Adriano Komputero 14.11.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Jest tak jak napisalam, dodaje tylko ze to baranek, a bylo kupione w firmie Danchem... Mysle, jednak jesli zapytasz w sklepie to powiedza co i jak. Wazne, ze znam nr. tynku 271 a marmolitu "R". Zelijko, wielkie dzięki ! Buziaczki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.11.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Jest tak jak napisalam, dodaje tylko ze to baranek, a bylo kupione w firmie Danchem... Mysle, jednak jesli zapytasz w sklepie to powiedza co i jak. Wazne, ze znam nr. tynku 271 a marmolitu "R". Zelijko, wielkie dzięki ! Buziaczki ! O jest i strona, ja zle pisalam, pisalam odzielnie Ex-therm, a terzeba bylo razem... http://www.extherm.com/wiadra_pp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.11.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Czy oni do końca winni że tacy niedorobieni mamie i tacie wyszli To Ci sie udalo! A wiesz, ze mi tez ich szkoda. Mam glupie mieszane uczucia jak musze walczyc o cos swojego, co mi sie nalerzy, a jedyny sposob aby to zrobic jest taki aby byc dla nich twardy i krotki... Zawsze mi wtedy przykro, ze nie da sie tego inaczej zalatwiac, ale nie moge tego dac po sobie poznac, bo mnie zaraz zjedza... Grunt to nie dac się zjeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.11.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Grunt to nie dac się zjeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.11.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Lepiej cos zjesc niz byc zjedzonym, bo ostatnich gryza psy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 15.11.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Oj biedaki- wiem co czujecie. Nie jest latwo Ale pociesz sie, ze macie piekna kuchnie - juz widze jak ja po swojemu uzadzasz i "ocieplasz". Macie tez bardzo ladna elewacje, drzwi i brame garazowa- tylko patrzec i podziwiac. A pana od rynien opr. Oni juz tak maja, ze jak im zwrocic uwage to sie obrazaja i nie wiedziec co jeszcze moga zrobic. Jeden z moich wykonawcow poczul sie tak dotkniety moja publiczna krytyka, ze az mi w komentarzach do dzinnika sie rozposal. Takze kochana z krytyka trza byc ostrozym. Ale jednoczesnie twardym Powiem, ze tez bym zostawila ten podwieszany kibelek, bo nie mialabym nerowow kuc i zminac- dla niskich i dzici w rodzinie bedzie jak znalazl tzreba szukac pozytywnych stronsytuacji Z twoch postow widze, ze juz bardzo zmeczeni jestcie, wiec trzymam kciuki za szybki i pozytywny koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.11.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Iga, ja nie krytykuje, ja stwierdzam fakti... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.11.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Jest tak jak napisalam, dodaje tylko ze to baranek, a bylo kupione w firmie Danchem... Mysle, jednak jesli zapytasz w sklepie to powiedza co i jak. Wazne, ze znam nr. tynku 271 a marmolitu "R". Zelijko, wielkie dzięki ! Buziaczki ! O jest i strona, ja zle pisalam, pisalam odzielnie Ex-therm, a terzeba bylo razem... http://www.extherm.com/wiadra_pp.html Zelijko, jeszcze raz dziękuję ! Czy dobrze zrozumiałam - Ty masz ten silikatowy tynk ? A uziarnienie jakie wybrałaś ? Na stronce, którą podałaś nie ma takiego "marmolitu R" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 15.11.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Iga, ja nie krytykuje, ja stwierdzam fakti... Kochana - coz ty mozesz wiedziec- to oni maja wiedze To co faktem jest dla ciebie dla nich juz niekoniecznie Oj ja juz czuje klimat calej tej sytuacji Ale dzilnie sobie z nim poradziliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.11.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ale pięknie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Adriano Komputero marmolit znajdziesz w każdym sklepie budowlanym. Tak my mamy ten właśnie tynk, zapomniałam dodać, ze 1,5 uziarnienie... Jak cos to pytaj... Iga nie obawiam się ich krytyki. Ja bardzo szanuje ludzi. Nawet jak cos narozrabiają i jestem na nich zła, to nigdy nie krzyczę, nie używam brzydkich słów i nie obrażam. A wszystko co pisałam, to prawda i oni to wiedza... A to, ze się bronią jak mogą, to ja już im powiedziałam, ze to dziecinne. Należy się przyznać do swojego błędu, przeprosić i dalej już być poprawnym. I będzie ok. Oni tez ludzie tacy jak my. Tylko sytuacja niektórych przerosła, bo za mało fachowców i maja gdzie zarobić. Zrobiło się nagle dużo roboty i żal im czegoś nie strącić...z tego robi się czasami bałagan, bo oni sami zapominają gdzie co maja do skończenia. Rozpoczną jedna robotę, albo nawet więcej i potem robią przerwy...Ale u nas nie jest jeszcze tak źle, bo nikt z nich nie wziął pieniądze, lub zaliczkę i zniknął bez śladu. A wiem, ze tak tez się zdarza. A ostatnio ludzie co kładli nam kostkę dookoła domu to nawet się zdziwili, bo oni chcieli mała zaliczkę a mąż dal im tyle ile im się należało za ta prace która do tego czasu zrobili...Bo było widać, ze przyszły zrobić, skończyć i pójść na inna robotę...I tak było by prościej i dla nich i dla nas. Wzajemny szacunek i trochę wiary w ludzi opłaca się nam wszystkim... Ale rożnie bywa, a budowa uczy nas nie tylko spraw budowlanych ale i jak radzić sobie z ludźmi. Do jednych przemawia dobroć, a inny właśnie dobroć wykorzystują i takich próbują naciągać. Wiec trzeba balansować i patrzeć aby nikt z nas nie przeciągnął na swoja stronę, bo ma być uczciwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 16.11.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Adriano Komputero marmolit znajdziesz w każdym sklepie budowlanym. Tak my mamy ten właśnie tynk, zapomniałam dodać, ze 1,5 uziarnienie... Jak cos to pytaj... Zelijko, a więc pytam ... co to jest marmolit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.11.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Adriano Komputero marmolit znajdziesz w każdym sklepie budowlanym. Tak my mamy ten właśnie tynk, zapomniałam dodać, ze 1,5 uziarnienie... Jak cos to pytaj... Iga nie obawiam się ich krytyki. Ja bardzo szanuje ludzi. Nawet jak cos narozrabiają i jestem na nich zła, to nigdy nie krzyczę, nie używam brzydkich słów i nie obrażam. A wszystko co pisałam, to prawda i oni to wiedza... A to, ze się bronią jak mogą, to ja już im powiedziałam, ze to dziecinne. Należy się przyznać do swojego błędu, przeprosić i dalej już być poprawnym. I będzie ok. Oni tez ludzie tacy jak my. Tylko sytuacja niektórych przerosła, bo za mało fachowców i maja gdzie zarobić. Zrobiło się nagle dużo roboty i żal im czegoś nie strącić...z tego robi się czasami bałagan, bo oni sami zapominają gdzie co maja do skończenia. Rozpoczną jedna robotę, albo nawet więcej i potem robią przerwy...Ale u nas nie jest jeszcze tak źle, bo nikt z nich nie wziął pieniądze, lub zaliczkę i zniknął bez śladu. A wiem, ze tak tez się zdarza. A ostatnio ludzie co kładli nam kostkę dookoła domu to nawet się zdziwili, bo oni chcieli mała zaliczkę a mąż dal im tyle ile im się należało za ta prace która do tego czasu zrobili...Bo było widać, ze przyszły zrobić, skończyć i pójść na inna robotę...I tak było by prościej i dla nich i dla nas. Wzajemny szacunek i trochę wiary w ludzi opłaca się nam wszystkim... Ale rożnie bywa, a budowa uczy nas nie tylko spraw budowlanych ale i jak radzić sobie z ludźmi. Do jednych przemawia dobroć, a inny właśnie dobroć wykorzystują i takich próbują naciągać. Wiec trzeba balansować i patrzeć aby nikt z nas nie przeciągnął na swoja stronę, bo ma być uczciwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.11.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Adriano Komputero marmolit znajdziesz w każdym sklepie budowlanym. Tak my mamy ten właśnie tynk, zapomniałam dodać, ze 1,5 uziarnienie... Jak cos to pytaj... Zelijko, a więc pytam ... co to jest marmolit ? Zrobilam dzis dla Ciebie fotki pustych pudelek po marmolicie i po tynku, jak maz laskawie da mi to na komputer, to Ci pokaze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 16.11.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Zelijko, byłabym Ci wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 18.11.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Zelijko, już sobie zapisałam "kubełki", więc możesz je wyrzucić Duża buźka ! Domek w już w pełnek krasie jakby uśmiechał się do nas. Ten kolor elewacji w słońcu wygląda prześlicznie. Widzę, że w kotłowni położyłaś jedynie płytki na podłogę. A co dasz na ściany ? Twoje wyszywanki są urocze. Bardzo lubię takie klimaty. W swojej kuchni też mam takie i z pewnością zabiorę je do nowego domku. Mikołaj na saneczkach i robiona wspólnie z siostrą serwetka podoba mi się najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Adrianno, w kotlowni beda nasze meble z obecnej kuchni...Przydadza sie na narzedzia, bedzie tam tez zlew aby bylo gdzie myc lapki po robocie...Wiec na razie sciany sa tylko pomalowane na bialo, a potem zobaczymy...Moze glazura ale tylko nad zlewem... Maz mowil, ze sam zrobi taki kawalek... p.s. pokaz wyszywanki, moze bedzie jakies natchnienie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.11.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Zeljko czy moge zapytac jaka masz brame garazowa? I czy mozesz polecic wykonawce? Nie wiem co Ty z tymi swietami , ale wyglada mi na to , ze juz widac przeprowadzke Ladnie juz masz Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.11.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Zeljko czy moge zapytac jaka masz brame garazowa? I czy mozesz polecic wykonawce? Nie wiem co Ty z tymi swietami , ale wyglada mi na to , ze juz widac przeprowadzke Ladnie juz masz Kochana Brama jest Wisniowskiego, ale tego co nam instalowal nie polecam, bo chyba z 3 razy do tego podchodzili, widac bylo, ze nie bardzo sie na tym znaja.... Ja tez widze przeprowadzke i na pewno bedzie.., jak juz wszystko skonczymy... Czekam na kominek i podlogi..,aha i drzwi..., aha i centralne..., no i cala reszte tez.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.11.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Domek z w słońcu śliczny a wejście bardzo zapraszające Wyszywanki też śliczne i jak zawsze zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts