Mopsia 14.02.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Biedne Stefek i biedna Ty. Jeśli gorączka duża, to jest nadzieja, że szybciej przejdzie. Dobrze , że pije, dużo płynów najlepiej przegotowanej wody np. z sokiem malinowym i cytryną. Trzymaj się i obyś Ty się nie rozłożyła, bo jeszcze słaba jesteś. Buziaki dla Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.02.2011 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Dzięki kobitki.Mi też wydaję się, że to grypa raczej niz te brzuszne kłopoty, choc co chwilę odbija jakby czegos strawic nie mógł. tylko czego, jak on nic nie je, a teraz w dodatku pic nie chce.Obawiam sie, że przy tej temperaturze jaką ma, nawet bez wymiotów i biegunki to icie nie wystarcza. Przed chwilą, godzinę po podaniu srodka przeciwgorączkowego i ma 39.Kobitki czy nie powinnam jednak do jakiegoś zpitala się udać, może on jakis lek antywirusowy powinien dostać?Rano dzwonię znowu...On trochę nawet spi ja nie moge wcale... Boje sie, że pdne za jakis czas.... Kurcze blade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.02.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Jest lepiej!!! Pisałam juz u Frania, że rano Stefek wstał, temperatura spadła, sam usiadł, sam wstał bez mojej pomocy. Jeść jeszcze nie chce i pic też nie, widzę, że trochę jeszcze pogorączkuje ale mam nadzieję, że już nie 40 stopni. Caca cole odgazowana skubany pije. Coś w tym chyba jest. Będzie dobrze. Ja pijana chodzę, sama się sobie śmieję jakie blędy robię. Ale pośpie sobie jak Stefcio wyzdrowieje i bedzie dobrze. p.s. dzis mialam wizyte, moja, u lekarza i musialam odwolac, hahaha, jakoś mi sie nie dadza zbadac... To znaczy, że mi nic nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mopsia 15.02.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Cieszę się, że Stefkowi lepiej, mam nadzieję, że tak będzie nadal. Ale Ty jesteś niepoprawna. Już Ci pisałam, co z Ciebie będzie za korzyść, jeśli będziesz chora. Do znudzenia będę Ci pisała - dbaj o siebie, za wszelką cenę. Trzymaj się uparciuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.02.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 U nas lepiej. Na siłę zjadł zupkę 3 razy i trochę pił. Gardło moim zdaniem gorsze niż wczoraj, bardzo czerwone i trochę mokrego kaszlu z odruchem wymiotnym. Kupka raz, normalna. Wciąż odbija. No i jest zmenczony, choć cały dzień na chodzie, nie spał. Citoki Ewka i Dorbie na pewno coś doradzą. Ja, na razie się nie dawam. Głupotki mnie się trzymajom, czyli normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.02.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Kciuki trzymam bardzo mocno, o zdrowie dla Was się modlę i w garach czarodziejskich też mieszam.Musi być dobrze, musi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 15.02.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Żelcia, Ty sama o siebie zadbaj, rozłożyc sie przeciez nie mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.02.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 czyli zapalenie gardła. daj coś do ssania. I patrz co dalej. Temperatury już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.02.2011 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Stefek nie umie ssać. Ale mam Tantum Verde w aerozole. Ma też mokry kaszel. Dać ACC? Bo juz podałam. Boję się oskrzeli, a tak pomoże mu to wyksztusić, a podobno ACC nie zwiększa wydzieliny, tylko rozrzedza. ?? Jeszcze nie ma apetytu i brzuch wciąż wzdęty, nawet gorsetu nie mogę prawidłowo zapiąć. Daję mu Espumisan, ale zmian nie widzę. Temperatury juz nie ma, noc przespał spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 16.02.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Wiesz, Żelcia, żebys go nie zalała, nie wiem jak reaguje na eurespal(pulneo), może masz, bylby lepszy. Pomoze wykrztusic. I tak jak Ewa pisala - daj inhalacje z Berodualu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.02.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 napisałam rano i zapomniałam kliknąć 'wyslij" Niestety, bieganina.... no to teraz wysyłam Acc zwiększa wydzielanie i rozrzedza ale nie działa wykrztuśnie, czyli jeżeli sam kaszle - to wykaszle, a jeżeli nie to nie. Żelka nie panikuj. Na razie popatrz. Co mu jest oprócz tych jelit? Bo to jest pogrypowe, probiotyk trzeba dawać, espumisan - bo ja wiem? powinno przejść jak przejdzie infekcja. Czyli co więcej? Temperatura minęła. Kaszel? Wilgotny? A czy nie spływa z nosa? Może zamiast oskrzeli katar trzeba leczyć? Ból gardła? jeżeli nie bakteryjne, to przejdzie. taj to tantum verde Bardzo silny kaszel? Trzeba osłuchać. ja bym dała steryd wziewny w ciemno a potem myślała, co dalej. Duszność - berodual + steryd wziewne Masz panel opcji, nie miotaj sie, tylko patrz co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.02.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 No to i tak musze do lekarza, bo nic z tego nie mam w domu, a to na receptę. Dzieki kobitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 16.02.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 ...... noc przespał spokojnie..... oby tę noc też ps. rozliczyłem się z fiskusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.02.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Dzięki Leszku!! Buźka dla całej rodzinki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.02.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Właśnie dochodzę do siebie po piatkowym stresie, bo Izbę przyjęć ze Stefkiem zaliczyliśmy po południu. Kolki miał, (ale zanim stwierdziłam, że to brzuch.., bo On przecież nawet pokazać nie umie gdzie go boli to trochę zesiwiałam). Na szczęście jest ok, usg brzucha dobre, trochę śledziona powiększona, na granicy normy, ale Pani powiedziała, że to od tej infekcji może być... Napisali nam tak - śledziona jednorodna o granicznej wielkości - ok. 130mm w osi dolnej... (to dla Dorbie i EZS ) Hirurg wysłał nas do domku, a Stef, na szczeście już rozrabia.., ale wyglądało to ..., szkoda słów... No sie wygadałam, to mi lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.02.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Aha i jeszcze napisali - śladowa ilosc wolnego plynu w rzucie prawego dolu biodrowego. Co to ma znaczyć, bo ja już się martwię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 18.02.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Żeluś jak nawet się nie odzywam to podczytuję....i skromne % z biura dla:hug: Steffcia posyłam...pozdrawiam Was kochani!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.02.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Żelcia, ja nie wiem, co to może znaczyć.. To znaczy wiem ogólnie, ale nie znam Stefka, więc nie wiem, co może u niego. Bez badania to taki wynik nie wiele mówi. Jeżeli chirurg nic nie mówił, to może nic nie znaczyc. W koncu on go badał. Jak wydobrzeje powtórz to USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mopsia 18.02.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Żelcia, nie siwiej, trzymaj się dzielna dziewczyno. Buziaki dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.02.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Wspieram jak potrafię... dobrą myślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts