havo 30.05.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 witam, no wlaśnie czy ktoś z was zna jakiś skuteczny sposób pozbycie się komarów, jakieś ziela, krzaki których zapachu komary nie znoszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.05.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 podobno wszystkie drzewa i krzewy cytrusowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 30.05.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Ja na komary kupiłem roślinę o nazwie Plectranthus. Jest to pnącze o ozdobnych biało obrzeżonych postrzępionych liściach. Z uwagi na specyficzny zapach bardzo skutecznie odstraszała komary w promieniu kilku metrów. Sprawdziłem w ubiegłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinelli 31.05.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 a masz w poblizu oczko wodne?Komarzyska skladaja larwy wlasnie tam. Wtedy pomoze odpowiedni gatunek rybek orodowych ktore zywia sie ich larwami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.05.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 przeczytałam ze Bazylia jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooh-atec 31.05.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Szałwia - wiem, że roztarta odstrasza. Nie wiem, czy po prostu rosnąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 05.06.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 komary i meszki nie lubia-pelargonii,lawedy, miety, łubinu, goździkow,geraniumMozna rozpylac wokol siebie olejek waniliowy, anyzkowy, goździkowy, migdalowy, eukaliptusowy, nasaczyc gabke octem i polozyc w poblizu miejsca wypoczynku. Mozna tez zazywac wit B1, oraz czosnek-komary ni elubia zapachu, ktory potem wydziela ludzka skora. Znalazlam kiedys te porady w necie, ale nie sprawdzalam ich na sobie jeszcze. Mozna sprobowac jedna metode, lub polaczyc kilka, moze kaze sie skuteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpot 08.06.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Mozna tez zazywac wit B1, oraz czosnek-komary ni elubia zapachu, ktory potem wydziela ludzka skora. Jak zazyjesz B1 to nikt nie bedzie chcial z Toba gadac. Smierdzi gorzej niz pot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 08.06.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Jak wszyscy zazyja to nikomu nie bedzie przeszkadzac , a komary uciekna daleko hihi Powiem szczerze, ze nie pamietam zebym jadla wit B1 kiedys (jesli juz, to musialo dawno temu byc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 08.06.2005 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 witam !a czy są skuteczne świece ,pochodnie na komary? pzor ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.06.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 ..owady nie "lubia" wiatru, trzeba postawic wentylatorek, a do oczek wodnych wrzucic pompke ( jak nie ma ryb ) bo w plynacej wodzie komary nie maja szans na rozwój ( + oczywiscie likwidacja, beczek, konewek ze stojaca woda )PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.09.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Wyciągam temat mimo, że już trochę po czasie , bo mnie te gadziny przez ostatni tydzień radość z budowania odbierają!!! Czy ktoś ma doświadczenia z globalnymi sposobami chemicznymi? Podobno raz do roku przed sezonem działkę "traktuję" się chemią i ŚWIĘTY SPOKÓJ. Wiem, że to niezdrowe, ale nie zamierzam tarzać się w trawie tylko spokojnie posiedzieć na tarasie. (Psów, kotów nie mamy.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 14.05.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 witam! a w tym sezonie co nowego i skutecznego od tej plagi? pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.05.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ..testuje pewien bardzo prosty sposób, ale nie mam jeszcze 100% pewności .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 14.05.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ..testuje pewien bardzo prosty sposób, ale nie mam jeszcze 100% pewności .... J To ja czekam z niecierpliwością na wyniki tych testów i publikacje naukowe Zaczynają mi te gadziny dokuczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 15.05.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Leśnicy coś kombinują z mrowiskiem. Kładzie się szmatkę na mrowisko potem smaruje się ciało. Ponoć jest to niesamowicie skuteczne. Córka była na Leśnej Szkole w takiej leśniczówce gdzie tą metodę stosowali. nawet na kleszcze się sprawdza. Córka to potwierdziła! Jeżeli ktoś dokładnia wie jak to zrobić to chętnie przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.05.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 ... po okresie testowym publikacja naukowa, oczywiście, oczywiście .. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 15.05.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 ... po okresie testowym publikacja naukowa, oczywiście, oczywiście .. J ale jeszcze w sezonie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.05.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 .... siur, że of korse .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 15.05.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Wiele osób poleca Miętę, Kocimięte i Palczatkę kosmatą (uparcie nazywaną trawą cytrynową ) ale jakoś nie bardzo w to wierze. u mnie nad strumykiem rośnie sporo mięty nadwodnej i długolistnej a latem komary grasują między nią jak wściekłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts