Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Matowe czy Połysk ???

kspan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W łazience mam błyszczącą ,każda plama jest widoczna - horror i nigdy więcej :x . Odkamieniacz w ciągłym użyciu.

W kuchni uparłam się przy pólmacie mino protestów całej rodziny i jestem zachwycona , cała reszta domowników też :wink: :lol:

Zdecydowanie mniej sprzątania( szorowania,wycierania do sucha) i więcej czasu dla siebie

Ja mam obecnie w łazience matowe (żółto-białe) i naprawdę jestem bardzo zadowolona. Są super do utrzymania w czystości i nie widać żadnego kamienia i plam :wink: Mycie obowiązkowe po sezonie grzewczym - choć brud rozkłada się równomiernie i na pierwszy rzut oka nic nie widać to poprostu nie są białe. W domu chyba też takie będą :roll:

W obecnej łazience mam na podłodze płytki nazwane w sklepie jako półmatowe..... NIE RÓBCIE NIGDY TAKIEGO BŁĘDU. Wyglądają ładnie tylko kilka minut po umyciu (i to tez nie szmatą a mopem).

Widać na nich każda kroplę (dodam że kolor jest raczej maskujący -szary) a ta cała matowośc objawia się tym, że rozlana kropla oliwki, czy płynu nawilżającego do kąpieli wymaga kilkakrotnego szorowania ostrymi srodkami.

Na ścianach mam bardzo praktyczne płytki - jakaś hybryda (niby matowe, ale z połyskiem) no i są ze strukturą, co w ciekawy sposób wygląda.

Potwierdzam wasze obserwacje

matowe plytki, kolor kremowozolty idealnie wygladaja w lazience

fuge mamy ciut za ciemna - zrobilabym pod kolor kafeklow, zeby nie bylo widac jasnych nalotow w okolicy kranu, wanny

plytki na podlodze tez sa matowe, o gładkiej fakturze, kolor cegalsty i jest dobrze

w innym pomieszczeniu na podlodze sa matowe, o nierownej fakturze, swietnie wygladaja wyszorowane z dodatkiem roznych srodkow "nawlizajacych", ale to jednak trudno osiagnac i utrzymac..

Najlepiej z podlogowych sie spisuja wg mnie blyszczace, ale nie gladkie w nierowny bialo-szary wzor - do tego stopnia praktyczne, ze latwo zapomniec, ze juz czas je umyc :oops: 8)

w kuchni plytki sa ciemne blyszczace - kolo zlewu szybko widoczne matowe zacieki, a kolo kuchenki osady, ktore o dziwo nie rzucaja sie w oczy

te blyszczace plytki myje sie bez porownania latwiej, zlew blisko, nie ma wiec przeszkod by robic to codziennie...

• 11 months później...

Posty stare ale mam nadzieje, ze Ktos mi pomoze.

Szukam zdjec z realizacji plytek Artis -Azteka

D`arek - jesli jeszcze tutaj zaglądasz napisz prosze jak "sprawuja" sie Wasze plytki ....i co to jest model Hannover Perla :roll: nigdzie nie moge znaleźć :roll:

Jak tylko zobaczylismy te plytki to odrazu z mezem postanowilismy , ze chcemy je miec.

W sklepach kosztuja ok 145 z/m2 a w internecie 95/m2 :o .....spora roznica .....czy Ktos z Was robil zakupy w sklepie internetowym galeriadom.pl ??

http://www.galeriadom.pl/images/azteca_artis.jpg

Pozdrawiam