duch07 05.09.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Duch, masz naprawde cudne koty Dzieki Trzy brytyjczyki i jedna syberyjska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 11.09.2005 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Przepiękna 1,5 roczna trikolorka czeka na dom aż do sierpnia! Jest bardzo zestresowana! Komu????!!!!http://www.aga.icenter.pl/koty/images_db/eb342e5e4344ddecd32991480d4d975b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 17.09.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Marzanna mysle, ze za rok powieksze moja kocia rodzinke o 2 koty Na razie w dzien matki zostalam po raz drugi mama i uratowalam od smierci 2-tygodniowe kocie Strasznie rozrabia mala paskuda ale jest kochana Chcialam sie tylko dowiedziec, czy jak taki zwykly smiertelnik jak ja pojedzie do schroniska i jednak bedzie chcial obejrzec koty z tej zamknietej kociarni to dadza obejrzec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 17.09.2005 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 U nas we Wrocławiu to zależy na kogo się trafi. Jak na panią z TOZ-u to tak, ale generalnie zasada jest taka: ta kociarnia oficjalnie nie istnieje! Bo jak wytłumaczyć, że ten jeden jedyny barak jest bez tabliczki za to z ostrzeżeniem: "Nieupoważnionym wstęp wzbroniony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 15.10.2005 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 http://www.aga.icenter.pl/koty/images_db/b33c047540ff218044170ce6f7a804cf.jpg Łatek strasznie potrzebuje pomocy! Został wzięty ze schroniska, miał bardzo dobry dom, ale nagle jego pani zachorowała, trafiła do szpitala, a mąż bez jej wiedzy oddał kocurka do schroniska. Koleżanka zauważyła go w klatce tylko dlatego, że kicia tak charakterystycznie wygląda i doszła całej afery. A biedny kot cały się trzęsie, nie chce jeść, siedzi wciśnięty w klatkę! Może jest ktoś, kto może mu pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 18.10.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Bardzo bym chciała aby ten śliczny Łatek znalazł już dom i nigdy nie trafił na nieodpowiedzialnych opiekunów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 23.10.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Ja kocham koty (i inne zwierzaki też) i aż płakać się chce jak się na te biedactwa patrzy. Chyba sobie jakąś kotkę zaadoptuję, jak już na dobre się przeprowadzę.Mam tylko małe obawy, cierpię an astmę, żadne badania nie wykazały uczulenia na sierść. Boję się jednak, że wezmę kociaka i sie pochoruję. A nie chciałąbym go oddawać jak jakąś rzecz. Czy ktoś ma doświadczenia zwierzaki a alergia bądź astma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.10.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Ja kocham koty (i inne zwierzaki też) i aż płakać się chce jak się na te biedactwa patrzy. Chyba sobie jakąś kotkę zaadoptuję, jak już na dobre się przeprowadzę. Mam tylko małe obawy, cierpię an astmę, żadne badania nie wykazały uczulenia na sierść. Boję się jednak, że wezmę kociaka i sie pochoruję. A nie chciałąbym go oddawać jak jakąś rzecz. Czy ktoś ma doświadczenia zwierzaki a alergia bądź astma? moj syn jest uczulony na siersc kota- mamy kotke juz 8 lat....alergolog powiedział zeby kota wycierac mocno mokrym recznikiem raz na tydzien, wtedy zetrzesz wszystkie alergeny tak tez robie i jest z synem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 26.10.2005 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Witam po długim milczeniu. Niestety jestem ostatnio 'zawalona' kotami wcale nie schroniskowymi. Pisałam na stronie 2 tego wątku o trzech kotkach na działce. No cóż, dorastają sobie u mnie w budzie na narzędzia. Oprocz tego mam od tygodnia w domu właśnie tygodniowe kocię. A jest to kolejne dziecko urodzone przez tę samą kotkę sąsiadów. Reszta niestety padła z zimna i głodu, bo kocica je porzuciła. Też pod moją budą. Ten jeden był jeszcze żywy, choć na takiego nie wyglądał - vet dał mu 1% szansy, ze przeżyje noc. Obecnie przeżył już kolejną. Nazywa się Maksio i jest kochany, choć muszę karmić go co 2 godziny, nawet w nocy a chodzę do pracy, buduję z mężem dom, chowam moje pozostałe koty w tym leczę jednego na syndrom urologiczny. Żyć nie umierać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 27.10.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ja kocham koty (i inne zwierzaki też) i aż płakać się chce jak się na te biedactwa patrzy. Chyba sobie jakąś kotkę zaadoptuję, jak już na dobre się przeprowadzę. Mam tylko małe obawy, cierpię an astmę, żadne badania nie wykazały uczulenia na sierść. Boję się jednak, że wezmę kociaka i sie pochoruję. A nie chciałąbym go oddawać jak jakąś rzecz. Czy ktoś ma doświadczenia zwierzaki a alergia bądź astma? Odnośnie alergi i kota mam następujące doświadczenie. Otóż mój szwagier był święcie przekonany że ma alergię na koty. Nie wiem skąd mu się to wzieło tym niemniej tak było. I zdarzyło się mu że musiał przemieszkać przez 3 tygodnie w domu z kotem (opiekował się mieszkaniem). Po tym doświadczeniu, jak tylko miał taką możliwość, zaadoptował kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 06.11.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 W styczniu mam przejść testy. Jak nie będę uczulona to zaraz biorę jakiegoś zwierzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 17.12.2005 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Witam po długiej przerwie z powodu malutkiego Maksia, który w trakcie zapadł na dziwną chorobę polegającą na stracie futerka. Ale już jest wszyskto w porządku, wygląda jak normalny kot a nie żaba . Wobec czego mogłam wrócić do innych kotów. Oto cudny kociaczek do adopcji. http://www.aga.icenter.pl/koty/images_db/f48196822b74f407042104b8b6fce4f3.jpg Rudo podbarwiana koteczka buraska. Przebywa w domu tymczasowym. Jest bardzo milutka. Zdrowa, przyuczona do kuwetki. Musi szybko znaleźć dom na stałe bo wspólokator w domu tymczasowym nie lubi kotów i "bawi się" z nią w niezbyt pożądane zabawy... Czeka na odpowiedzialny dom na stałe. Kontakt: 502 311 695 Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 17.12.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Czy znalazł sie dom dla trikolorki? Co z nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 18.12.2005 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Niestety nie wiem. Nie ma jej wród kotów schroniskowych, ale czekam na odpowied koleżanki, która być może będzie wiedziała o jej losie. W razie zainteresowania aktualnie na pilnš adopcję czeka przepiękna szylkretka. Siedzi w kociarni, gdzie praktycznie czeka jš dożywocie. http://www.aga.icenter.pl/koty/images_db/d7fab4b058a6fbe6e87f6720c2a1305a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 19.12.2005 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Z najnowszych wieści wynika jednak, że trikolorka nie znalazła domu i obecnie przebywa na kociarni, skąd, jak wiadomo, nie ma szans na adopcję choćby z tego względu że tam "niepowołanym wstęp wzbroniony'. Niejednokrotnie jednak 'nie czytałam' tabliczki, zatem jak jest ktoś chętny to ją stamtąd wyciągnę, choćby mnie mieli ukarać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 19.12.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Marzanno, zycze powodzenia, smutne jest kocie zycie w kociarni.Gdybym tylko mogla, to zaadoptowalabym te kotke, ale na jesieni wzielismy dwa koty (kotke z Azylu po Psim Aniolem i kotka), mam juz 3 koty, nie mam wiecej miejsca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 20.12.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Licze na to, że kicie znajdą dom. Ja mam dwa koty i walczę sama z soba by jednak nie powiększać rodziny choć los kotów, które przedstawiasz jest bardzo smutny. Jak juz powtarzałam następne koty (po moich obecnych) będą wyłącznie ze schroniska i to właśnie te starsze. Podziwiam Cię za to co robisz dla tych zwierząt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.01.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Ehhh tak przeczytalam caly ten watek od poczatku.... Mimo prosby o spojrzenie optymistyczne , jakos nie bardzo moge najchetniej wzielabym i tego i tego i nastepnego ...ale przeciez sie tak nie da.... Mam 1 kocura - nie toleruje innych kotow i sam jest ze schroniska (moze dlatego?) nie moge narazac go na stres zwiazany z nowym domownikiem, kocisko jest juz starszawe (ok 12 lat...), teraz mam mlodziutkiego psiaka (juz i tak sa wojny z kociskiem o to) A moi znajmoi- jak ktos nie chce kota to nie wolno wciskac na sile bo nic dobrego z tego nie wyjdzie..., inni ktorzy chcieliby kota.... to juz dawno wzieli.... czasami maja po 2 - 3..... Moze mozna pomoc w inny sposob? czasem sa adopcje "internetowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 07.01.2006 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Do zielonookiej: W zupełności się z tobą zgadzam: nie wolno wciskać kota na siłę. W schronisku cierpi właśnie wiele takich zwierząt po 'nieprzemyślanych decyzji". Ja też wzięłabym tego i tamtego, i jeszcze tego. A najgorzej jak jestem w samym schronisku... Jednak tego nie robię. Ze względu na ograniczenia lokalowe, finansowe i czasowe. Za to staram się właśnie pomóc organizując adopcje. A wydaje mi się, że forum ludzi budujących się jest dobrym miejscem na takie akcje, w końcu dla wielu dom to tez możliwość posiadania zwierzęcia. Każdy może pomóc w adopcji, choćby przekazując znajomym i znajomym znajomych info o takiej możliwości. Można też jak wspomniałaś 'zaadoptować' kota schroniskowego czyli łożyć na jego utrzymanie. Możliwości jest wiele... Natomiast nie do końca mogę zgodzić się z tezą, że nie można brać drugiego kota, bo ten pierwszy będzie w stresie. Będzie na pewno. Jak moja 11-letnia Niunia. Początki straszne, lecz dziś z perspektywy czasu 'dokocenie' to była dobra decyzja. Oczywiście każdy musi podejmować decyzję sam - ty najlepiej znasz swojego kota. Pozdrawiam. I życze bardziej optymistycznego spojrzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 17.01.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Marzanno to piekne co robisz. Razem z mezem postanowilismy ze wezmiemy kotka ze schroniska jak juz sie wybudujemy. czy w schronisku, z ktorym masz kontakt dzialaja tzw adopcje internetowe? co z ta koteczka http://www.aga.icenter.pl/koty/images_db/f903c719c7fbf598fc9067152a4c727e.jpg znalazla juz swoj domek? jest taka wystraszona nie pojmuje jak ludzie moga byc tak okrutni a tymczasem podbijam watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts