Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Zeljka

Recommended Posts

A nie mieliscie w umowie terminów? jesli nie to szkoda.. proponuje zakonczyc obecną umowe na etapie tynków, jak skończą i poprosić o podpisanie nowej umowy na resztę z terminami i karami umownymi, nic tak nie dziala jak mozliwosc utraty kasy..

pozdrawiam

m.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A nie mieliscie w umowie terminów? jesli nie to szkoda.. proponuje zakonczyc obecną umowe na etapie tynków, jak skończą i poprosić o podpisanie nowej umowy na resztę z terminami i karami umownymi, nic tak nie dziala jak mozliwosc utraty kasy..

pozdrawiam

m.

maksiu dzieki za rade, na pewno skorzystamy z niej

W poprzedniej umowie nie bylo o terminach. Maz jest czlowiekiem od slowa, wiec ciagle wierzy w to, ze reszta ludzi tez...Teraz juz wie. :roll:

Zeljko fatalna ta brygada, ale masz to samo co ja z poprzednią, pracowali po 3 godziny dziennie i jeździli na inne budowy, robili bardzo dobrze, ale czas okrutnie wydłużali. Wreszcie ich pogoniłam. Zelkjo czy w umowie masz jakieś kary umowne za nieotrzymanie terminu, bo jak tak to licz im od każdego spóźnionego dnia :evil: :evil: jeżeli nie to możesz rozwiązać umowę jest chyba coś takiego jak rażące naruszenie terminu wykonania umowy. Zeljko szkoda nerwów, powiedz im, że masz inną brygadę może się zmobilizują i zaczną robić. Trzymam kciuki

Myślę tak jak wszyscy powyżej przeanalizujcie umowę i wyznacznie kary a na nastepne prace kolejna umowa 8)

Trzymam kciukasy :)

Mam nadzieję że Twój mąż tak jak i mój w końcu się nauczy że na słowo to na budowie nie wiele można zdziałać, przykre to ale prawdziwe niestety :)

Pewnie to dla Ciebie żadne pocieszenie Zeljko, ale u mnie 200 m2 tynku robi się już 3 tygodnie :evil: :evil: Tak, że wygraną w konkursie na najdłużej robione tynki mam w kieszeni :cry: Dlatego czekamy, aż skończą piętro i panom podziękujemy..... A tak na marginesie zatrudniliśmy ich do zrobienia porządku z naszym nieszczęsnym chudziakiem.... Efekt: chudziak popołudniami mąż kuł własnoręcznie, a ostatnio na propozycję pomocy w wylaniu nowego usłyszał: eee,Panie, jak to liczyć... Brrrrrrrrrr :evil: :evil: Ale głowa do góry, przynajmniej ekipa od podbitki spisała się na 5+, niedawno pokazywałaś jakieś paczki?? 8) 8)

Zeljka Przedzwońcie do szefa z innego, obcego numeru( czasami to przynosi efekt w postaci odebrania połączenia) Powiedzcie że macie u siebie bardzo niesolidną ekipę, która nijak nie może dotrzymać wcześniejszych zobowiązań!! Co ów Pan w takiej sytuacji proponuje i czy zgodzi się ewentualnie zastąpić olewaczy!Przy okazji pokadź mu trochę! Powiedz że słyszeliście o jego firmie w samych superlatywach, o dobrej jakości, terminowości itd...Odpowiedź sama się pojawi....

A domek ( jeden z moich ulubieńszych :lol: ) coraz śliczniusiej się prezentuje...

Zdradź mi jeszczę ( może być na priv.) cenę za tą piękną podbiteczkę. Cena za metr i całościowo..Jeżeli możesz??? :wink: :wink: :wink:

U mnie tez maz za to odpowidzialny, ta cala gora to jego marzenie...A ja mam kuchnie i spizarnie i odkurzacz centralny, choc nie wiem jak sobie z taka dluga rura poradze (chyba wlasnie po to jest ten pokoj cwiczen)... :lol:

Zeljka, Ale u Ciebie tez sie pięknie robi. Bardzo ładny dom!!!

Bardzi ładna bryła. Własnie taki dach chcielismy, a mamy takiego muchomora :( bo za duży kšt . A u Ciebie idealny.

Gratuluje i czekam na zdjęcia :D .

A jaki kolor elewacji planujecie??

Pozdrawiam serdecznie,

KasiaR :wink:

P.S . Bardzo ładna podbitka.

Nasz dach, to dachówka cementowa.., wiele takich jest. Kolor elewacji miał być niby - jakiś żółty.., ale teraz nam przyszło aby był - jakiś beżowy.., bo rolety takie maja być...A jak to wszystko będzie, ten mysz-masz, to ja sama czekam aby zobaczyć... :lol:

Tynkarze mówili, ze w tym tygodniu skończą tynki, wiec okna w przyszłym...ale czy im można wierzyć? :lol:

Natomiast grzebie się z kominkiem i wygrzebać się nie mogę...Bardzo mi w oko wpadł ten z ostatniego numeru Muratora, co w takim domu jest co jest na okładce...Mi się bardzo, bardzo spodobał, ale mąż nosem kreci...