Gość 30.10.2002 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 dobrzykowice- jak zawsze dobrze radzisz. Niektórzy nie chcą zrozumieć, że jeśli nikt im nie zwróci uwagi to się nie poprawią. To nie szkoła, tu nie ma pani, która coś mogła nauczyć. Posłuchaj Forumowicza, który zauważył błąd- teraz to Twoja pani ze szkoły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 30.10.2002 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 dobrzykowice! internet, forum - mają swoje prawa, zwyczaje, specyficzną, internetową "klientelę"! dzisiaj zrobiłem sporego byka w jednym z postów, ale mimo że zauważyłem go od razu, to nie poprawiłem, bo po to jest internet, by pisać szybkie, "niecenzurowane", "nieautoryzowane" meile i wcale nie uważam tego za lekceważenie potencjalnego czytelnika bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.10.2002 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 sugeruję mimo wszystko rejestrację - nie wiadomo czy rozmawia się cały czas z jedną i tą samą osobą czy też z dziesiątą z kolei a to na dłuzszą mete jest irytujące. Co do styropianu to akurat jest to mało znaczący błąd i jeżeli bedzie się wyszukiwać tego typu błędy to zaraz się zrobi śmietnik, w którym utoną te wartościowsze uwagi jeżeli chcecie pokazywać błędy to skupcie sięna tych największych - ortograficznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.10.2002 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Czasem jednak coś piszemy poza internetem a powtarzanie błędów prowadzi do ich utrwalenia w pamięci.Forum to nie czat, gdzie nie można już wrócić do napisanych słów i czas goni.Nadmierna tolerancja błędów ortograficznych może doprowadzić do sytuacji, że będziemy się zastanawiać co autor chciał powiedzieć. [ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-11-25 23:29 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 30.10.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Wszystko jasne. Ale wydaje mi się że na tym forum wymieniamy uwagi odnośnie budowania i urządzania naszych domów oraz innymi związanymi z tym sprawami. Licytacje na temat "kto jest lepszy w ortografii i wytykaniu innym błędów" proponuję usunąć poza ramy forum.Co na to redakcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 dobrzykowice, to jest błąd ortograficzny ("steropian") i trudno tu wartościować od jakiego kalibru błędu należy zwracać uwagę. Wszystko albo nic. arek99, przez takie podejście do sprawy język polski (głównie ten pisany) staje się potwornie niechlujny, na miejscu fachwowców-językoznawców biłbym na alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Prezydent Wałęsa tylko raz, przy swoim pierwszym wejściu na wizję w TV powiedział "weszłem". Myślę, że śmiało się co najmniej (tu nie byłem pewny, ale sprawdziłem w słowniku) pół Polski (reszta nie wiedziała z czego). Zwrócili mu uwagę, no i co?- poprawił się! Mój szef z wyższym wykształceniem mówi "weszłem i obeszłem stół naobkoło". Może kiedyś spojrzy na ten wątek i czegoś się nauczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.10.2002 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 kgadzina jestem za, jest tylko jeden problem na inne fora anonimowi nie mają wstepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 A mnie się wydaje, że można by potraktować ten wątek z przymrużeniem oka i z większym dystansem do siebie. Osobiście nie poczuję sie urażona, jeśli ktoś wytknie mi błąd. Będzie można coś poprawić i nauczyć się. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 On 2002-10-30 13:59, kgadzina wrote: Licytacje na temat "kto jest lepszy w ortografii i wytykaniu innym błędów" proponuję usunąć poza ramy forum. Też chyba nie zrozumiałeś intencji, to nie są żadne popisy znajomości ortografii (dlatego piszemy anonimowo) i nie wskazuje się konkretnych osób, wskazuje się tylko błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.10.2002 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 zastanawiam się czy przypadkiem nie pisze się " mi sie wydaje" nie jestem jednak tego pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 On 2002-10-30 14:02, dobrzykowice wrote: na inne fora anonimowi nie mają wstepu Nie wiem czemu tak Cię drażni ta anonimowość, nikt nikogo nie obraża, toczymy spokojną dyskusję. Powody anonimowości zostały powyżej wyjaśnione kilkakrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 30.10.2002 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 tutaj zgodzę się z dobrzykowicami - anonimowość w tym przypadku jest wadą a nie zaletą forum moim zdaniem (albo mi się wydaje ) anonimowi użytkownicy nie powinni mieć dostępu do tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 30.10.2002 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Opalko, przecież wiemy, że z Twoją polszczyzną, to Ty właśnie będziesz tym wytykającym. A Ci, którzy piszą ksionrzka, fórtka itp. mają sprawy językowe głęboko w d... Nie nawracajmy ich na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Mnie jest formą chyba kolokwialną, ale dopuszczalną -chyba bardzie w mowie niż w piśmie ktoś wie-niech się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Sorry, to wszystko przeze mnie. Nie chciałem..Zauważyłem jednak od pewnego czasu, że o pierdołach jest pełno wypowiedzi (to jest własnie ten przykład-w ciągo kilkudziesięciu minut ponad 200 wypowiedzi!!), a na tematy, które nurtują czasem nawet anonimowego czatownika i prosi się on o rady nie ma wypowiedzi. Wielu z Was jest zaawansowanych daleko w budowie swojego domku. Inni są w połowie, albo jeszcze wcześniej.Zapomnieliście, że na początku było też Wam ciężko, nie rozumieliście czasem prostych zagadnień. Teraz pomagajcie innym, którzy liczą na Forum na odpowiedzi na swoje niezrozumiałe tematy, które dla Was teraz są chlebkiem powszednim. Jeżeli ktoś pyta, a macie temat za sobą pomagajcie. Idzie jesień, wiele robót przed zimą trzeba zakończyć, a kierownicy budowy lub firmy nie zawsze robią tak jak należy. Więcej opinii-większa wiedza. Pa,pa,pa... A wątek z błędami można -bez urazy- pociągnąć dalej, to też nauka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Przedmówca ma rację, środek ciężkości tego forum niebezpiecznie przesunął się w kierunku wątków 'wesołych' i 'rozrywkowo-towarzyskich'. Pomocnych, rzeczowych porad na temat budowania coraz mniej tutaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 30.10.2002 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Anonimowi - czy ktoś was zmusza do czyatnia tego nierzeczoego, bzdurnego forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Daj spokój, arek. Chcemy dobrze, wierz mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 beton komórkowy a nie komurkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts