Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czesc,

macie może jakiś pomysł na zagospodarowanie starej dachówki? czy mogę np zrobić z niej pierwszą warstwę posadzki na parterze tzn: jest tam piasek na to dachówka potłuczona i na to posypać kermazyt +folia +beton?

w ostateczności wywiazę to jako gruz :)

dziekuję za wszystkie pomysły

Pozdrawiam

Sebastian

https://forum.murator.pl/topic/34445-co-zrobi%C4%87-ze-star%C4%85-dach%C3%B3wk%C4%85-karpi%C3%B3wk%C4%85/

• 3 weeks później...

Był bym zainteresowany kupnem (za rozsądną cenę :wink: )

tylko te 210 km. :(

Widziałem takie dachówki powbijane pionowo w ziemię na zakładkę, oddzielały korę rozsypaną pod krzewami od trawnika. I wydzielały ścieżkę wysypaną żwirem. :wink:

Może jako jedna z warstw pod taras, Twój pomysł z watstwą posadzki też może być :-? :wink:

czesc,

macie może jakiś pomysł na zagospodarowanie starej dachówki? czy mogę np zrobić z niej pierwszą warstwę posadzki na parterze tzn: jest tam piasek na to dachówka potłuczona i na to posypać kermazyt +folia +beton?

w ostateczności wywiazę to jako gruz :)

dziekuję za wszystkie pomysły

Pozdrawiam

Sebastian

Jesli ją potłukłeś zrobiłeś duży błąd. Jeszcze dwa lata temu były firmy skupujące stare dachówki. Podobno na zachodzie (szczególnie Anglia) szły one jak świeże bułeczki. Jedna z ekip, która ewentualnie miała mi robić dach, poszukiwała specjalnie starych dachówek z karpiówki - robili i robią sporo w Anglii.

lezy jeszcze na dachu i mam zamiar wymienic ją na gonty bo wiezba słaba. Poszukam kupców na to. Co prawda najlepiej zrobić z tego pierwszą warstwę posadzki na gruncie. Nie trzeba wywozić tylko spuszczam na dno :)

Dzieki za pomysły.