Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mars z Domusa

Recommended Posts

• 4 weeks później...
My rozpoczeliśmy budowę Marsa w maju br. W dniu wczorajszym nasza ekipa budowlana miała skończyć murowanie ścian. Dzisiaj po pracy jedę na działkę obejrzeć efekt ich pracy :)) A Ty Miloszu rozpoczołeś budowe czy dopiero planujesz ją rozpocząć? Jestem ciekawa czy zamierzasz wprowadzić jakieś zmiany w projekcie, my wprowadziliśmy ich kilka.

My zapłacimy 22 000 PLN (z więźbą). Jeśli chodzi o zmiany także zrezygnowałam z WC na dole. Poza tym przesuneliśmy kominek w stronę centrum pokoju, zabudowaliśmy schody od strony salonu, dodaliśmy jedno okno w salonie, usuneliśmu jedno okno w sypialni na dole. Dodatkowo planuje powiększyć łazienkę na dole kosztem holu.

Witam serdecznie

Niestety my jeszcze nie zaczeliśmy budowy myślę że potrzebujemy jeszcze 3 tygodnie na pozwolenie ,jeśli chodzi o zmiany to oczywiście podstawową zmianą jest zrobienie trapezowej lukarny zamiast tych 3 okien w sypialni na piętrze zlikwidowaliśmy garderobe i zrobiony bedzie dodatkowy pokuj , na parterze usuneliśmy jedno okno w sypialni, pokuj dzienny jest niżej o dwa schodki i zamiast okna w dziennym będą luksfery

pozatym zmieniliśmy materiał na zwyczajny gazobeton na klej + ocieplenie . Dziwnym trafem do architekta który zamówił nam projekt dodatkowo wysłali kosztorys , jak ktoś zainteresowany mogę udostępnić,

jeżeli chodzi o strop to jest żaden problem bo żelbeton można zamienić na teriwe z jedną podporą i sprawa załatwiona

Kasiu a wy z czego postawiliście ściany ,czy strop zrobiliście według proiektu

• 2 weeks później...
Zanim razem z mężem zdecydowaliśmy się na ten projekt, przejrzeliśmy niezliczoną ilość projektów. Od początku mieliśmy swoją wizję "wymażonego domu" do której porównywaliśmy oglądane projekty. Mars jest najbliższy ideału :) Kopertowy dach, możliwość adaptacji poddasza, funkcjonalne pomieszczenia, usytułowanie pomieszczeń względem stron świata to tylko niektóre "zalety" Marsa które nas do niego przekonały:)

Milosz ściany wybudowaliśmy z maxa Leiera (chyba 28 cm), planujemy ocieplenie 10 lub 12. Jesli chodzi o strop w projekcie jest Terriva, ale nasz wykonawca doradza nam żelbeton.

Ps. Odnosnie zmian w projekcie, teraz żałuje że dodałam jedno okno w salonie, miałam wrażenie że będzie za mało nasłoneczniony, a okazało się że teraz mam mało ścian do wykozystania. Przyszłym budowniczym odradzam :))

Mam nadzieje że jak będzie strop zmienie zdanie :))

• 1 year później...