Mysz 30.05.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witajcie, Posiadam trzypokojowe mieszkanie, w budynku z lat 60., które planuje wynająć, jak to się mówi "na lata". Niestety w mieszkaniu prawie wszystko pamieta lata Tow. Gomułki :/. Pomyślałam (czy słusznie??) że jeśli przed wynajęciem mieszkauie odremontuję to 1. - łatwiej znajdę chętnych, 2. - dostanę ciut wyższą kasę za wynajem. Nie chcę tam robić żadnych cudów. Ma być a) tanio b) solidnie c) tanio Wymiany wymagają -podłogi (wszędzie prócz kuchni) - teraz leży tam linoleum, a w łazience i kibelku stara terakota, -biały montaż, -glazura i terakota w łazience i WC, -zabudowa kuchenna (szafki), -odnowic trzeba też ściany. Zależy mi, żeby wszystko było solidne (czytaj - wytrzymało lata), a to dlatego, że mieszkanko ma spłacać mój kredyt na domek - przerwy na duży remont potem nie będą już możliwe. Co do estetyki - wiadomo, jak ma być tanio, to nie będzie pieknie, ale wolałabym uniknąć totalnego kiczu i pomieszania z poplątaniem. Czy moglibyście mi doradzić: -co dać na podłogi i ściany, żeby było trwałe a niedrogie -gdzie i za ile kupić najtaniej potrzebne ww. rzeczy Z góry dziękuję. Mysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 31.05.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 a co to za problem? kupujesz najtansze kafelki, najtansza terakote, najtansze panele, najtansza farbe i tyle, i jedziesz i ukladasz wszystko sam nie wszystkie drogie rzeczy sa dobre, ale dobre rzeczy sa drogie. lepiej jest wladowac wiecej w mieszkanie, czynsze spadaja, bo kredyty spadaja. nie jest teraz latwo wynajac mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysz 01.06.2005 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Czy moglibyście mi doradzić: -co dać na podłogi i ściany, żeby było trwałe a niedrogie -gdzie i za ile kupić najtaniej potrzebne ww. rzeczy Z góry dziękuję. Mysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malyyy2002 05.06.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Czy moglibyście mi doradzić: -co dać na podłogi i ściany, żeby było trwałe a niedrogie -gdzie i za ile kupić najtaniej potrzebne ww. rzeczy Z góry dziękuję. Mysz. witam na podłogi osobiści dałbym panele podłogowe które sa ładne i solidne a przedewszystki niedorgie bo teraz jest tylu producentów ze ceny sa bardzo niskie, na ściany dałbym płyty giposowo-kartonowe i pomalował je na jakieś kolory, jesli sie pobrudzi to łatwo przemalować i niedorogo, albo kupić do tego specjalna farbę która mozna myć, dalej, w łazience ułozyłbym płytki w tych miejscach co sa naprawdę potrzebne a pozostałych ułożyłbym panele palstykowe które naprawde ładnie wyglądają ja takei zrobiłęm w swojej mini masarni , jełsi jest to w okolicahc katowic to rózwnierz zaproponowałbym sprawdoznego fachowca złota raczek że tak powiem :0 który mi wsyztsko robił prócz układania płytek bo jak on to mówi " Robota nie dla mnie za dużo zabawy :0" młody chłopacek z autem dostawczym wiec wszytsko dowoził i po godzinach swojej pracy 9niestety albo i stety?0 oraz w weekendy własnymi narzedizami mi wszystko zrobił naprawde tanio jego numer 692446847 i w razie czego on doradzi co i jak położyć bo w wkońcu trochę tego robi :0 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.06.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Zasadniczo remonty nie zwracają się w czynszu. Problem jest - tylko czy wogóle da się wynająć. I to rozstrzyga. Podłogi to panele.Ściany - trzeba by je zobaczyć. Można tynk fakturowy, odpadają naprawy i szpachlowania. Do środka optymalny jest akrylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysz 06.06.2005 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Dzięki za rady. Niestety jest to w W-wie. Na podłogę też myśle o panelach - tyle że w wynajmowanym kiedys przeze mnie mieszkanku były takie i dość szybko się zniszczyły, łącznie z dziurami po upadakach ciężkich przedmiotów Może dam je w przedpokoju, a w pokojach zwykłą wykładzinę dywanową (widziałem po 8,00 zł/mb) ? Co to jest ten tynk strukturalny? To się potem maluje? Jak często? Ściany mam bardzo nieładne, więc mógłby być dobry... o ile cenowo nie poraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts