziecko. I dlatego wszystko co do zycia potrzebne jest na dole i nie sa to duze pomieszczenia, tylko salon jest duzy bo ma prawie 40m2, ale ma byc tam tez jadalnia, wiec przejdzie. Teraz nasz salon ma 25m2 i jest ok, ale nie ma gdzie zjesc... :oops: Pokoje sa po 15m2,dwa po 16m2 i jedan 20m2.

No i jakos na dole uzbieralo nam sie 170m2. A potem mąz z kolegami z pracy uznali, ze taka gora musi byc zrobiona aby ja kiedys wykorzystac, chocby na strych, no i sie zrobilo. :roll: Jak zamieszkam to Wam powiem jak jest, bo ja sie obawiam, ze na ta gore to duzo nie bede zagladac. O wszystkim napisze kiedys. Ja wolalabym miec ten dol i urzadzic go tak jak mi do glowy przyjdzie, a tak to ze wzgledu na ta gore urzadzanie tego co na dole sie przeciagnie. A jak jak to baba, chcialabym miec od razu wszystko na cacy.., a tu bedzie etapamy robione...No ale cos za cos, jak zawsze. :p

Zeljka duży dom będzie na pewno domem wygodnym.

A przytulny też będzie, bo to Ty go będziesz wykańczać, urządzać.

Jako prawdziwy Dobry Duszek stworzysz najprzytulniejszy dom na świecie, bo to potrafisz, bo tak czujesz, bo sama jesteś bardzo ciepłą i przyjazną wszystkim dziewczyną.

A sprzątaniem się nie martw, duże, przestronne wnętrza łatwiej utrzymać w czystości, niż zagracone klitki.

Trzymam kciuki i życzę tego, by się wszystko udało zgodnie z planem.

Pozdrawiam serdecznie :D

Andrzejko pojecia nie mam, :roll: jakas kanadyjska.., royal cos tam.., musze zapytac,,,jakas trzypanelowa, ciemny braz.., zapytam dokladniej ..., bo sie nie znam, mi to wszystko tak samo wyglada... 8)

Oki popytaj, czekam 8)

Jak trzypanelowa to chyba szybko sie ją zakłada :roll: :roll: :roll:

andrezjko, bo ja nosze w torebce juz trzeci dzien..., teraz mi sie przypomnialo, wiec odpowiadam...

Podbitka:

ROYAL SOFFIT T4 CV , dlugosc 3.66m, kolor - braz

http://www.royaleuropa.com

Zelijko widze że Ty tez jestes taka niecierpliwa jak ja:)

U nas też tynki kładli ok. miesiaca co mnie strasznie denerwowało tak więc rozumiem cie doskonale.

I też jak patrze na to wszystko to sie zastanawiam czy my sie wprowadzimy do zimy ale trzema miec nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki za Twój domek, zeby fachowcy sie troszke sie pospieszyli i zebyscie sie wprowadzili szybciutko do waszego slicznego domku.

Pozdrawiam cieplutko