roman2 30.07.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Ja mam na działce w altance bazylię jednak zawsze kilka komarów się zawieruszy. Traktuję je packą na muchy (delikatnie). Na działce/ogrodzie można przeprowadzić masowy oprysk pko komarom i meszkom środkiem o nazwie Trebon Mega 10 s.c. już w połowie maja a drugi oprysk środkiem o nazwie simulin w połowie czerwca w miejscach podmokłych i mokrych np. oczka, stawy, rowy mel., itp. Dodać do tego należy nośnik prep. chem. Ikar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.08.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Czy ten preparat zabija tylko komary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 02.08.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Ja mam na działce w altance bazylię jednak zawsze kilka komarów się zawieruszy. Traktuję je packą na muchy (delikatnie). Na działce/ogrodzie można przeprowadzić masowy oprysk pko komarom i meszkom środkiem o nazwie Trebon Mega 10 s.c. już w połowie maja a drugi oprysk środkiem o nazwie simulin w połowie czerwca w miejscach podmokłych i mokrych np. oczka, stawy, rowy mel., itp. Dodać do tego należy nośnik prep. chem. Ikar. witam. jaka jest szkodliwość tych preparatów dla ludzi ? pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 02.08.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Trebon zabija nie tylko komary również inne insekty. Mało szkodliwy dla ludzi (kl. IV) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.08.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Trebon zabija nie tylko komary również inne insekty. Mało szkodliwy dla ludzi (kl. IV) To ja dziekuje... Zniose jakos komary bo nie mam powodu, zeby przy okazji zabijac wszystko co sie w trawie rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.08.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Ze wszech miar słusznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 03.08.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Ze wszech miar słusznie.. jasne, jasne, najlepsza packa. Wszystko inne szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.08.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Nie wiem czy packa najlepsza, ale jestem na tym stopniu rozwoju kiedy sie juz rozumie, ze niektore owady sa pozyteczne a inne wrecz na wyginieciu. Dlatego nie czuje potrzeby zabijania wszystkiego jak leci. wyprobowane masci odstraszajace na razie musza mi wystarczyc. Jak ktos wymysli srodek zabijajacy selektywnie to z pewnoscia zaczne to stosowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.08.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 roman2- zejdż ze mnie Masz prawo do swoich poglądów, ale ja też Kompletnie bez sensu jest wytłuczenie wszystkiego co się rusza na działce, bo komary. Ginie wszystko, zarówno szkodniki, jak i owady pożyteczne. Zresztą, co to szkodnik? Przyroda takiego pojęcia nie zna i dla biocenozy nie ma szkodników. A jak zapewne zauważyłeś, komary mają skrzydełka i potrtafią z nich korzystać, latając na spore odległości i przemieszczając się z wiatrem. Opryskasz całą miejscowość i dookoła w jakim promieniu? A preparatu selektywnego tylko na komary to nie ma i zapewne długo nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 05.08.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Mirku, nie irytuj się. Ja takiego terminu nie wymyśliłem (szkodnik). Tak samo jak tych wszystkich preparatów p/ko "tym stworzonkom". Podaję tylko to co stosuje się w praktyce.A tak na marginesie to ognia otwartego też nie powinno się używać?, bo tam również mogą spłonąć pożyteczne stworki. A opryski roślin?Nie chcę już dywagować o rozjeżdżanych zwierzątkach a zastrzelone?Mirek, ja też kocham zwierzątka i serce mi się kraje, jak robi im się krzywdę ale takie jest te nasze życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 05.08.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 A tak na marginesie to ognia otwartego też nie powinno się używać?, bo tam również mogą spłonąć pożyteczne stworki. A opryski roślin? Nie chcę już dywagować o rozjeżdżanych zwierzątkach a zastrzelone? Mirek, ja też kocham zwierzątka i serce mi się kraje, jak robi im się krzywdę ale takie jest te nasze życie. Co ma otwarty ogien do chemii ? Oczywiście, że nie powinno się np. wypalać traw. Opryski można znacznie ograniczyć, często stosuje się je zupełnie niepotrzebnie, a zysk z większych zbiorów nie jest tego wart. Co mają do tego rozjeżdżone zwierzątka i zastrzelone. Skoro nie chcesz dyskutować to po co to przywołujesz ? Po co to rozmydlanie tematu. A już szczytem jest ostatnie zdanie. Takie jest Twoje życie, co nie znaczy, że takie jest życie każdego, dlatego nieuprawnione jest użycie "nasze". Jak masz ochotę to możesz godzić się ze wszystkim, ale miej świadomość, że nie wszyscy są konformistami i nie wszyscy tak łatwo to sobie wytłumaczą. Są też tacy co żyją inaczej i mają inne zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 06.08.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 niektórzy się szybko irytują.Taki jest świat. Nasz nie nasz, Wasz nie wasz. Znam też takich, co się z tym nie zgadzają i w proteście zaszywają się w samotniach. Niestety.I proszę nie róbcie z igły widły.nie jestem konformistą ale marzycielem też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek321 06.08.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 do roman2:Gdzie można kupić simulin?Jakiś czas temu szukałem i był nie do zdobycia?Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 07.08.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 do roman2: Gdzie można kupić simulin? Jakiś czas temu szukałem i był nie do zdobycia? Jacek link na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 07.08.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 do roman2: Gdzie można kupić simulin? Jakiś czas temu szukałem i był nie do zdobycia? Jacek link na PW ja też poproszę o namiar gdzie . pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkesh 06.10.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Jeżeli ktoś potrzebuje drastycznych środków (chemii) polecam stronę http://www.dezder.com.pl/HTML/insektycydy.htmlDla każdego coś miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts