kuIeczka 30.05.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witam:) sory za moze głupie pytanie ale nie znam sie na remontach a muszę szybko rozwiązać problem samodzielnie, więc blagam poradźcie mi coś. Zamieszkałam w bloku z 1955 r.i jestem zadowolona, tylko że okazało się że tynk na scianach ma grubość serdelka i to jest prawie sam piach.Gdy wiercilam dziury na ścianach w łazience zeby powiesić suszarke do bielizny jedna a własciwie dwa otwory wywierciłam za duże mimo to kołki sie trzymały i suszarka też prawie miesiąc.Niestety pewna osoba szarpnęła dość mocno za sznurek i łuuups wypadły dwa kołki, cud ze nie obiła się wanna. Pytanie: czy mozna czymś zakleić te 2 dziury w scianie, w czym mozna by potem wywiercić otworek właściwej srednicy? a moze jakieś inne rozwiązanie? Błagam pomocy. Z góry bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 30.05.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 przygotuj trochę gipsu lub kleju, wywierć dziury, zalep klejem/gipsem, wsadź plastik kołka, poczekaj aż klej zwiąże i wkręć kołek, powinno trzymać, no ale jak jakiś misio się uwiesi to niestety nic nie wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.05.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 a moze by tak zastosowac dluzsze (zeby przeszy przez tynk) i grubsze kolki ?? bo w tynku, to raczej suszarke trudno przymocowac, tym bardziej jesli piszesz, ze jest to piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuIeczka 30.05.2005 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Dziekuje że nie zostawiliscie mnie bez odpowiedzi. grubsze kołki niestety nie bo grubsza sruba nie wchodzi w ten otworek w suszarce, a powiekszenie go za pomoca noża mi się nie powiodło, plastk jakis gruby i nie bardzo się da tak precyzyjnie wyciąć żeby ta sruba potem trzymała. Pomysł z klejem typu osmiorniczka testowałam wczoraj, niestety, mimo ze wydawało się ok, to następnego dnia (czyli dzisiaj)kołek wypadł wraz z tym klejem, chyba przez ten piach nie bardzo chce trzymać. Gips może bedzie trzymał jutro kupie i sprobuje z gipsem. Serdecznie dziękuje. ps.z ta grubościa serdelka to przesadziłam ,jak pół serdelka, w kazdym razie znacznie więcej niz widzialam w innych miejscach na innych scianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 30.05.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 aru pisząc o kleju miał na myśli np klej do płytek na bazie cementu ... ośmiorniczka nie jest właściwym klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 30.05.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Jeli masz wiertarkę a pewnie tak, bo otwory w tynku wierciła, to kup sobie wiertło do metalu, dłuższe i grubsze kołki, przewierć w plastiku i po sprawie. Możesz też poszukać dłuższych kołków takiej samej rednicy, uwierz mi wybór jest duży, albo zapro minie to Ci to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts