Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BLACHODACHÓWKA BUD MAT - wątek zbiorczy: opinie, kolorystyka, uwagi, dyskusja

wilma

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trudno porównywać te blachodachówki, ponieważ różnią się zdecydowanie kształtem. Sara powinna wyjść trochę taniej mimo tego, że Rapid Plannji do końca sierpnia jest w promocji. W podobnej cenie do Sary lub niższej można dostać też nie gorsze (a zgrabniejsze) blachodachówki Akcent (Finco-Stal) lub Kingstile (Finish Profiles).

Kształt Rapidu można porównywać z Vegą (Finco-Stal) - cenowo Vega wypadnie na pewno korzystniej.

Pozdrawiam

[email protected]

• 2 months później...

U mnie SARA leży na dachu od jesieni 2001 roku.

Ceglasty mat. Widać obok.

Dekarz mówił, że jest dobrze wytłoczona i nie miał żadnych problemów z układaniem.

Narazie nie widać żadnych śladów korozji czy uszkodzeń.

Prezentuje się znakomicie, szczególnie w słoneczne dni.

Jeżeli można spytac to jaką masz powieszchnie dachu, i ile cie kosztowało pokrycie razem z materiałem, pytam bo jestesmy z tych samych okolic, może i nawet ten sam wykonawca nam krył? :D

Z okolic tych samych ale ja buduje w Tarnobrzegu :-)

Powierzchnia dachu to 287m2, orynnowanie Wavin, pokrycie dachu wraz z obrobami, ułożeniem rynien i materiałem to koszt 15200zł, robiła mi to firma z Jeżowego koło Niska. Sprytne chłopaki, robili to pokrycie póltora dnia. Jestem zadowolony z ich usług i jakby ktoś potrzebował to moge dsac namiary na priv.

• 4 months później...
  • 1 year później...
witam, miałem starcie w hurtowni, chcę kupic blachodachówkę i mówię gościowi w hurtowni budowlanej że chcę Plannja royal lub rapid a ten mówi że takiej on nie sprzedaje bo on ma tylko szwedzką, to czym jest Plannja, prawie mi na głowę wlazł, bo jak twierdzi BUDMAT tylko jest dealerem na kraj szwedzkiej od firmy SAAB a gówna to on nie sprzedaje, proponował mi jakiegoś zefira z Budmatu, powiedziałem mu że jutro przyjdę z dowodami że są inne firmy sprzedające szwedzką tylko proszę od was pomocy abym mógł tego łosia uświadomic,