Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Zeljka

Recommended Posts

Zeljko brawo! Już niedługo w inspiracjach Twoje wnętrza :p :p A powierzchnię masz imponującą, będzie co urządzać :D Mąż ma rację, nie poganiaj teraz tynkarzy, żeby ściany były gładziutkie i prościutkie, wtedy następny etap będzie bezproblemowy...Wiem, że to trudno, ale dasz radę :wink: Pozdrawiam duszka cieplutko

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Juz mi przeszlo...wlasnie robie ciacho aby sobie zycie upiekszyc.., a oni niech robia jak chca aby tylko na glowe mi sie cos potem nie zwalalo.., jak juz zamieszkam za 1000 lat... :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

ja tez nie lubie jak sie slimaczy.... :(

na szczescie ja tynkowac nie bede, bo nie musze :D :D :D :wink: wiec to mnie ominie...

ale podlogowke mi schrzanili i poprawiaja wrrrrr :evil:

Andrzejko pojecia nie mam, :roll: jakas kanadyjska.., royal cos tam.., musze zapytac,,,jakas trzypanelowa, ciemny braz.., zapytam dokladniej ..., bo sie nie znam, mi to wszystko tak samo wyglada... 8)

Oki popytaj, czekam 8)

Jak trzypanelowa to chyba szybko sie ją zakłada :roll: :roll: :roll:

andrezjko, bo ja nosze w torebce juz trzeci dzien..., teraz mi sie przypomnialo, wiec odpowiadam...

Podbitka:

ROYAL SOFFIT T4 CV , dlugosc 3.66m, kolor - braz

http://www.royaleuropa.com

Dzięki, dzięi bardzo bardzo :p :p :p

Zelijko specjalistko od wnętrz 8) Może gdzieś ci się rzuci w oczy kominek z cegieł , prosty od podłogi do sufitu :roll: :roll:

Jakby co to pamiętaj o mnie, szukam czegoś takiego i nie moge znalezć :-? :-?

Andrzejko pojecia nie mam, :roll: jakas kanadyjska.., royal cos tam.., musze zapytac,,,jakas trzypanelowa, ciemny braz.., zapytam dokladniej ..., bo sie nie znam, mi to wszystko tak samo wyglada... 8)

Oki popytaj, czekam 8)

andrezjko, bo ja nosze w torebce juz trzeci dzien..., teraz mi sie przypomnialo, wiec odpowiadam...

Podbitka:

Zelijko specjalistko od wnętrz 8) Może gdzieś ci się rzuci w oczy kominek z cegieł , prosty od podłogi do sufitu :roll: :roll:

Jutro podeślę ci z pracy, bo zostawiłam laptopa :)

Oki popytaj, czekam 8)

Podbitka:

Jutro podeślę ci z pracy, bo zostawiłam laptopa :)

Nefer jesteś wspaniała :p :p :p :p :p

Zeljko rozumiem bardzo dobrze twoje rozgryczenie, ja wiem co to znaczy jak Wykonawca się grzebie, :evil: :evil: mój poprzednik tak się grzebał jak cholera, wreszcie go pogoniłam, bo nerwy mi puściły. No ale u Ciebie rządzi mąż musisz być Cierpliwa w czym będę Ci dzielnie dopingować.

Zelijka Co się odwlecze to nie uciecze.... :wink: Ale powód opóźnienia w wykonaniu tynków, nie dotrzymanie terminu, może obniżyć cenę wykonania owych...Jakiś rabacik za nie terminowość!!! A za upuścik kupisz sobie cosik ładnego do domku!!! A okienkom chyba się nic nie stanie! Przecież zawsze są narażone na działanie warunków atmosferycznych.....

Ano właśnie, nie ma się co martwić jakimiś tynkami, kiedyś wreszcie je skończą. Póki co, trzeba się cieszyć piękną wiosną, przebywać jak najdłużej na świeżym powietrzu i ładować akumulatory na długą zimę. Ach, kto by tam myślał o zimie w maju :wink: .

Nie ma nic nowego. A co mysleliscie, ze tynki juz gotowe?

Oj skąd ja to znam :( :( :( . U mnie też juz grzebią się miesiąc, ostatni termin miał być w ostatnią sobotę, ale niestety znów niedotrzymany :( :( :( . Upuścik z tego powodu to dobry pomysł i na pewno z niego skorzystam. Ja mówię swojemu szefowi od tynków, ze upierdliwym inwestorem nie jestem, nie krzyczę tylko proszę o przyspieszenie prac, płacę bez szemrania (fakt, że zapłaciłam do tej pory ok 30%, a zrobione jest jakies 80) itd... On nie wie tylko, że wszystko ma swoją cenę 8) 8) 8) - upuścik dać będą musieli.

Zieljko a czy mysleliście juz coś o posadzkach ? A raczej o ich "wyprostowaniu" ? Wiem, że masz ten sam problem dlatego pytam. U nas dzis ma sie rozpocząć przygotowanie powierzchni pod styropian (izolacje) jak tylko uda się wygonić tynkarzy z salonu i

U nas tynki robią od kwietnia... :lol: Ostatnio parę dni temu mówili ze za półtora tygodnia będzie gotowe...Ha, ja im nie wierze...Bo w tym tygodniu zrobili jeden pokój i kuchnie, a zostało im jeszcze nie mało...

Czy u Was tez ten pierwszy tynk, zanim się zaciąga tym drobnym piaskiem jest taki trochę miejscami popękany?

Posadzki będą robione miksokretem (chyba dobrze napisałam). Będzie robił to pan tutaj z forum.

Nie wiem jeszcze nic na temat jak będzie to robione. Prawdopodobnie styropianem się wyrówna.., ale to wszystko opowiem w trakcie roboty.. Na razie była tylko rozmowa wstępna.

Trzymam kciuki za tynki :)

Potwierdzam że nie równości na chudziaku wyrównuje się styropianem ( tak było u nas ) dlatego nie dawaliśmy jednej grubuści tylko kilka a na sam dół szedł cienki i miękki właśnie dlatego żeby mógł powchodzic w neirówności.

Dzieki Aga. Jesli bedzie kiedys na forum konkurs - u kogo najdluzej robiono tynki, na pewno wygram. :lol:

Ja sie nie moge doczekac okien, bo jakos te otwarte dziury nie za bardzo przypominaja dom. Okna juz by byly, bo termin na okna byl na 10.05.

Teraz wiem czemu z ta przeprowadzka nie zawsze wychodzi nam jak planujemy...

Ciekawe co jeszcze mnie zaskoczy?! :-?

Dzieki Aga. Jesli bedzie kiedys na forum konkurs - u kogo najdluzej robiono tynki, na pewno wygram. :lol:

Ja sie nie moge doczekac okien, bo jakos te otwarte dziury nie za bardzo przypominaja dom. Okna juz by byly, bo termin na okna byl na 10.05.

Teraz wiem czemu z ta przeprowadzka nie zawsze wychodzi nam jak planujemy...

Ciekawe co jeszcze mnie zaskoczy?! :-?

Życie ma to do siebie że często nas zaskakuje :-?

Ale doczekasz się doczekasz, a wtedy będzie SUPER :)

Zeljko a czy macie w umowie z majstrem zapisane : o nie dotrzymaniu terminu wykonania prac?I czy sa jakies konsekwencje(np.kary pieniezne za zwloke?) Bo innej rady nie ma, trzeba tylko kase obciac przy wyplacie :evil:

Poniewaz w przyrodzie wszystko ma swoj kres - to i ich prace tez sie zakoncza,tylko skad brac cierpliwosc? :roll:

Pozdrowionka. :p