Gość 30.10.2002 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Naprawdę nie rozumiem Waszej nerwowości. Nie rozumiem też z czym to niby przeginam ? Frankai, jesteś wolnym człowiekiem - chcesz odpowiadasz, nie chcesz - niech robią to inni doswiadczeni budowlańcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 na przykład ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Wcale się za takiego nie uważam. Zawsze chcę jednak móc liczyć na pomoc innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 grzeczność nakazuje pisać Ty a nie ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 ty mówisz coś o grzeczności?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 30.10.2002 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 No ładne cacko (J.S.), wk...li Opalkę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 sama się dała ponieść nerwom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trajan 30.10.2002 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Moim zdaniem taki rozdzial z poprawna pisownia nie jest niczym szkodliwym. Wszyscy zagladamy na forum, aby zasiegnac informacji na tematy budownictwa. Ale jednak pamietajmy, ze mieszkamy w Polsce i troszke swiadczy o ludziach ich poziom znajomosci pisowni naszego jezyka. Jesli w tym rozdziale beda rowniez przytaczane poprawne nazwe mat. budowlanych wraz z okresleniami jakich uzywamy rownoznacznie , bedzie ono na pewno berdziej rozwijajace dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 30.10.2002 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Co do porad, to myślę, że jeśli ktoś na dalszym etapie pamięta, że był taki problem omawiany - niech poda rękę pytającemu i podpowie jakiego wątku szukać (czasem takie porady rodzą się w wątku zupełnie nie na dany temat). Człowiek "nowy" na forum patrząc na liczbę postów na poszczególnych kontach, czuje się często jakby wszedł na prywatną imprezę bez zaproszenia. Wiem, bo sama się tak na początku czułam – oczywiście tylko z powodu własnych "urojeń/odczuć". Z drugiej strony łapię się często na tym, że chciałabym komuś odpowiedzieć na pytanie, ale nie pamiętam już szczegółów na tyle, żeby moja odpowiedź była wartościowa. Dlatego nie odpowiadam - żeby nie zaciemnić tematu jeszcze bardziej. Niestety w miarę posuwania się w zaawansowaniu robót zapomina się szczegółów z poprzednich etapów, bo budując dom ma się coraz więcej na głowie, a nie co raz mniej. Tak że każdy ma trochę racji. Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Bardzo rzeczowa i (wreszcie) spokojna wypowiedź. Dziekuję Ci Alicjanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 30.10.2002 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Ludzie C^2 jest w telewizji !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 30.10.2002 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Na dodatek swojej własnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 kaka, jesteś w wyjatkowej sytuacji więc się nie obraź! 'w pracy' a nie 'na pracy'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 30.10.2002 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Ale się narobiło .... Dwie godziny i taaaki wątek. Tylko po co tyle nerwów i obrażania się nawzajem ? Zgadzam się, że jest to wątek budowlany. Nie zgadzam się, że powinien zostać ograniczony do cegieł, zaprawy, drewna itp.. Nasze domy to nie tylko materiał, z których są zbudowane. Znacznie więcej znaczą ludzie, którzy je tworzą. Jestem na tym forum nie tylko dla dużej ilości postów z poradami. Jestem tu również dla ludzi, których poznaję i których przez to bardziej szanuję. Sam często edytuję swoje posty, jeżeli zauważę błąd (jestem wzrokowcem i często widzę błędy dopiero po opublikowaniu). Nie oznacza to, że nie popełniam błędów. Nie oznacza to również, że mniej szanuję forumowiczów, którzy takie błędy popełniają. Idea osobnego wątku "polonistycznego" podoba mi się. Nauki nigdy nie za wiele. Myślę, że cały problem (i ta dyskusja) wynika z jednego założenia - pisania o błędach anonimowo. Dlaczego? Wartość wypowiedzi osób zarejestrowanych polega na możliwości identyfikacji różnych wypowiedzi i poznawania tej osoby (przynajmniej dla mnie). Dlaczego mamy się wstydzić tego, że ó zamiast u w jakimś wyrazie przeszkadza nam? Jeżeli jest to stwierdzenie a nie atak na konkretną osobę - moim zdaniem jest OK. Wypowiedzi anonimowe są naprawdę inaczej traktowane. No i nie można generalizować - nie wiemy, kto jest dyslektykiem a kto nie. Są ludzie, którzy nie potrafią pisać poprawnie - czy to umniejsza ich wartość? Na zakończenie - życzę nam wszystkim trochę mniej emocji i więcej prób kompromisowego rozwiązywania problemów - na budowie też się przyda taka praktyka. Pozdrawiam WSZYSTKICH wypowiadających się na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 On 2002-10-30 17:15, am wrote: Zgadzam się, że jest to wątek budowlany. Nie zgadzam się, że powinien zostać ograniczony do cegieł, zaprawy, drewna itp.. Nikt nie mówi, że powinien, tylko odnoszę wrażenie, że się ostatnio proporcje nieco zachwiały a Ci doświadczeni zatracili się nieco w pogawędkach towarzyskich i wykazują jakoś mniej chęci do pomocy innym, nowym uczestnikom forum. Powtarzam - takie odnoszę wrażenie JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.10.2002 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Chyba się muszę zgodzić z takim wrażeniem. Przeglądam posty "hurtem" i zawsze czytam te wątki, które podejrzewam o jakieś konkrety związane z budownictwem. Bardzo możliwe, że jest to moja subiektywna ocena ale ostanio (powiedzmy tydzień) przeważają wypowiedzi na wątkach towarzysko-zabawowych. Co wcale nie znaczy , że to jest coś ZŁEGO !!! Może to odreagowanie na depresje jesienną... Mi to nie przeszkadza i jak mam więcej czasu to bardzo chętnie czytam wątki towarzyskie, bo naprawdę można się uśmiać z klasą (bardzo wysoko cenię sobie "generalne" poczucie humor tego Forum). Wątek o błędach mi się podoba. Sam często jak piszę, zastanawima się jakich liter czy zwrotów użyć i czasem nie jestem pewny. Jakby się dało w profilu użytkownika ustawić opcję: chcę być korygowany albo nie chcę wtedy może byłby to wolny wybór ? Myślę, że powinniśmy dbać o czystość języka ojczystego, w końcu to Forum ma zasięg ogólnoświatowy co zobowiązuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 30.10.2002 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Kochani, odczytałam wszystkie posty i myślę sobie, że:1) Forum jest dobrowolnym, wirtualnym światkiem (to od świata!) który całkiem sympatycznie funkcjonuje łącząc ludzi, mających aktualnie jedną wspólną pasję - DOM2) oprócz tej pasji, mają ochotę, czas (choć z tym bywa różnie) i potrzebę wymiany myśli i uczuć na tematy niekoniecznie tylko budowlane3)trudno byłoby znaleźć tak dużo życzliwości, BEZINTERESOWNEJ sympatii i fachowości na innych czatach wszelkiego autoramentu 4)nie psujmy tego, nawet za cenę poprawności językowej!!!A jeśli kogoś bardzo męczą błędy - niech wyśle uwagę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Na szczęście do oceny jakie wątki przeważają nie trzeba subiektywnych odczuć. Forum jest bardzo czytelnie podzielone, ma liczniki i d o k ł a d n i e można zobaczyć jakie tematy przeważają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.10.2002 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 No tak. To kto zrobi analizę ilości postów per wątek ? I co wtedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 30.10.2002 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Anonimkuw nie lóbiem i jusz. ops, zrobilam bląd. Nie "jusz" tylko "jósz". [ Ta wiadomość była edytowana przez: Gajka dnia 2002-10-30 21:31 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts