Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziura w ścianie

Recommended Posts

Witam:)

sory za moze głupie pytanie ale nie znam sie na remontach a muszę szybko rozwiązać problem samodzielnie, więc blagam poradźcie mi coś.

Zamieszkałam w bloku z 1955 r.i jestem zadowolona, tylko że okazało się że tynk na scianach ma grubość serdelka i to jest prawie sam piach.Gdy wiercilam dziury na ścianach w łazience zeby powiesić suszarke do bielizny jedna a własciwie dwa otwory wywierciłam za duże :oops: mimo to kołki sie trzymały i suszarka też prawie miesiąc.Niestety pewna osoba szarpnęła dość mocno za sznurek i łuuups wypadły dwa kołki, cud ze nie obiła się wanna.

Pytanie: czy mozna czymś zakleić te 2 dziury w scianie, w czym mozna by potem wywiercić otworek właściwej srednicy? a moze jakieś inne rozwiązanie? Błagam pomocy.

Z góry bardzo wdzięczna

Dziekuje że nie zostawiliscie mnie bez odpowiedzi.

grubsze kołki niestety nie bo grubsza sruba nie wchodzi w ten otworek w suszarce, a powiekszenie go za pomoca noża mi się nie powiodło, plastk jakis gruby i nie bardzo się da tak precyzyjnie wyciąć żeby ta sruba potem trzymała.

Pomysł z klejem typu osmiorniczka testowałam wczoraj, niestety, mimo ze wydawało się ok, to następnego dnia (czyli dzisiaj)kołek wypadł wraz z tym klejem, chyba przez ten piach nie bardzo chce trzymać.

Gips może bedzie trzymał jutro kupie i sprobuje z gipsem.

Serdecznie dziękuje.

ps.z ta grubościa serdelka to przesadziłam ,jak pół serdelka, w kazdym razie znacznie więcej niz widzialam w innych miejscach na innych scianach :)

Jeœli masz wiertarkę a pewnie tak, bo otwory w tynku wierciłaœ, to kup sobie wiertło do metalu, dłuższe i grubsze kołki, przewierć w plastiku i po sprawie. Możesz też poszukać dłuższych kołków takiej samej œrednicy, uwierz mi wybór jest duży, albo zaproœ minie to Ci to zrobię :wink: