dachowiec 04.10.2005 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Ubezpieczenie domu w budowie z wyposażeniem wbudowanym (elementy stałe) nie tylko od zdarzeń losowych ale również od kradzieży i dewastacji ma Hestia, Compensa i Gerling.Dodatkowo Gerling ubezpiecza narzędzia budowlane.Dodatkowo Hestia ubezpiecza ruchomości od zdarzeń losowych i kradzieży i dewastacji. Koszt polis biorąc pod uwagę ich zakres (zawarty w OWU) jest podobny. Najtaniej Compensa. Ja stawiam na Hestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 05.10.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Potwierdzam...najtaniej w compensie, ale jak kto lubi. Ja ubezpieczyłe4m stan surowy otwarty, bez ogrodzenia do kredytu nja 240tys zł bo tak wymagał bank i śpie spokojnie... Koszt na rok to 360zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 05.10.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Ubzpieczenia są teraz na topie i można ubezpieczać dom w budowie. Zależy tylko od firmy i opcji które się wybiera. Ja miałem ubezpieczenie oraz materiały i narzędzia na kwotę do 10 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.10.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Ja ubezpieczałam dom w stanie surowym w PZU bo tylko wtedy to towarzystwo miało takie ubezpieczenie. Jak już robiliśmy wykończeniówkę to zmieniłam ubezpieczyciela na Compensę. Za rok płaciłam 300 zł. Za takie samo ubezpieczenie w PZU (bez kradzieży) płaciłam ponad 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktormaz 12.12.2019 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Drodzy Państwo podbijam temat dla zainteresowanych. Ostatnio miąłem problem z ubezpieczeniem domu w budowie. Szukałem ubezpieczenia w miarę szerokiego tak żebym nie musiał się martwić czy coś się stanie gdyż udowe mam odległą od miejsca zamieszkania. Nie powiem bo spędziłem dużo czasu na poszukiwania z marnym skutkiem. Wreszcie znajomy polecił mi to biuro ubezpieczeń - Mają oferty kilku jak nie kilkunastu ubezpieczycieli i dobrali mi taki zakres jak mnie interesuje. Jeżeli chodzi o stawkę to tak policzyli że była naprawdę konkurencyjna. W przyszłym roku przechodzę do nich z innymi ubezpieczeniami bo tez przedstawili ciekawa wstępna ofertę. Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Tomaszs131 Reklama na Forum jest płatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrewstra 14.01.2020 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Jeżeli chodzi o kwestię ubezpieczania domu w budowie to polecam poszukać w okolicy dobrego i rzetelnego agenta. Ja znalazłem multiagencję Alien Ubezpieczenia Szczecin. Firmę prowadzi pierwszorzędna babka. Przedstawiła mi ofertę kilku firm ubezpieczeniowych i omówiła je ze mną dokładnie. Powiedziała co jest istotne a czym sobie głowy nie zawracać. No i wybraliśmy odpowiednią ofertę. I jak się później okazało była przydatna bo miałem włamanie na budowę. Na szczęście zakres ubezpieczania był odpowiedni i odszkodowanie pokryło mi straty związane z włamaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 14.01.2020 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 Jeżeli chodzi o kwestię ubezpieczania domu w budowie to polecam poszukać w okolicy dobrego i rzetelnego agenta. Ja znalazłem multiagencję Alien Ubezpieczenia Szczecin. Firmę prowadzi pierwszorzędna babka. Przedstawiła mi ofertę kilku firm ubezpieczeniowych i omówiła je ze mną dokładnie. Powiedziała co jest istotne a czym sobie głowy nie zawracać. No i wybraliśmy odpowiednią ofertę. I jak się później okazało była przydatna bo miałem włamanie na budowę. Na szczęście zakres ubezpieczania był odpowiedni i odszkodowanie pokryło mi straty związane z włamaniem. dzięki po tej reklamie napewno nie zamowie tam ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
whoisshe 21.02.2020 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 W PZU mozna ubezpieczyc dom w budowie wraz ze stałymi elementami oraz materiałami budowlanymi jednak musza one byc skladowane w pomieszczeniu zamknietym-zamykanym na jeden zamek wielozastwnkowy lub klodkę wielozastawkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts