wojgoc 11.03.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 jakis niski wjazd do tego garażu - 1800?jeśli jestes spawaczem to pewnie zrobisz sobie taka bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel0028 11.03.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Widziałem dziś oryginalną bramę Normstahl i faktycznie ciężko będzie ją wykonać ponieważ rolka mechanizmu podnoszenia jeździ po specjalnym profilu prawdopodobnie produkowanym przez Normstahl a u mnie wlaśnie ze względu na bardzo niski garaż wchodzi w grę tylko brama bez prowadnic sufitowych. Wiec nie zostaje mi nic innego jak serdecznie podziękować za pomoc zamknąć post i pójść zamówić bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.04.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 U mnie przewidziane są dwie więc wybiorę tańszą ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 07.04.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 jestem użytkownikiem bramy uchylnej Normstahl G30 Line 2400x2125 brąz + siłownik Ultra S. Zapłaciłem w 2006r 3300zł brutto za całość. Całość działa bez zarzutu do chwili obecnej. Ostatniej zimy jednak (-30C) od strony wewnętrznej na bramie występował szron. Ale wydaje mi sie że przy takiej temperaturze, to wszystkie bramy tak miały. Brama pracuje w miare cicho. Pojawiają się po pewnym czasie różne szmery i zgrzyty, natomiast zgłaszam serwis raz na rok (200zł) celem przegladu i utrzymania gwaracji. Po oczyszczeniu i nasmarowaniu brama chodzi jak nowa (wiadomo, zanieczyszczenia, piach, itp) Ogólnie jestem zadowolony.DaroR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schneider 09.04.2010 03:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Brama Wiśniowski, nigdy więcej, złom i brak serwisu. W Gorzowie Wlkp. przy 9 Maja mamy w bloku nową bramę garażową z firmy Wiśniowski Typ SM MakroPro podnoszoną elektrycznie. To, że jest trochę tańsza od Normstahl czy Hörmann, to nie ma znaczenia. Poprostu często się psuje, a przy ręcznym podnoszeniu można dostać muskuły Pudziana, no i oczywiście bąble na rękach. W styczniu br. była zepsuta przez trzy tygodnie, podczas tych dużych mrozów garaż był otwarty cały czas. W tej chwili podnosi się, ale sygnalizacja świetlna w ogóle nie działa. Jeżeli będziecie chcieli dostać instrukcję obsługi, to zapomnijcie. My czekamy na nią już prawie rok!!! Kontakt z osobami odpowiedzialnymi w firmie Wisniowski, tj Panami Jan Łosak czy Cezary Zdanowski zanim się zacznie, to się skończy, oni po prostu olewają klienta, który już kupił bramę.Reklamacji firma Wiśniowski prostu nie przyjmuje, a na pisma czy Emaile nie odpowiada.Lepiej kupić droższą bramę, ale taką, która działa no i serwis jest ok. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 23.04.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Jeżeli będziecie chcieli dostać instrukcję obsługi, to zapomnijcie. My czekamy na nią już prawie rok!!! instrukcję mogę wysłać Ci na priva - PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawodowiec 27.04.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) Brama Wiśniowski, nigdy więcej, złom i brak serwisu. W Gorzowie Wlkp. przy 9 Maja mamy w bloku nową bramę garażową z firmy Wiśniowski Typ SM MakroPro podnoszoną elektrycznie. To, że jest trochę tańsza od Normstahl czy Hörmann, to nie ma znaczenia. Poprostu często się psuje, a przy ręcznym podnoszeniu można dostać muskuły Pudziana, no i oczywiście bąble na rękach. W styczniu br. była zepsuta przez trzy tygodnie, podczas tych dużych mrozów garaż był otwarty cały czas. W tej chwili podnosi się, ale sygnalizacja świetlna w ogóle nie działa. Jeżeli będziecie chcieli dostać instrukcję obsługi, to zapomnijcie. My czekamy na nią już prawie rok!!! Kontakt z osobami odpowiedzialnymi w firmie Wisniowski, tj Panami Jan Łosak czy Cezary Zdanowski zanim się zacznie, to się skończy, oni po prostu olewają klienta, który już kupił bramę. Reklamacji firma Wiśniowski prostu nie przyjmuje, a na pisma czy Emaile nie odpowiada. Lepiej kupić droższą bramę, ale taką, która działa no i serwis jest ok. [email protected] Szanowni Państwo, Jestem pracownikiem Działu Serwisu Firmy WIŚNIOWSKI i chciałbym ustosunkować się do treści postu zamieszczonego na forum przez schnaidera Brama segmentowa WIŚNIOWSKI funkcjonująca w Gorzowie Wlkp. przy ul. 9 Maja została zamontowana przez jednego z naszych lokalnych Sprzedawców w 2006r. W ramach obsługi gwarancyjnej w lutym 2008r. sprawdziliśmy funkcjonowanie bramy i dokonaliśmy bezpłatnej wymiany żarówek w sygnalizatorach. W lipcu 2009r. otrzymaliśmy zlecenie wymiany uszkodzonej w sposób mechaniczny jednej z prowadnic pionowych. Naprawa została wykonana w uzgodnionym terminie, a prawidłowe działanie bramy potwierdziła osoba odbierająca prace montażowe. W styczniu 2010r. ekipa serwisowa wykonała kompleksowy przegląd bramy, w wyniku czego wymieniono elementy o dużym stopniu zużycia, co spotkało się z aprobatą osób zarządzających budynkiem pod wymienianym adresem w Gorzowie Wlkp. Podsumowując powyższe informacje stwierdzam, że: - firma WIŚNIOWSKI poza wymienionymi okolicznościami nie była informowana w jakikolwiek sposób o nieprawidłowej pracy bramy, a tym bardziej o jej „częstych awariach”; - brama jest wyposażona w układ awaryjnego otwierania, korzystanie z którego jest łatwe i nie wymaga użycia nadzwyczajnej siły; - Instrukcja Obsługi i Montażu nie jest dokumentem o charakterze poufnym, jest dołączana do każdego wyrobu, można ją otrzymać drogą pocztową lub elektroniczną; jednak takiego zapytania ze strony autora postu nie otrzymaliśmy. Wobec zarzutów o nie przyjmowaniu reklamacji bądź nie odpowiadaniu na e-maile pozwolę sobie stwierdzić, że nie przystają one do rzeczywistości. Przykre jest to, że osoba schowana za nickiem zdobywa się na forum na pomówienia, które w łatwy sposób dyskredytują wysiłki wielu osób pracujących na dobre imię firmy WIŚNIOWSKI. Nie są nam znane przyczyny, które kierują autorem postu do tego stopnia, że powielił swój wpis na wielu forach budowlanych. Rozumiem, że środowisko sieci www jest dobrym miejscem, w którym każdy ma prawo do wyrażenia swoich opinii i ocen. Szkoda tylko, że jest również miejscem podawania nieprawdziwych informacji… Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez zawodowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schneider47 01.05.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Szanowny Panie, bardzo się cieszę z Pańskiej odpowiedzi, gdyż od ponad roku z firmy Wisniowski nie dostałem żadnej odpowiedzi, ani Emailem ani na forum.Niestety, ale wątpię, że jest Pan pracownikiem Serwisu Firmy Wiśniowski, gdyż wypisuje Pan nieprawdę, a poza tym występuje Pan anonimowo. Każdy Serwisant renomowanej firmy podpisałby się pod swoim Postem, chociażby ze względów reklamowych. Albo Pan tam nie pracuje, albo wstydzi się Pan wyrobów tej firmy. To co Pan pisze jest nieprawdą, - brama nie mogła być zainstalowana w 2006 roku, gdyż blok został zbudowany w 2007 roku, i w grudniu 2007 oddany do eksploatacji.- brama ma napęd po lewej stronie (patrząc od wewnątrz) i łańcuch koliduje z wjeżdżającym samochodem. Ja rozumię, że tak została zamówiona przez inwestora, ale tylu fachowców ją montowało i naprawiało, że ktoś powinien to zauważyć i przełożyć napęd lub go wymienić. (co wskazuje na to, że serwisanci byli nie fachowcami lub olewali klienta) - wielokrotnie pisałem Emaile do Firmy pod adresami [email protected] oraz [email protected] , od ponad roku nie mam na nie odpowiedzi, chociaż chciałem tylko otrzymać elektroniczną instrukcję obsługi tejże bramy. W tym miejscu nie rozumiem Pańskiego stwierdzenia o braku korespondencji z mojej strony Przecież wielokrotnie pisałem do ww osób, gdybym miał Pńskiego Emaila, to przesłał bym Pany kopie moich pism, ale skoro ukrywa Pan się pod Nickiem, jest to niemożliwe. - w Pańskiej wypowiedzi, sam Pan przyznał, że kilkukrotnie dokonaliście poważnych napraw tej bramy. Jakość jej jest na tym samym poziomie co i Pańska odpowiedź jak i dbałość firmy o klienta.- Kilka dni temu sąsiadowi przy wjeżdżaniu opadła ta sławetna brama na samochód i uszkodziła lakier. Dobrze by było, aby Pan ujawnił swój adres, na który mógłby on przesłać rachunek za naprawę tych uszkodzeń.- jeżeli przeglądał Pan inne fora budowlane, to musiał Pan czytać także inne sygnały ludzi rozczarowanych firmą Wiśniowski, których jest więcej. Dlatego też radzę wziąć się do roboty i poprawić jakość wyrobów jak i serwis. - byłoby lepiej dla firmy, gdybyście Państwo mniej energii poświęcali na pisanie postów, a więcej na jakość Waszych wyrobów i na obsługę klienta.- poza tym nie jestem schowany za Nickiem, (tak jak Pan) tylko podpisałem się imieniem i nazwiskiem, oraz podałem swój adres Emailowy. Radzę szybko pójść do okulisty, Panie „ZAWODOWIEC”Z poważaniem [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schneider47 05.05.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Z ostatniej chwili; wczoraj otrzymałem od "Skrzynka Serwis" " kompletną DTRkę 36 stron.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.05.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 http://forum.muratordom.pl/../images/icons/icon1.gif mam wyceny 2 szt wym 2500x2125 kolor orzech przetłoczenia M, model trend Wiśniowski - 7400 Normstahl - 7768 /z obsługą rygli w razie braku prądu/ Hormann - 8050 Krispol - 8161 http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/jawdrop.gif Chyba zdecydujemy się na Normstahl-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.05.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 do Normstahla dolicz koszt serwisu ok. 200zł/ wizyta.ale i tak bym w Twoim przypadku wybral Normstahla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.05.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 a w pozostałych serwis gratis? pewnie wszystkie firmy uzależniaja gwarancję od corocznych firmowych przeglądów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 11.05.2010 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 do Normstahla dolicz koszt serwisu ok. 200zł/ wizyta. ale i tak bym w Twoim przypadku wybral Normstahla I chyba tak właśnie bedzię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 11.05.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Mam G 60 Normstahl 5x2,25m segmentowy, G 60 TREND złoty dąb +napęd (dwa piloty), z montażem=6350złgwarancja:2 lata na napęd10 lat na bramę Kupiona w firmie z Sieradza.Działa od 8 miesięcy, były dwie drobne korekty-regulacje. Żadnego problemu ze sprzedawcą - odbierają telefony - przyjeżdżają.Bramy polskie były niewiele tańsze, a jak mam do wyboru Poloneza i Volkswagena w tej samej cenie, to się nie zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.05.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 pantograf,to trafiłes na jakąś super promocję, bo ja mam wycene z Normstahla na brame 4500x2125 z 1 pilotem i monażem za 8tys.ale to dobrze, ze udaje sie kupic komuś dobry produkt w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 11.05.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 ja mam wycene z Normstahla na brame 4500x2125 z 1 pilotem i monażem za 8tys Na pewno chodzi o G 60? Może wycenili ci typ EURO z jakimiś dodatkowymi bajerami ? Sprawdź ceny u Hormana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.05.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 ostatecznie zdecydowalem sie na Hormanna za 6,5 tys z montazem i tym ich lepszym napedem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron123 04.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 czy do uchylnej bramy Normstahla (bez prowadnic sufitowych) można kupić napęd innej firmy (np. nice, faac itd.) jeśli tak to bardzo bym prosił o link do takiego napędu. dostałem ofertę na bramę uchylną Normstahla 2320mm x 2035mm - 1300zł ocieplona w podstawom kolorze, to chyba b. dobra cena?.Planuje założyć do bramy wjazdowej 2 skrzydłowej napęd nice lub faac, gdyż napędy Normstahla do takich bram są strasznie drogie, a że chciałbym mieć jeden pilot do bramy i garażu, stad chęć założenia napędu innej firmy do bramy garażowej Normstahla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts