Magda Kurek 31.05.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Witam Wszystkich, mam bardzo duzy problem i prosze o radę, podpowiedź. Odziedziczyłam dom z lat 70-tych. Nistety budynek wymaga remontu przede wszystkim dachu.W tej chwili jest stropodach. Chciałabym zmnienić na 4-spadowy. Wśród dokumentów znalazłam pozwolenie na budwę oraz projekt domu, gdzie właśnie jest dach taki jaki chcę w tej chwili wybudować. dowiedziałam się że poprzedni właściciele zaniechali dalszej budowy i tak zostało. Nie wiem teraz czy powinnam sie starać o nowe pozwolenie na rozbudowę, projekt itd., czy tez moge kontynuowac a raczej dokończyć budowę na podtawie poprzednich pozwoleń, projektu. Jeśli ktoś z Państwa miał podobna sytuacje to prosze o informacje i dziękuję Magda z Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.05.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Pozwolenie na budowe jest wazne 2 lata. Wystarczy popatrzec na date wykonania dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda Kurek 31.05.2005 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Pozwolenie na dudowę jest z 78 roku, projekt też. A na ostatniej stronie projektu jest Dziennik budowy, w którym nic nie ma wpisane. Słyszałam o tych 2 latach, że nie może być budowa przerwana na te 2 lata ale jak to udowodnić. W urzędzie powiedziano mi że musze od nowa starać się o pozowlenie i nowy projekt, chyba, że udowodnię, że budowa nie była przerwana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.05.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Udowodnic prosto - wystarczy zobaczyc czy w przciagu tych lat byl wykonany jakikolwiek wpis w dzienniku budowy. Jesli nie to budowa zostałą przerwana. Chyba ze znajdziesz kogos kto antydatuje wpisy do Dziennika ale szczerze wątpie aby ktos chcial nadstawiac glowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts