kspan 02.08.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 ... aktualna moda nakazuje płytki matowe - a jak się one sprawdzają w eksploatacji? ładne są, niepowiem, ale czy to tylko jedyna ich zaleta? opinie kogoś (panie mile widziane) kto już je ma, będą najcenniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 02.08.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 mam mat i polysk w roznych miejscach - mat wyglada swietnie caly czas, polysk - coz - swieca sie jak psu **** - a jak sie zapali zarowke to wrecz raza po oczach tym swoim polyskiem. Dobrze ze to tylko na scianie, na podlogach mam wszedzie mat i jest super - ale to pytanie jest o GUST wiec mija sie ono z celem chyba ze tak tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.08.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Tylko i wyłącznie matowe i takie mam u siebie. Jakoś nie podobają mi się płytki błyszczące - czułabym się jak w muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 02.08.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Na błyszczących bardziej widać wszystkie zabrudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 02.08.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 kspan ,nie piszesz o jakie płytki Ci chodzi : podłogowe czy ścienne .Jeśli chodzi o podłogowe to odradzam zwykły nie polerowany gres .Fajnie wygląda , jest matowy ale beznadziejny w utrzymaniu czystości .Mam go aktualnie w mieszkaniu ( przedpokój i kuchnia ) i codziennie żałuję . Widać na nim wszystko , każde ziarenko piasku czy kropelkę wody , po prostu koszmar . W domku na pewno nie będzie takiego gresu nigdzie , nawet w garażu , choć ze względu na swoje właściwości byłby tam wskazany . Do przedsionka , hallu i kuchni wybraliśmy gres szkliwiony - jest leciutko błyszczący i ma taką nierówną fakturę . Na pewno sprawdzi się lepiej niż zwykły a będzie równie trwały .Natomiast nie napiszę Ci o matowych płytkach ściennych , bo w mieszkaniu mam błyszczące , ale chętnie o nich przeczytam , ponieważ do domku do obudwu łazienek , kuchni , garażu i pomieszczeń gospodarczych wybraliśmy właśnie matowe . Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 02.08.2004 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Dołączam się do tematu ... Raz słyszałam, ze na macie nie widac brudu-ale własnie gorzej się myje Na błyszczacyh bardziej widac ale łatwiej się myje. A ja mam w planach brodzik z glazury i mam wielki dylemat co zrobic? co kupić? I czym czyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kspan 03.08.2004 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 ... następne pytanie - jakie odcienie, kombinacje kolorów, wzorów kształtów płytek macie (chcecie mieć u siebie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 04.08.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Parter - duże, beżowe kwadraty układane w karołazienki - beż, ciełpy żółty prostokąty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 04.08.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 W mieszkaniu mielismy plytki lekko błyszczące - połmatowe, ukladane 5 lat temu, ale ciągle ładny wzor. Teram w nowym domu mamy plytki matowe i tak do konca nie jestesmy zadowoleni. Wydaje nam sie, że ta poprzednia glazura - delikatny polysk, wg naszego gustu robil wrazenie wiekszej czystosci i elegancji. Ale mozna to dopiero stwierdzic po ulozeniu w swojej wlasnej łazience i jej wykonczeniu. Na probkach to niewiele widac. Z myciem to jest tak, że kazde trzeba myc i odswiezac. Na matowych płytkach nie widac zaciekow, ale na poprzednich "połmatowych" tez ich nie było widac. Jednak kazde płytki trzeba czyscic, aby bylo przyjemniej. Płytki mamy podobne jak przedmowcy - duze płytki, ciepłe bezowe kolory, rozne odcienie i faktury powierzchni płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 04.08.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 mam w łazience matowe i uważam że wyglądają lepiej od połysku, jakbym teraz kładł płytki to kupiłbym tylko matowe bo jak kupowałem w zeszłm roku to podobnie jak ty nie miałem do nich przekonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 04.08.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 W poprzednim domu wszędzie mieliśmy matowe i byłam bardzo z nich zadowolona. Do nowego domku też na pewno kupię matowe: są ładne i bardzo praktyczne. To nieprawda, że trudne w utrzymaniu czystości, wręcz przeciwnie! Jeśli wybierzesz takie, które mają "równą" powierzchnię to są łatwiejsze w utrzymaniu czystości niż błyszczące, które ciągle trzeba przecierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kspan 04.08.2004 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 ...a podajcie propozycję na płytki podłogowe, którymi można wyłożyć kuchnię + przedpokój i wjechać do łazienki (jednym ciągiem)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaras 04.08.2004 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 W łazience mam matowe i wyglądają tam świetnie, cały czas są wizualnie czyste, nie widać żadnych zacieków. W miejsca gdzie potrzebna jest duża rzeczywista czystośc i łatwość jej utrzymania (u mnie spiżarka) położyłem błyszczące. Jeśli chodzi o eksploatacje to mniej problemów w łazience sprawiają na pewno matowe. W starym mieszkaniu miałem błyszczące (jeszcze z lat '70 ) i wiecznie nad wanną były zacieki. Ale to zależy też od konkretnych płytek a zwłaszcza koloru i wzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.08.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 kaspan - u mnie na parterze wszędzie jest ten sam gres - duże kwadraty chyba 45 x 45 (nie pamiętam). Salon, jadalnia i kuchnia - gres ułożony w karo, natomiast hall, wiatrołap - gres ułożony normalnie bo tam są mniejsze powierzchnie. Natomiast łazienka na dole ma mniejszą glazurę bo jest malutka i duża niezbyt ładnie by wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kspan 05.08.2004 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 ... ja tak się pytam o te kachle... a tu mi żona patrzy i mówi: "a płytki to wybiorę ja "... "ty mi je ładnie położysz na podłogach i ścianach "i co wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 05.08.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 W sumie to chyba zależy od faktury , kolorystyki i wzornictwa. Nie uogólniałabym. Kto wie, czy nie ciekawiej jest, gdy w domu znajdzie się miejsce na ciut błysku i - trochę matu. Subtelnie mogą prezentować się pewnie jedne i drugie płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.08.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 kaspan - Twoja żona ma niezłe podjeście do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 06.08.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Ja to się nawet dziwiłam, co Ty tak za plecami żony spiskujesz, obce baby o zdanie pytasz... A na poważnie - u nas pod prąd (jakoś ostatnio coraz częściej zauważam, że nasze gusty nie dotrzymują kroku modzie, czy to już starość? a może my właśnie WYPRZEDZAMY modę - w końcu ona chodzi w kółko - a brzmi to lepiej ). Do kuchni na ścianę kupliśmy błyszczące, o takiej falującej powierzchni. Do łazienki taki "półmat". czyli płytki o delkatnym, jedwabistym połysku (te za to mają gładką powierzchnię). Za to na podłogi matowy gres szkliwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytax 31.05.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Planuje kupic glazurę i tarakotę. Na rynku jest takiii wybór!! Ale nie oto chodzi. Są kafle z połyskiem takie, które mam w domu od 10 lat łatwo utrzymac je w czystości. W sklepach są kafle matowe, ktore sa bardzo ładne słyszałam ze trudniej je się myje. Poniewaz matowa lub chropowatą powierzchnię trudniej utrzymac w czystosci bród jak by sie wchłaniał. czy ktoś ma takie kafle i jak długo, co moze o nich powedziec ?? Czy ich powierzchnia matowa jest łatwo zmywalna ?? proszę o pomoc, które kafle są bardziej funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinelli 31.05.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 to czy terakota jest matowa blyszczaca czy polmatowa nie ma znaczenia. Jaka jest jej nasiakliwosc zalezy od szkliwa, ktore ja pokrywa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts