milosz1 30.05.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witam serdecznie Poszukuje osób które zbudowały lub są w trakcie budowy domku Mars, zdjęcia mile widziane Pozdrawiam MILOSZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 My rozpoczeliśmy budowę Marsa w maju br. W dniu wczorajszym nasza ekipa budowlana miała skończyć murowanie ścian. Dzisiaj po pracy jedę na działkę obejrzeć efekt ich pracy ) A Ty Miloszu rozpoczołeś budowe czy dopiero planujesz ją rozpocząć? Jestem ciekawa czy zamierzasz wprowadzić jakieś zmiany w projekcie, my wprowadziliśmy ich kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elabieta 25.06.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 witamja mam zamiar kupic ten projekt, ale troche sie wystraszyalm jak dowiedzialam sie ze strop jest bardzo drogi w realizacji czy mozecie mi powiedziec na ile wyceniono Wam budowe tego domu? tez mam zamiar wprowadzic pare zmian np. zrezygnowac z wc na dole i powiekszyc lazienke na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 My zapłacimy 22 000 PLN (z więźbą). Jeśli chodzi o zmiany także zrezygnowałam z WC na dole. Poza tym przesuneliśmy kominek w stronę centrum pokoju, zabudowaliśmy schody od strony salonu, dodaliśmy jedno okno w salonie, usuneliśmu jedno okno w sypialni na dole. Dodatkowo planuje powiększyć łazienkę na dole kosztem holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milosz1 25.06.2005 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Witam serdecznie Niestety my jeszcze nie zaczeliśmy budowy myślę że potrzebujemy jeszcze 3 tygodnie na pozwolenie ,jeśli chodzi o zmiany to oczywiście podstawową zmianą jest zrobienie trapezowej lukarny zamiast tych 3 okien w sypialni na piętrze zlikwidowaliśmy garderobe i zrobiony bedzie dodatkowy pokuj , na parterze usuneliśmy jedno okno w sypialni, pokuj dzienny jest niżej o dwa schodki i zamiast okna w dziennym będą luksferypozatym zmieniliśmy materiał na zwyczajny gazobeton na klej + ocieplenie . Dziwnym trafem do architekta który zamówił nam projekt dodatkowo wysłali kosztorys , jak ktoś zainteresowany mogę udostępnić,jeżeli chodzi o strop to jest żaden problem bo żelbeton można zamienić na teriwe z jedną podporą i sprawa załatwiona Kasiu a wy z czego postawiliście ściany ,czy strop zrobiliście według proiektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.06.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Przenieście tę dyskusje do działu projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elabieta 27.06.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witajcie,a co zdecydowalo w Waszych przypadkach o wyborze tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Zanim razem z mężem zdecydowaliśmy się na ten projekt, przejrzeliśmy niezliczoną ilość projektów. Od początku mieliśmy swoją wizję "wymażonego domu" do której porównywaliśmy oglądane projekty. Mars jest najbliższy ideału Kopertowy dach, możliwość adaptacji poddasza, funkcjonalne pomieszczenia, usytułowanie pomieszczeń względem stron świata to tylko niektóre "zalety" Marsa które nas do niego przekonały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Milosz ściany wybudowaliśmy z maxa Leiera (chyba 28 cm), planujemy ocieplenie 10 lub 12. Jesli chodzi o strop w projekcie jest Terriva, ale nasz wykonawca doradza nam żelbeton. Ps. Odnosnie zmian w projekcie, teraz żałuje że dodałam jedno okno w salonie, miałam wrażenie że będzie za mało nasłoneczniony, a okazało się że teraz mam mało ścian do wykozystania. Przyszłym budowniczym odradzam ) Mam nadzieje że jak będzie strop zmienie zdanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biszkopt 21.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Nasz Mars http://img320.imageshack.us/img320/6605/dsc0024111ey.jpg http://img413.imageshack.us/img413/1013/dsc002399pd.jpg w maju dodamy do niego jeszcze dach Chętnie wymienimy się sugestiami, prosimy o wasze fotki pozdrawiamy Gosia i Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts