duduś 30.05.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Poszukuję osób które mają takie rozwiązanie tarasu; taras wybetonowany standardowo ale na to zamiast kafli położone coś w rodzaju tarasu drewnianego (oczywiście znacznie cieńszego) , lub desek .Ostatnio stanęłam u znajomej w południe na tarasie - a raczej chciałam stanąć - niestety nie dało się . Nie chodzę w kapciech po domu a co dopiero latem po tarasie Dlatego pomyślałam o czymś takim czy to dobty pomysł?Może ktoś ma zdjęcia czegoś podobnego? Cały drewniany taras nie wchodzi raczej w gre bo mam okno balkonowe bardzo wysoko i kompletnie nie mam koncepcji jak zagospodarować prestrzeń pod takim tarasem - zawsze kojarzy mi się że tam zbiera się brud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryka 31.05.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 duduś ja mam taki taras w projekcie - wylewka betonowa na to deski na legarach - planuję drewno egzotyczne ryflowane - ze Szczecina co do szczegółów w projekcie - muszę zajrzeć do dokumentów, ale mogę to zrobić za kilka dni - wszystko jest u kierownika budowy i kier. ekipy budowlanej - ale ni ema problemu - jeśli masz szczegółowe pytania - pisz na e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.05.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Mnośtwo postów - poszukaj wyszukiwarka, również słowa kluczowe , -drewno egzotyczne, bangkirai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebanek 06.06.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Mnośtwo postów - poszukaj wyszukiwarka, również słowa kluczowe , -drewno egzotyczne, bangkirai Ja na tarasie położyłem drewniane podesty ogrodowe - kwadraty 50x50 cm kupione w castoramie po 8 zl szt - sosnowe, rzekomo impregnowane ciśnieniowo. Dodatkowo zaimprenowałem to powierzchniowo. Bardzo łatwe i stosunkow niedrogie - przywozisz, malujesz i układasz bez żadnych klejów, spin, listew itp. Dałem tylko podkładki z papy 5mm, żeby drewno nie stykało się z betonem, tym bardziej, że nie jest idealnie wylany i miejscami po deszczu stoi woda. Skrajne podesty przymocowałem śrubami. Niestety nie mam pojęcia ile to wytrzyma - to jest całe ryzyko. Jeśli się okaże, że wszystko jest do wymiany po 10 latach - wymienię i zrobię jeszcze raz to samo. Jeśli krócej... no to pomyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts