Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na mojej dzialce nocuje bezpanski pies... Co robic?

ozzie

Recommended Posts

Dziekuje wam wszystkim za porady :D

Mrowka dzisiaj wieczorem wyjezdza pod Lowicz. Zabierze ja kuzyn meza, ktory u nas pomaga na dzialce. Daje mu pieniadze na szczepionke przeciw wsciekliznie i torbe eukanuby. Wiem, ze psinie bedzie tam dobrze i bedzie miala duzo miejsca do biegania. Teraz juz sie do niej troche przyzwyczailismy, ale bedziemy ja odwiedzac :wink: A do kuzyna tez sie przyzwyczaila, bo on codziennie rano i wieczorem ja karmi. Mrowka juz nie boi sie ludzi, jest bardzo energiczna i wesola i nie zdawalam sobie sprawy, ze tak maly piesek jak ona, potrafi tak wysoko skakac :)

Pozdrawiam was wszystkich serdecznie :wink:

Napisze wam smutna historię

sasiedzi spod lasu wzięli ze schroniska psa, suczke rasy mieszanej ( jest jej fotka w moim dzienniku budowuy z moja kotką Maksi) pies przez poprzedniego własciciela by bardzo bity, bo jak sie chciało ja pogłaskać to az kładła sie i tuliła ze strachu....ale bardzo wdzieczna i bardzo spokojna. Okolo roku. Sasiedzi nie zrobili zadnego kojca, ogrodzenie tymczasowe,dziurawe wiec psinka zaczeła chodzic po polach i łakach, ja osobiscie nazywałam ja powsinogą :lol: czeso lezała koło mojej bramy i czekał na jedzonko...nikomu nie wadziła ot, taki bardzo spokojny piesek..no sasiedzi wzięli dla córeczki. Sunia dostała cieczke no i wiadomo...łaziła wszędzie to i wyłaziła....szczeniaczki 4 sztuki...od jakiegos czasu dziwie sie ze powsinogi nie ma na polu....zaczepiam córeczke sasiedzką..pytam W.....a gdzi e wasza sunia??? eeee oddalismy ja do schroniska bo byla brzydka razem ze szczeniakami, ale ja sobie zostawiłam jednego....zagotowało sie we mnie, wiec pytam...w....nie było ci smutno ja tak oddać , jej napewno jest zle w tej klatce??? i co.???? dziecko 8 letnie powiedziało???

prosze pani, ona mi sie przestała podobać taka brzydka, teraz mam ładnego szczeniaczka...no to ja mowie w....a jak szczeniaczek bedzie brzydki ja wyrosnie?? na co ona...to co mama odda do schroniska...

szczeka mi opadła z niemocy

Teska, strasznie to smutne co piszesz :cry:

Mieszkajac przez 17 lat w Anglii nie zetknelam sie z taka iloscia psow, tam jest wiecej kotow niz psow. Koty nie hodowlane sa kastrowane, zdarzaja sie oczywiscie dzikie koty, ale jest ich malo. Te kastrowane sa przewaznie takie grube :wink:

Mieszkalam w Londynie, malym miescie, a potem na wsi. Nie trzeba martwic sie o psie kupy, bo kazdy sprzata po swoim pupilu. Te zwierzeta, ktore trafiaja do schronisk przewaznie dosc szybko sa adoptowane, a sam proces weryfikacji rodziny adopcyjnej jest bardzo dokladny. Zdarzaja sie przypadki, ze rodzice kupuja szczeniaczka dziecku na Boze Narodzenie, a potem jak psina wyrosnie to oddaja psa. Ale jezeli juz chca sie pozbyc zwierzecia, to przynajmniej zabiora go do schroniska.

My Polacy, podobno jestesmy narodem kochajacym psy, tylko cos mi w tym stwierdzeniu nie pasuje... dlaczego tyle psow jest wyrzucanych na ulice, przed wakacjami pod Warszawa (i pewnie nie tylko pod Wawa) to taka osobliwa "plaga". Wczoraj mowila mi o tym zjawisku pani weterynarz z okolicy. A fakt, ze nikt prawie nie sprzata po swoich pupilach to druga sprawa :cry: Przez ostatnie dni kiedy jezdzilam na dzialke dokarmiac Mrowke i bawic sie z nia zwracalam szczegolna uwage ile w samej gminie Stare Babice blaka sie przy drogach takich niechcianych juz wyrosnietych psiakow, ktore kiedys byly malymi puszystymi szczeniaczkami... :evil:

Napisze wam smutna historię

sasiedzi spod lasu wzięli ze schroniska psa, suczke rasy mieszanej ( jest jej fotka w moim dzienniku budowuy z moja kotką Maksi) pies przez poprzedniego własciciela by bardzo bity, bo jak sie chciało ja pogłaskać to az kładła sie i tuliła ze strachu....ale bardzo wdzieczna i bardzo spokojna. Okolo roku. Sasiedzi nie zrobili zadnego kojca, ogrodzenie tymczasowe,dziurawe wiec psinka zaczeła chodzic po polach i łakach, ja osobiscie nazywałam ja powsinogą :lol: czeso lezała koło mojej bramy i czekał na jedzonko...nikomu nie wadziła ot, taki bardzo spokojny piesek..no sasiedzi wzięli dla córeczki. Sunia dostała cieczke no i wiadomo...łaziła wszędzie to i wyłaziła....szczeniaczki 4 sztuki...od jakiegos czasu dziwie sie ze powsinogi nie ma na polu....zaczepiam córeczke sasiedzką..pytam W.....a gdzi e wasza sunia??? eeee oddalismy ja do schroniska bo byla brzydka razem ze szczeniakami, ale ja sobie zostawiłam jednego....zagotowało sie we mnie, wiec pytam...w....nie było ci smutno ja tak oddać , jej napewno jest zle w tej klatce??? i co.???? dziecko 8 letnie powiedziało???

prosze pani, ona mi sie przestała podobać taka brzydka, teraz mam ładnego szczeniaczka...no to ja mowie w....a jak szczeniaczek bedzie brzydki ja wyrosnie?? na co ona...to co mama odda do schroniska...

szczeka mi opadła z niemocy

Teska,to straszne co piszesz,jak sobie pomysle co czuje ta biedna przez nikogo nie kochana psina to az płakać mi sie chce a tego durnego babsztyla,ktora tak z tą sunia postąpiła walilabym łbem o ściane i patrzyła czy żyje.Ja nie wiem kto tych ludzi wychowuje ,że oni tak serca nie mają

Ta paniusia to jeszcze nie wie,że tak wychowując córeczkę to może w przyszłości córeczka odda mame do domu starców bo bedzie stara i brzydka.

Tak się zdenerwowałam,ze mam już przechlapaną noc bo bardzo takie sytuacje przezywam.

Teska , bardzo smutna historia i niestety wiem ze nie jest to pojedynczy przypadek. Sam znalam kobiete która uśpila psa-suczke, bo wg niej "co chwile miala cieczke" - rece opadaja.

Sama mam psa ze schroniska i mimo ze na poczatku mialam z nia same klopoty (pisalam juz na tym forum o tym nie raz) to nigdy przez chwile mi nie przeszlo przez glowe zeby go oddac spowrotem do schroniska.

A reasumujac te sytuacje sadze ze najgorsze w tym wszystkim jest to ze ta glupia kobieta wychowuje równie bezmyslne dziecko.

• 4 months później...
Teska , bardzo smutna historia i niestety wiem ze nie jest to pojedynczy przypadek. Sam znalam kobiete która uśpila psa-suczke, bo wg niej "co chwile miala cieczke" - rece opadaja.

Sama mam psa ze schroniska i mimo ze na poczatku mialam z nia same klopoty (pisalam juz na tym forum o tym nie raz) to nigdy przez chwile mi nie przeszlo przez glowe zeby go oddac spowrotem do schroniska.

A reasumujac te sytuacje sadze ze najgorsze w tym wszystkim jest to ze ta glupia kobieta wychowuje równie bezmyslne dziecko.

Mamy naoczny przykład na potwierdzenie powiedzenia: niedaleko pada jabłko od jabłoni :evil:

Szkoda tylko, że to taki przyklad :evil:

Najgorsze w tym wszystkim jest to że to WSZYSTKO NASZA WINA - LUDZI. Bezmyślnie kupują sobie pieski, wyrzucają, niepilnują potem są niechciane szczenięta. I tak w kółko to SKANDAL. Ludzie to najgorsze panoszace się zwierzęta, które wszystko marnotrawią.

Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ale kocham psy i szlag mnie trafia jeśli coś się im dzieje.

jestem spokojny człek,

ale

ludzie jak ja bym chciał dorwać w swoje ręce gościa który wyrzucił psa z samochodu blisko mojej posesji, jak ja bym chciał go dostać w swe dłonie,

na szczęście znalazł się chętny na tego psiaka, dwa bagażniki jedzenia już mu dałem, bo psiak był sporawy jakieś 80 cm w kłebie,

ale może kiedyś dostane w swe dłonie takiego frajera

• 3 years później...
Najgorsze w tym wszystkim jest to że to WSZYSTKO NASZA WINA - LUDZI. Bezmyślnie kupują sobie pieski, wyrzucają, niepilnują potem są niechciane szczenięta. I tak w kółko to SKANDAL. Ludzie to najgorsze panoszace się zwierzęta, które wszystko marnotrawią.

Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ale kocham psy i szlag mnie trafia jeśli coś się im dzieje.

Tak właśnie jest. Bo wśród społeczeństwa panuje milczące przyzwolenie na krzywdzenie zwierząt.

• 2 weeks później...