Willie 31.05.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Wykonawca przyłaczy (wodociag do domu, gaz do skrzynki i gaz w domu)mi wmawia że cena tzw usługi geodezyjnej (czyli jak rozumiem z jego opowieści zrobienie mapki i naniesienie przyłacza) wzrosła ostatnio do 1,500 zł za każde przyłacze! I że to wskutek jakiś nowych wymogów stawianych przez ekipę Kaczysnkiego w całym procesie uzgodnień.....Najciekawsze że twierdzi że jeszcze pare tygodni można to było zrobić za 500 zł od przyłacza Czy ktoś ostatnio robił projekty w Wawie lub okolicach i może podać ceny do porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 01.06.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Jestem w trakcie załatwiania papierologii od przyłączy (gaz, woda, kanalizacja) za mapki do celów projektowych i uzgodnienia w ZUD zapłaciłem 850 zł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 06.06.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Poproś tego geodetę żeby przedstawił Ci co tyle kosztuje...najprościej zadzwoń do kilku wybranych losowo geodetów i spytaj się ICH za ile by zrobili "Inwentaryzację urządzeń podziemnych" bo tak to się fachowo nazywa. P.S. Nie wiem jak w Warszawie ale w Poznaniu budując dom nie w "mieście" tylko w gminach ościennych wszystko załatwiasz w Starostwie Powiatowym a nie w Urzędzie miejskim więc Kaczor za wiele nie miałby tu co do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Willie ...ale Tobie chodzi o ZUDP czy o projekty Przylacza ( woda + gaz ) na wspólnej mapie kosztuja max. ok. 900,- pln ..oczywiscie mówie o ZUDP ...no ale posrednik zawsze bierze górka Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts