paj 29.10.2002 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 Mam maly dylemat do rozwiazania:Mam dzialke i po zachodniej stronie dzialki ujecie wodne, potok (na mojej dzialce w calej szerokosci), zakladam biologiczna oczyszczalnie sciekow i tam oczyszczone scieki beda splywac z mojego domu, takze tam woda opadowa i woda z drenazu. Pomysl ten spodobal sie sasiadom po wschodniej stronie mojego domu i chcieliby takze skorzystac z takiego samego patentu jak ja, ale sprawa sie komplikuje bo nie maja dostepu do potoka, jedyne wyjscie to poprowadzenie wszystkiego przez moja dzialke.Pomijajac pozwolenia itp. Mam teraz taki problem, ile powinienem za to zarzadac lub inne rozwiazanie ??? Brak mojej zgody oznacza dla nich kopanie szczelnego szamba, zbiornika na deszczowke i wody z drenazu......i ponoszenie comiesiecznych kosztow z wywozem, co troche kosztuje a tu maja wszystko z glowy. Na wsi nie mamy kanalizacji i szybkie jej pojawienie sie nie jest zapowiadane.Jak rozwiazuje sie podobne sytuacje???pswspolna oczyszczalnie nie wchodzi w rachube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 29.10.2002 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 Jeśli da się to prawnie zorganizować to pozostaje pytanie w jakich stosunkach żyjecie z sąsiadem i w jakich chcecie żyć. Ja bym im dał dostęp za darmo ! Na pewno w przyszłości zaprocentowałoby to lepiej niż jakiekolwiek opłaty.Zwłaszcza, że jak rozumiem nic nie tracisz na tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 29.10.2002 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 wlasciwie nic nie trace, poza rozorana dzialka, troche drazni mnie to, ze w pierwszych jakilkolwiek rozmowach wogole nie poczuwa sie do niczego i uwaza, ze to im sie wlasciwie nalezy, na moje pierwsze przyzwolenie, ze moga, nie spytal jaka wodke lubie, nawet dziekuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 29.10.2002 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 No, to możesz go troszkę wychować. Z durgiej strony (z tego ci piszesz jkai on jest), jakbyś się nie zgodził albo pobrał jakąś opłatę to chyba byś miał Kargula za płotem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 29.10.2002 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 :smile: kargul za plotem:smile:, musz esie zastanowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 30.10.2002 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Nie dziel skóry na niedźwiedziu...Najpierw się dowiedz, czy w ogóle dostaniesz pozwolenie. Tu już sprawa nie skończy się na urzędzie gminy, ale będzie potrzebne pozwolenie wodne, które wydaje wydział ochrony środowiska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 30.10.2002 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 nie dziele skory na niedzwiedziu, te pozwolenia juz mam:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 30.10.2002 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Jak się nie zgodzisz to na pewno będziesz miał ścieki sąsiada na swojej działce - nie wierzę w szczelne szamba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 30.10.2002 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 nie chcialbym ciagnac watku jakby - coby, zalezy mi na tym czy ktos sie spotkal z podobnym problemem i jak go rozwiazal, scieki sasiada na mojej dzialce nie wchodza w rachube:smile:zakutym lbem nie jestem a komuna juz dawno sie skonczyla:smile:, przynajmniej na mojej wsi, tu kazdy dba o swoje podworko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts