marcinos 01.06.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Kochani poszukuje termostatu, ktory bedzie sterowal pompka zasilajaca zasobnik c.w.u. w zaleznosci od temperatury wody. Czyli chce miec 55 w zasobniku po obnizeniu sie temperatury termostat bedzie wlaczal pompke C.O. i wylanczal ja w momecie osiagniecia 55 stopni.Jesli wiecie cos o takich termostatach to dajcie znac a w szczegolnosci gdzie je mozna zdobyc jakie sa koszty itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roback 01.06.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Przyłączam sie do powyższej prośby. Instalator "starej daty", który maił mi zrobić instalację c.o. i cwu zrobił wielkie oczy jak o cos takiego zapytałem a ja nie chcę żeby woda z zasobnika cwu ogrzewała mi mieszkanie kiedy w moim kotle na paliwo stałe nad ranem wygaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 01.06.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Faktycznie starej daty Jakikolwiek termostat przylgowy lub jeśli masz tulejkę to zanużeniowy z kapilarą np. firmy intermes. Pytaj w sklepach instalacyjnych. Koszt nie powienien przekroczyć 100zł. Spróbuj jeszcze z zaworem termostatycznym z czujnikiem zdalnym (zanużeniowym lub przylgowym), ale to w przypadku gdy masz jedna pompę co CO i zasobnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 01.06.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Faktycznie starej daty Jakikolwiek termostat przylgowy lub jeśli masz tulejkę to zanużeniowy z kapilarą np. firmy intermes. Pytaj w sklepach instalacyjnych. Koszt nie powienien przekroczyć 100zł. Spróbuj jeszcze z zaworem termostatycznym z czujnikiem zdalnym (zanużeniowym lub przylgowym), ale to w przypadku gdy masz jedna pompę co CO i zasobnika. Dobrze prawisz - a z tańszych to i za 75-80 zł kupi. A podłączenie to pestka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roback 08.06.2005 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Instalator planuje jedną pompę do co i cwu. Mówi, że trzeba uczyć się całe życie i chętnie zapozna się z nowościami. Poradźcie co zastosować. Znalazłem np. zawór termostatyczny firmy HEIMEIER: "termostatyczny zawór cyrkulacyjny c.w.u., płynna nastawa temperatury, zintegrowany termometr, możliwe odcięcie, elementy wewnętrzne z tworzyw acetalowych, O-ringi z EPDM. Zakres nastaw: 35 °C do 65 °C (nastawa fabryczna 55 °C), max. temperatura robocza: 90 °C, max. ciśnienie robocze: 16 bar, materiał: AMETAL-C "cena 293 zł, czy może oddzielną pomkę cwu i termostat przylgowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts