Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ubezpieczenie domu w budowie

Recommended Posts

Ubezpieczenie domu w budowie z wyposażeniem wbudowanym (elementy stałe) nie tylko od zdarzeń losowych ale również od kradzieży i dewastacji ma Hestia, Compensa i Gerling.

Dodatkowo Gerling ubezpiecza narzędzia budowlane.

Dodatkowo Hestia ubezpiecza ruchomości od zdarzeń losowych i kradzieży i dewastacji.

Koszt polis biorąc pod uwagę ich zakres (zawarty w OWU) jest podobny. Najtaniej Compensa. Ja stawiam na Hestię.

Ja ubezpieczałam dom w stanie surowym w PZU bo tylko wtedy to towarzystwo miało takie ubezpieczenie. Jak już robiliśmy wykończeniówkę to zmieniłam ubezpieczyciela na Compensę. Za rok płaciłam 300 zł. Za takie samo ubezpieczenie w PZU (bez kradzieży) płaciłam ponad 500 zł.

• 14 years później...
Drodzy Państwo podbijam temat dla zainteresowanych. Ostatnio miąłem problem z ubezpieczeniem domu w budowie. Szukałem ubezpieczenia w miarę szerokiego tak żebym nie musiał się martwić czy coś się stanie gdyż udowe mam odległą od miejsca zamieszkania. Nie powiem bo spędziłem dużo czasu na poszukiwania z marnym skutkiem. Wreszcie znajomy polecił mi to biuro ubezpieczeń - :spam: Mają oferty kilku jak nie kilkunastu ubezpieczycieli i dobrali mi taki zakres jak mnie interesuje. Jeżeli chodzi o stawkę to tak policzyli że była naprawdę konkurencyjna. W przyszłym roku przechodzę do nich z innymi ubezpieczeniami bo tez przedstawili ciekawa wstępna ofertę. Edytowane przez Tomaszs131
Reklama na Forum jest płatna.

• 1 month później...
Jeżeli chodzi o kwestię ubezpieczania domu w budowie to polecam poszukać w okolicy dobrego i rzetelnego agenta. Ja znalazłem multiagencję Alien Ubezpieczenia Szczecin. Firmę prowadzi pierwszorzędna babka. Przedstawiła mi ofertę kilku firm ubezpieczeniowych i omówiła je ze mną dokładnie. Powiedziała co jest istotne a czym sobie głowy nie zawracać. No i wybraliśmy odpowiednią ofertę. I jak się później okazało była przydatna bo miałem włamanie na budowę. Na szczęście zakres ubezpieczania był odpowiedni i odszkodowanie pokryło mi straty związane z włamaniem.

Jeżeli chodzi o kwestię ubezpieczania domu w budowie to polecam poszukać w okolicy dobrego i rzetelnego agenta. Ja znalazłem multiagencję Alien Ubezpieczenia Szczecin. Firmę prowadzi pierwszorzędna babka. Przedstawiła mi ofertę kilku firm ubezpieczeniowych i omówiła je ze mną dokładnie. Powiedziała co jest istotne a czym sobie głowy nie zawracać. No i wybraliśmy odpowiednią ofertę. I jak się później okazało była przydatna bo miałem włamanie na budowę. Na szczęście zakres ubezpieczania był odpowiedni i odszkodowanie pokryło mi straty związane z włamaniem.

dzięki po tej reklamie napewno nie zamowie tam ubezpieczenia

• 1 month później...