Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Zeljka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na choróbstwo najlepsze są oklady z "cieplego kochającego męża"!!!!Wyciąga lepiej niż podwójna dawka aspiryny :lol: :lol:

A znasz takiego??? :lol:

Pożyczyć ?

Lepiej nie widziec co sie traci, bo jeszcze zaczne myslec i co wtedy? :lol:

Maly ja Ciebie tez lubie! :p :wink: Dzieki! Przydadza sie te kciuki, bo od dwoch dni mnie wzielo jakies paskudne chorobstwo i tylko szlacham, nosem pociagam i po cichu marudze... :-?

Ale jak wszystko, przejdzie i to. Chyba! Oby! Mam nadzieje! 8) :wink:

kurcze mam tak samo... od poniedzialku chodze i kaszle, smarkam i marudze... jak bys znalazla jakis sprawdzony sposob na pozbycie sie dziadostwa to jestem pierwszy po przepis :D :D

pozdrawiam

m.

ps. trzymam kciuki zeby bylo lepiej

Dziekuje wszystkim. W Chorwacji w tym roku tez tak jak u nas. Jednego dnia lato, nastepnego zima. Nawet sniegu bylo w gorach i to nie dawno.

To już widać nie ma dla nas ratunku :wink: :)

Może w końcu słoneczko się nad nami jednak zlituje :) czego życze wszystkim :)

Dzis sprobuje tego, dzieki Luska. :p Jutro powiem czy pomoglo. :wink:

Zeljko dużo zdrówka zycze , musisz zdrowieć 8)

I mały wykład o czosnku :wink:

Zastosowanie

Bierze udział w zapobieganiu miażdżycy (obniża poziom cholesterolu i triglicerydów we krwi) oraz w profilaktyce nadciśnienia tętniczego.

Działa bakteriobójczo, może być pomocny w niektórych infekcjach wirusowych i grzybiczych. Dlatego zmniejsza objawy przeziębienia i zapalenia oskrzeli.

Pomaga w zaburzeniach żołądkowo jelitowych.

Zmniejsza bóle miesiączkowe.

Jest także antyoksydantem i może stymulować system immunologiczny, przyczyniając się do zapobiegania nowotworom.

Ważne informacje

Nie jedz zbyt dużo czosnku - może to wywołać ból brzucha.

Jeśli stosujesz zbyt dużo świeżego lub suszonego czosnku możesz dostać wysypki lub innego podrażnienia skóry.

Jeśli wiesz, że masz problemy z krzepnięciem krwi ogranicz spożycie czosnku, jest to szczególnie ważne jeśli czeka Cię zabieg operacyjny. Duża ilość czosnku może zwiększyć ryzyko krwawienia.

Jeśli jesteś w ciąży lub jeśli karmisz zasięgnij porady swojego lekarza, czy możesz zażywać duże ilości czosnku. Mogą one bowiem powodować skurcze macicy a nawet poronienie.

pozdrówka

Dzięki Andrzejko, kochana jesteś! Nie ma obaw, ja lubię czosnek i nie jestem uczulona a i umiar znam. Wiec czasami można mnie w domku naniuchać. :lol: :wink:

zazdroszcze, ja czosnku tknąć nie mogę... a tu pewnie i u mnie by zadziałał.

w każdym razie, mimo zazdroszczenia życzę szybkiego wyzdrowienia

pozdrawiam

m.