jawrob 31.05.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Witam!Mam pytanie czy punkt mam rozumiec tez np 1 gniazdko w ramce do ktorej dochodzi 1 przewod 3X2,5? Mam w ramce 2 gniazdka i elektryk chce to liczyc x2. Tak samo jak sie liczy wlaczniki krzyzowe bo np 1 zarowka + 1 wlacznik do nie to 1 punkt ale jak sie ma 2 wlaczniki krzyzowe czy tez 3 dla jednego punktu swietlnego,zarowki? Jawrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 04.06.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Witam To jest właśnie prawidłowe podejście. Elektryk liczy po swojemu aby zarobić, inwestor liczy po swojemu abu zaoszczędzić. Ha, konia z rzędem temu kto sprecyzuje co oznacza punkt. Nic nie zrobisz, jak się uprzesz to elektryk powie dowidzenia. Elektryk sobie wypośrodkował, do jednego gniazdka 10m przewodu, do drugiego 10cm, do trzeciego 15m. Średnia wyjdzie całkiem niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 05.06.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Jawrob - nie otrzymasz tutaj jednoznacznej odpowiedzi. Każdy elektryk, czy też inny instalator ma swoją indywidualną definicję punktu.Pewne sugestie możesz znaleźć na dwóch stronkach wątku:http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=32030&highlight=pozdrawiam -ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts