Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podziękujmy naszej ,,wadzy"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie będzie pompa ciepła, kolektory słoneczne , rekuperacja i komonek z płaszczem wodnym na wszelki wypadek. Może tak się uda zrobić unik przed pomysłowością kolejnych rządów :D

pozdrawiam

No tak jeśli nakłady na to wszystko zwrócą ci się po mniej niz 10-ciu latach to sukces i inwestycja warta będzie " świeczki" .

pozdro D.RZ

u mnie będzie pompa ciepła, kolektory słoneczne , rekuperacja i komonek z płaszczem wodnym na wszelki wypadek. Może tak się uda zrobić unik przed pomysłowością kolejnych rządów :D

pozdrawiam

No tak jeśli nakłady na to wszystko zwrócą ci się po mniej niz 10-ciu latach to sukces i inwestycja warta będzie " świeczki" .

pozdro D.RZ

zwróci mu się szybciej, bo nie będzie się denerwował klejnymi podwyżkami i będzie dłużej żył, a zdrowie jest bezcenne

Belka: Rząd nie wycofa się z podwyżki akcyzy na olej opałowy

(PAP, pb/01.06.2005, godz. 18:39)

Rząd nie wycofa się z podwyżki akcyzy na olej opałowy - zapowiedział w środę premier Marek Belka. Według szefa rządu, takie rozwiązanie ukróci nieprawidłowości na rynku paliwowym.

"Minister finansów podpisał rozporządzenie zrównujące akcyzę na oleje opałowy i napędowy. Nowe przepisy zaczną obowiązywać od 15 czerwca i zapewnią tegorocznemu budżetowi wpływy rzędu 1,4 mld zł. Ma być to sposób walki z szarą strefą. Rozporządzenie "podcina skrzydła wszelkim nieprawidłowościom w obrocie paliwami i jest początkiem końca mafii paliwowej" - uważa Belka.

Premier powiedział w środę dziennikarzom, że zwrócił się do ministra finansów, aby ten przedstawił plan działań osłonowych dla instytucji publicznych i gospodarstw domowych."

Hahahahah!!!!!!!!!!! Znowu sie pochylił z troską nad uciśnionym narodem. Zwrot vatu za materiały budowlane do dzisiaj się nie może zwrócić.

http://biznes.onet.pl/0,1106758,wiadomosci.html

No cóż czas na deklarację. I podziękowanie. To co ostatnio dzieje i działo się w tym kraju przyprawia nie tylko o mdłości ale wręcz o wymioty.

Do wczoraj miałem wogóle nie iść do wyborów. Bo wydawało mi się "I po co?". Wczorajsza decyzja zadufanych mądrali z SLD i przyszłego UD, to zmieniła. Pójdę, raz w życiu głosując głupio, ale glosując nie "za" ale "przeciw". Przeciw tej organizacji. Na PiS (lub LPR) .. niech w końcu tych sk******* wytną w pień.

Dzisiaj rozmawiałem z kilkunastoma osobami. wszyscy mieli te same odczucia. I wszyscy jeśli nie mówili, to udało mi sie ich przekonać, aby odwiedzili w tym roku urny wyborcze, pamiętając o tej decyzji. ja pamiętać będę. I INNYM PRZYPOMINŁ TEŻ.

Nie ma bata aby dostali te 5%. I czerwoni i niebiesko-biali.

Szkoda tylko że we wszystkich sondażach jest całkowicie pomijana partia Racja - myśle ,że całkowita alternatywa dla "pisuarów" i byłych komuchów. Nawet najmniejszej wzmianki gdziekolwiek. A skubańcy mądrze gadają (i tym sie chyba władzy i przyd...(media) narażają).

Zauważcie, że żadna opozycyjna partia nie protestuje. Podejrzewam, ze sami nie wierzą w szczęście, jakie ich spotyka i w to jakim idiotą można być (nawet na stanowisku). Przecież decyzję tą, słusznie utożsamianą z SLD i UD, odczuje negatywnie około 4-5 mln wyborców. No juz lepszej ANTYREKLAMY wymysleć nie można. Brawa ... tylko jak tu Polacy mogli wybrać polityków nie tylko nie grzeszących inteligencją ale nawet nie posiadających instynktu samozachowawczego.

Chyba, ze słowa Belki skierowane do osłów "do roboty" były credum prześwięcającym tez tej decyzji. Po prostu postanowił im zafundować "permanent vacation". No i zafundował.

Akcyza na prąd też ma wzrosnąć. O 11 proc.

Masz rację, ale z drugiej strony istnieje duża szansa że w perspwktywie kilku lat na rynku energii elektrycznej będzie największa konkurencja dostawców. Vide Niemcy, Wielka Brytania.

Gość gregmena

a ludzie i tak zagłosują na stare sprawdzone twarze które rządzą od 15 lat (no niektóre nawet od 40) przecież nic nie zmienimy głosując na przemian na sld, borówke czy na PO, czy frasyniuka, to są goście którzy doprowadzili nas do największego bezrobocia w Europie, gdy inne pastwa jak czechy czy węgry mają 2 razy mniejsze bezrobocie, my wolimy podnoszenie podatków i usmiech Tuska który przemalował sie do kolejnej partii, albo kolejne zapewnienie borowskiego teraz już bedę uczciwy...

ale najważniejsza jest Unia europejkska, przecież wciąż jest propaganda sukcesu, jak to wszystkim jest coraz lepiej, ceny spadają, export rośnie, setki miliardów napływają do Polski, zapominamy tylko o jednym te pseudosukcesy są KOSZTEM NASZYCH PODATKÓW!!!!!! to jak na wsi co z tego że moi rodzice dostali w sumie 500 zł dopłat jak za nawozy zapłącili 1500 zł więcej niz roku temu, a do maszyn rolniczych dorzucili vat 22%.... po prostu finasujemy największą biurokracje korupcyjna unijną i podatki bedą rosły!!!!!

Gość gregmena
prorodzinne działania SLD i PAni JArugi jako minister w imię dobra kobiet to zabranie zasiłków porodowych, skrócenie urlopu macierzyńskiego, gratis dla budujących to 22% vatu w imię piękna unii europejskiej, porównajcie ceny dziś żywności i innych niezbędnych życiowo rzeczy a dwa lata temu i popatrzcie w telewizor grzmią w unii polakom żyje sie lepiej, owszem politykom, dlatego głosując na tych samych ludzi którzy są w rządach od 1989 nie zmienimy nic...... trzeba odnowy

prorodzinne działania SLD i PAni JArugi jako minister w imię dobra kobiet to zabranie zasiłków porodowych, skrócenie urlopu macierzyńskiego, gratis dla budujących to 22% vatu w imię piękna unii europejskiej, porównajcie ceny dziś żywności i innych niezbędnych życiowo rzeczy a dwa lata temu i popatrzcie w telewizor grzmią w unii polakom żyje sie lepiej, owszem politykom, dlatego głosując na tych samych ludzi którzy są w rządach od 1989 nie zmienimy nic...... trzeba odnowy

Czyżbyś nową patię zakładała? :wink:

właśnie wysłałem pocztę do kancelarii premiera:

Panie Premierze, uczciwych ludzi Pan karze nieudolnością pańskiego rządu w ściganiu przestępców paliwowych. Po co ta "ściema"(ostatnio też Pan się posługuje tym językiem). Kasy brakuje w budżecie to trzeba zastosować prawo janosikowe. Miałem zamiar ekologicznie ogrzewać swój nowobudowany dom. Wie pan co, gdzieś mam ekologię -będę palił plastik i opony w piecu. Tracę powoli zaufanie do tej "waszej demokracji"-wybierajcie się sami. Do administratora sieci: pisze się e-mail(komunikat na czerwono), chyba ,że chodzi o nowe ekologiczne paliwo do pieców-miał, które podbije Polskę.