baryka 31.05.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 jeśli lubisz mieć ładny połysk i nie masz twardej wody - wybierz glazurowane.ja mam 5 lat częściowo glazurowane i jestem bardzo zadowolona, bo przy twardej wodzie nie widać tak bardzo osadów i mogę przetrzeć od czasu do czasu srodkiem na kamień, jak Cillit.Kafle matowe, z bogata fakturą, imitacje niektórych kamieni mogą być trochę uciążliwe - trzeba czasem wyszorować je szczotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.05.2005 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Moim zdaniem ladniej wygladaja chropowate,matowe.Najlepiej naturalny kamien.Nakladasz na nie impregnat,ktory nablyszcza lekko i ulatwia utrzymanie w czystosci.Mokra glazurowana terakota jest sliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 04.06.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Mam porównanie, w obecnym mieszkaniu mam matowe i z polyskiem. W utrzymaniu czystości o wiele lepsze są z połyskiem i zawsze wyglądają świeżo. Matowe płytki sprawdzą się tam, gdzie nie będą intensywnie uzytkowane, u mnie takim miejscem będzie/ chyba/ duża łazienka więc tam daję matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.06.2005 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 mam w kuchni półmatowe, chropowate, w dodatku kremowe z cieniami w pastelowym pomarańczu /beżu i są od 5 lat idealnie czyściutkie - raz w roku przejadę szczotką, na codzień mopem Za to połysk kuchennej glazury przestał mi się podobać już dawno, w dodatku jest trudny do utrzymania w takim stanie na codzień. pozdrawiam jeszcze raz - baryka czyli mimilapin http://foto.onet.pl/upload/8/26/_493158_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 24.06.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 powtarzam rade mojego glazurnika, który kiedyś robił mi remont w mieszkaniu.. połysk odbija swiatło i pomieszczenie wydaje sie większe, ale na połysku (szczególnie jednokolorowym) widac każdą plamkę, włosek itp., ale się łato czyści.. natomiast płytki całkowicie matowe nie odbijają światła, zazwyczaj są w wersji kamiennej, i niejednolitej i mniej widac na nich kurz, ale trudniej sie je zmywa.. zalecił płytki gresowe szkliwione! szkliwienia odbijaja swiatło, a matowe niejednolite kamienne barwy ukrywają na jakiś czas pyłek kurzowy:) przetestowałam i polecam:) ale to wszystko zalezy wjakim klimacie chcesz mieć dom: nowoczesne wnętzra to duże płyty polerowanego gresu, bardziej rustykalne gres alal kamien:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 24.06.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 powtarzam rade mojego glazurnika, który kiedyś robił mi remont w mieszkaniu.. połysk odbija swiatło i pomieszczenie wydaje sie większe, ale na połysku (szczególnie jednokolorowym) widac każdą plamkę, włosek itp., ale się łato czyści.. natomiast płytki całkowicie matowe nie odbijają światła, zazwyczaj są w wersji kamiennej, i niejednolitej i mniej widac na nich kurz, ale trudniej sie je zmywa.. zalecił płytki gresowe szkliwione! szkliwienia odbijaja swiatło, a matowe niejednolite kamienne barwy ukrywają na jakiś czas pyłek kurzowy:) przetestowałam i polecam:) ale to wszystko zalezy wjakim klimacie chcesz mieć dom: nowoczesne wnętzra to duże płyty polerowanego gresu, bardziej rustykalne gres alal kamien:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 25.06.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Byłam zwolenniczką matowych płytek na podłogę- no - prawie matowych. Jak widziałam na Forum u kogoś błyszczące kafle to myślałam - u mnie nigdy...I zaskoczyłam samą siebie a męża jeszcze bardziej .Zobaczyłam te jedne jedyne - wielkie, grube w kolorze w sam raz - beż z popielem / lubię popiele/ podlany delikatnie brązem/ Azteca/no i kupiliśmy . Będą na 50 m. - prawdziwe lodowisko... W pon. zaczynają kłaść. Jeśli chodzi o utrzymanie i wygląd to myślę, że nie będzie problemu. Jednolite - jasne i świecące mam częściowo w obecnym mieszkaniu i muszę mieć mopa stale pod ręką ale wyglądają o wiele lepiej niz matowe na korytarzu czy w łazience. Może po prostu są ładniejsze - duże , ułożone w kremowo rudą szachownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 25.06.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 No właśnie - ja też sama siebie zaskoczyłam tym że chcę płytki "błyszczące" moja największa obawa jest taka że nie będzie można po nich chodzić w butach - albo że dzieci biegające na trasie ogród - kuchnia - pokój lub goście w szpilkach zarysują powierzchnię płytek, a przecież nie po to buduję dom zeby się stresować byle czym a już na pewno nie sprzątaniem A druga rzecz - boję się, że dzieci będą się na tym ślizgać, i mogą sobie zrobić krzywdę Czy faktycznie tak łatwo zarysować płytki polerowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytax 27.06.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Dzieki za wasze odpowiedzi wiekszosc z nich jest o płytkach na podłoge a co sądzicie o płytkach 10x10 do kuchni (wydaje mi sie ze te matowe) chyba bede szorowac szczotą jesli zapryskają sie tłuszczem. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XGrzesX 28.06.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Zobaczyłam te jedne jedyne - wielkie, grube w kolorze w sam raz - beż z popielem / lubię popiele/ podlany delikatnie brązem/ Azteca/ Czy to są kafle Azteca z serii Artis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 05.07.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Czy to są kafle Azteca z serii Artis ? BINGO !- Oczywiście Azteca - z tym , że model Hannover Perla. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 07.07.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Koniecznie prosze o zdjęcia Azteki ( jak się zrobią ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 15.03.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Jakie płytki na ścianach w łazience podobają Wam się bardziej, te z połyskiem, czy matowe?Czy Waszym zdaniem połączenie glazury z połyskiem z podłogą w macie jest dobrym pomysłem?Napiszcie o swoich wyborach, swoich łazienkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 16.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Widziałam Twoją plażową łazienkę, chyba jej nie remontujesz? Połysku nie lubię apriori Ale też uważam, że jest mało praktyczny, bo ślad każdej kropli widać z daleka, zwłaszcza jak woda jest twarda. Inna sprawa, że po umyciu pięknie lśni. W każdym razie takiej lsniącej czystości nie umiałbym utrzymać bez ciągłego latania ze szmatą, a mam inne hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 16.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Moim zdaniem mat, ale z gładką powierzchnią. Mam teraz na podłodze w łazience matowe z bardzo wyraźną fakturą i o ich czyszczeniu lepiej nie mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamieniczka 16.03.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 W obecnym mieszkaniu mam i to i to Płytki matowe sa jasne, z połyskiem - na podłodze ciemne, na ścianach kolorowe. Te z połyskiem mają swój urok, ale matowe sa jednak praktyczniejsze. Na błyszczących pod prysznicem osadaza sie kamień (tzn. na matowych pewnie tez, ale go nie widać ) po każdej kropli wody. To samo na podłodze - widać każda kropelkę. Włosy są widoczne jednakowo i na matowych i na błyszczących. Osobiście lubię połączenia powierzchni błyszczących i matowych, ale wtedy nie dawałabym już innych dekorów (ewentualnie mozaikę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 16.03.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 U mojej mamy i teściowej są błyszczące - nie widać żadnych smug, zacieków. Ja mam matowe - widać każdą plamkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudia 16.03.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Wg mnie najlepszym rozwiazaniem są płytki satynowe. Nie polecam matowych, chyba, że uwielbiasz sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 16.03.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dużą łazienkę mam w matowych płytkach, ponieważ nie lubię błyszczących wszystko na nich widać, mała łazienka jest błyszcząca ale jest malo sprzątania więc niech sobie błyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 17.03.2007 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Oczywiście, że można łączyć.Ale jeśli to dylemat nie do rozwiązania, to są jeszcze płytki o powierzchni jednocześnie matowej i błyszczącej. Na błyszczącej powierzchni mają zagłębioną, bardzo drobną fakturkę i to daje taki efekt pół-na-pół. Bardzo praktyczne w utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts