ged 23.09.2005 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Zdjęcia robią ... znak, że im się podoba. Ja robię zdjęcia wielu domów. Jeśli nikogo nie ma, to nie pytam o zgodę, jeśli jest ekipa, lub właściciel, to zaczynam pogaduchy. Czasem zamieszczam fotki w necie, te za zgodą i bez zgody. Ciekawe jak bym zareagował na zdjęcie mojego domu zrobione przez nieznajomego, chyba bym się cieszył.Analizowałem projekt Twojego domku, podobają mi się niektóre rzeczy. Szczególnie garderoba w przedpokoju i przejście przez spiżarkę do kuchni. Bardzo dobre rozwiązanie. Obserwuję swoją rodzinę. Z samochodu z zakupami bez przebierania się, idą od razu do kuchni, potem powrót i przebieranie się. U Ciebie zakupy zostawi się w spiżarce, ubrania w garderobie, nie będzie bałaganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 24.09.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Zelijka ja myśle ze gdyby mieli niecna zamiary to zrobiliby fotki tak by nikt nie widział a tak domek sie spodobał, mało rozmowni może byli albo wstydliwi i temu tak wyszło Nie przejmuj się , ciesz sie ze masz dach juz w komplecie i że fachowcey się spisali na medal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.09.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Dla mnie czyjaś własność to święto. Nie mogłabym tak po prostu robić zdjęcia bo mi się podoba. Uważam, że to jednak wymaga zgody właściciela. Zdaję sobie sprawę, że w tym może i nie ma nic złego, a właściwie na pewno nie ma, ale ja osobiście mam jakieś hamulce które mi nie pozwalają tego robić i już. Nie krytykuje tutaj tych co tak robią, pisze tylko jaki ja mam do tego stosunek. Dla mnie jest to jednak przesuwanie pewnych granic i wole tego nie robić. No ale jak ktoś zrobił, bo mu się podoba, to niech i tak będzie. Widocznie ja musze się jeszcze dużo o ludziach nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.09.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 P.S. A jak komuś się dom podoba to ja chętnie podam namiar na pracownie która robiła projekt. Na pewno chętnie sprzedadzą ten sam projekt komuś innemu. A ja nie mam nic przeciwko a nawet by mnie to cieszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.09.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Napewno, tak jak piszą moi poprzednicy, to robienie zdjęć wyniknęło z tego, że Twój domek wzbudza zainteresowanie i się podoba. Nie martw się. Czekamy na dalsze zdjęcia, wklejaj szybciutko, bo doczekać się nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.09.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Witaj Zeljka Dziś wreszcie dotarłam do Twojego dziennika Macie naprawdę fantastyczny projekt. Jak już wyżej powiedziano - nie dziw się, że ludzie Wam robią zdjęcia - na pewno właśnie dlatego, że się im dom podoba. Ale faktycznie dziwnie się zachowują - zamiast podejść i spytać czy mogą zrobić zdjęcie (tym bardziej że na budowie byli ludzie), spytać się kto projektował itp.. No ale to ich problem Powodzenia Ps. A historia z metką była suuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.09.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Dzięki wszystkim za mile słowa. Wkleję dziś kilka nowszych zdjęć już gotowego dachu. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.09.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 http://www.mmilkovich.photosite.com/~photos/tn/1530_348.ts1127576394000.jpgjuz jest dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.09.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 http://www.mmilkovich.photosite.com/~photos/tn/1541_348.ts1127576874000.jpgnad wejsciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.09.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 http://www.mmilkovich.photosite.com/~photos/tn/1540_348.ts1127576850000.jpgkomin kuchenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.09.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 http://www.mmilkovich.photosite.com/~photos/tn/1533_348.ts1127576492000.jpgto biale to miejsce na wylaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 24.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Powodzenia Zeljko !!!! Trzymam kciuki. Szczególnie za Wasz domek ( wszystkim forumowiczom życzę jak najlepiej ale twoje budowanie jest mi szczegónie bliskie). Pisz dużo i wklejaj fotki będę na bieżąco Pozdrwiam serdecznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.09.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Aga, dzięki Ci serdecznie. Jak milo cos takiego przeczytac. Ja Tobie tez zycze wszystkiego najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 24.09.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 To prawda..Domek jest fajnie "wymyślony" Bardzo przypadł mi do gustu ganek - wejście . Rewelacja!! Do tego dokomponować zieleń, krzaczki, krzewy itp I wrażenie powala na glebę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 24.09.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Chcialam jeszcze zapytać? - Co planujecie na tzw. Dziedziniec? Bardzo mnie to interesuje, bo sama mocno się zastanawiam nad tym "problemem'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 25.09.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Moje Drogie Panny - Zelijko i Alfredo Może powinnyśmy zalożyć dodatkowy wątek typu "Dom dla Niepełnosprawnych" ???? pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.09.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Mówiąc prawdę, jeszcze nie wiemy czym i jak wykończyć. Decyzja będzie uzależniona od ceny - kosztów. Na elewacje planujemy jakiś beż albo żółty ale wpadający w beż. Cokół i tak zwany dziedziniec będą musieli ze sobą jakąś współgrać. Schody wejściowe i taras też. Pewnie się skończy na zwykłej kostce, tylko nie ten asfaltowy kolor. Naprawdę jeszcze dokładnie nie wiemy. To co nam się podoba jest drogie i będzie trzeba wybrać cos pośredniego. Czyli cos niedrogiego ale na co da się patrzeć. Jeżeli chodzi o zieleń i kwiatki to też mam dylemat, bo... Moje dziecko kwiaty i liście skubie i bierze do buzi. Aby nie trzymać go zamkniętego w domu i z drugiej strony nie chodzić ciągle za nim krok w krok, to będzie trzeba wybrać cos – nietrującego. Odpada wszystko co ma „owoce”, kulki itd. Odpadają ozdoby z kamyków itd. A sama trawa, to też nie za bardzo... U nas nic nie jest takie proste. A wszystko wychodzi nam w trakcie roboty i tak pewnie i tym razem będzie, ze pomysł przyjdzie ale w swoim czasie. Co do zakładania wątku niepełnosprawnych, to wątpię aby nas kto odwiedzał. A z drugiej strony, jest nas za mało na to (z czego się tylko cieszyć). Ale możemy się „odwiedzać” nawzajem, jak najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 27.09.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Zeljka,domek pięknieje, a dachóweczka ślicznie wygląda.Czym macie obłożony komin? Jakiej firmy te płytki? Bardzo ładnie wyglądaja wasze kominy, inaczej.... raz wąska płytka, raz szeroka. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.09.2005 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Dzięki Tab. Co do komina, to musze sprawdzić. Chyba jest to Roben, ale kolor jaki??? Na porządku miał być burgund ale potem przyszła cegła brązowa z czerwonym nalotem, a nam to nie pasowało. Bo ten „burgund” którego my wybieraliśmy był tylko brązowy... Po fakcie facet w hurtowni stwierdził, że był zakurzony. Potem była wymiana. Wybierałam pomiędzy dwoma brąz kolorami. Jeden był matowy i jasny, a drugi (ten nasz) ciemniejszy i trochę jakby z połyskiem, ale jaki to był sprawdzę w papierach jak mąż wróci z wyjazdu. A to, że płytki są rożnej szerokości, to po prostu murarzom tak wyszło na tym kominie bo szerokość miał taka, że trzeba było – kombinować. I nie było to zamierzone. Tak wypadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.09.2005 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 p.s. pisałam płytki, tak jak Ty – ale to cegła klinkierowa a nie płytki klinkierowe... Jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts