kruszek 30.10.2002 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Od długiego czasu zastanawiam sie na pewnym problemem. Mam cztero-spadowy dach pokryty deskami i papą. Zamierzam go ocieplić i przykryć blachodachówką. Z tego co wiem powinienem pozostawić około 2cm przestrzeni miedzy wełną a deskami + szczelina na dole i na górze aby umozliwić obieg powietrza. Jak mam zrobić szczeline na górze jezeli, nie wypada ona w kalenicy ale w krokwi narożnej do którj przybite są deski. Ponieważ kalenica ma długość około 1 m, więc problem ten dotyczy praktycznie każdego pasa ocieplenia między krokwiami. Myśle ze powinno być jakieć rozwiązanie tego problemu, bo przecież nie tylko ja mam taki dach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 10.11.2002 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Zastosowałem u siebie wkładki wentylacyjne Nicoll. Przy samych narożnikach w krokwiach są otwory do połaci bocznych przez które odbywa się wentylacja. Wkładki wystają ok 4 cm ponad dach, więc poniżej łat. Mam dachowke, ale to nie powinno być różnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszek 10.11.2002 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Dzięki WM.Myślałem że już nikt mi nie odpowie. Myślę że to dobry pomysł, nie rozumiem tylko gdzie powinny być otwory: w deskach przy krokwi narożnej czy w samej krokwi narożnej. I jeszcze jedno pytanie, które wywietrzniki zastosowałeś, czy sa one na stronie: http://www.nicoll.pl/nicoll/nicoll/wentylacja.htm Kruszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts